Persberichten

Trek deze herfst naar Bourgondië!

10/07/2024BourgogneMeest recent

Na de drukte van het begin van het schooljaar wordt het tijd om te genieten van het contrast tijdens de nazomer in Bourgondië: zonnige wandelingen en koele nachten, dagen in de frisse lucht en knusse avonden... Dijon, Mâcon, Auxerre en Nevers, met de felgekleurde bossen van de Morvan, de oevers van de kanalen en de gouden wijnranken, de gangen van de kastelen: de herfst in Bourgondië nodigt bezoekers uit om te genieten van onvergetelijke momenten tijdens de nazomer, in de weekenden van oktober en tijdens de herfstvakantie. 

Dit herfstseizoen wordt Bourgondië in de kijker gezet als "must-see weekendbestemming" door een reeks ervaringen te combineren. Ontdekken van de wijngaarden en ambachten, fietstochten, gezinsuitstappen, wellness en unieke uitjes!

Wijngaarden en fietstoerisme

Domaine du Château de Garnerot




© BIVB - Château de Garnerot

In Mercurey, in Saône-et-Loire, is het mogelijk om te slapen in een gîte tussen de wijngaarden! In Château de Garnerot krijg je de kans om het proces van het wijnmaken te leren kennen tijdens de oogst en de vinificatie. Dit achttiende-eeuwse domein is een bezienswaardigheid in Mercurey, in de Côte Chalonnaise. De wijngaarden worden omgeschakeld naar biologische landbouw en de charme van het kasteel en de passie van Alexia en Caroline zijn aan het werk...

Cycle-divin in Vézelay




© Cycle Divin MG Stavelot

In het gezelschap van de gepassioneerde gids Grégory geniet je deze herfst van de charme van de wijngaarden van Vézelay. Op elektrische fietsen ontdek je de unieke routes en ervaar je de degustatie van heerlijke wijnen.


De activiteit is zowel voor volwassenen als kinderen geschikt en is de ideale manier om op een leuke manier bij te leren over de wereld van wijn.  

 

Artisanale bezoeken en gezinsuitstappen

Oliemolen Huilerie du moulin de l’Île




Moulin de l'île © My Destination

Laat je verleiden door de lokale ambachten en de goudbruine oliën die je ogen en smaakpapillen strelen... 

In Donzy, in de Nièvre, worden al generaties lang walnoten en hazelnoten geperst om olie te maken. De olie wordt artisanaal bereid: de molensteen wordt in gang gebracht door water uit de Nohain, en de gouden kleur van de olie doet denken aan de bladeren in de herfst. Het extraatje: probeer de ter plaatse geperste hazelnootolie, voor een broodbeleg dat 100% uit Nièvre komt! 

La Bâtisse




La Bâtisse © Arsène Jurman

Vlakbij Saint-Sauveur-en-Puisaye staat La Bâtisse: met zijn lichte herfstachtige okerkleur en grote blauwe aardewerken potten die de deur sieren, nodigt het huis je om naar binnen te gaan. De klei wordt gekneed en door de vingers van de ambachtsman vervormd om vervolgens geglazuurd en gebakken te worden. Of je nu met je gezin of met een groep komt, een bezoek voor een kennismakings- of opleidingsworkshop maakt alles mogelijk bij La Bâtisse: van mozaïeken en schilderen met okerkleuren tot boetseren en raku!

 

Een ongewoon welzijnsuitje

Maison Lanoiselée




Module-Maison-Lanoiselée @ GEISSER

Maison Lanoiselée ligt in Saint-Honoré-les-Bains en is ideaal voor een wellnessvakantie met familie of vrienden. Dit volledig gerenoveerde hotel uit 1900 biedt plaats aan voor15 personen, zonder in te boeten op individueel comfort. Het beboste terrein is perfect om te genieten van de warme avonden aan het einde van de zomer. Dit kuuroord ligt op een steenworp van de thermale baden en is ideaal voor wandelliefhebbers en gezinnen om samen tijd door te brengen voor de winter aanbreekt.

Le Lumipode du Domaine de Rymska




© Domaine de Rymska

Deze kamer met een 180° openslaand raam ligt aan een vijver en biedt een totale onderdompeling in de natuur. Ze maakt deel uit van het Domaine de Rymska, een prachtig, gezellig hotel dat ook 13 ruime kamers en suites biedt die de charmes van een oud huis combineren met alle moderne comfort: nieuwe spa, boerderij en paardenhouderij, fietsen met elektrische ondersteuning, Porsche-verhuur, rondleidingen en zwembad. Een paradijs van 80 hectare waar de tijd stilstaat om te genieten van dagen van absolute rust en nachten in harmonie met de herfstachtige natuur.

Ontdek meer inspiratie voor verblijven in Bourgondië het persdossier hieronder: 

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg