Persberichten

Tentoonstelling hedendaagse kunst: Julien Marinetti in Parijs

22/09/2015ParisCultuur

De Franse kunstenaar Julien Marinetti is internationaal bekend voor zijn werk ‘Doggy John’, een buldog die snel een icoon van de hedendaagse kunst werd. Van 30 september tot 24 november 2015, exposeert hij 25 van zijn sculpturen met uitbundige kleuren in hotel Plaza Athénée***** in Parijs.

Julien Marinetti is één van de meest talentvolle kunstenaars van zijn generatie. Hij werd geboren in 1967 en groeide op in de typische wijk Saint-Germain-des-Prés, op een steenworp van het Paleis voor Schone Kunsten en het Louvre. Tijdens zijn jeugd toverde hij reeds dagdagelijkse voorwerpen, zoals vaatdoeken, om in primitieve veelkleurige sculpturen en snuffelde rond in het atelier van grootmeesters.

Van schilderen naar beeldhouwen is maar een stap

Na zich verschillende jaren te hebben toegespitst op schilderen met olieverf, eindigt hij met het verzoenen van de twee artistieke expressievormen. Marinetti beschouwt zijn sculpturen als schilderijen in 3D. Deze picturale inbreng op een figuratief object is een première in de kunst, die het oog aanzet om rond het object te draaien om het geheel van de picturale compositie te observeren.
Na de legendarische ‘Doggy John’ in 2004, wordt hij beroemd door zijn ‘Teddybear’, zijn ‘Crânes’ en nog meer spectaculaire werken. Net zoals één van zijn inspiratiebronnen, Picasso, is hij een uitbundige persoonlijkheid en zeer productief: hij creëert liefst 700 werken per jaar. Zij worden tentoongesteld in de hele wereld: Parijs, Londen, Singapore, Dubai, New-York, Marrakech, Genève... en bewonderd door heel wat verzamelaars.

‘Sculptures’, 25 beschilderde bronzen in een uitzonderlijk decor

ba_panda_courchevel.jpgDe tentoonstelling ‘Sculptures’ wordt van 30 september tot 24 november 2015 de publiekstrekker in het Plaza Athénée*****. Na een verblijf van zes maanden in Marokko, in de mythische tuinen van La Mamounia, worden de intriganten en iconische bronzen opnieuw tentoongesteld in het Parijse Palace. 25 sculpturen zullen de ingang en de binnenplaats sieren. Men zal er ‘Doggy John’ ontdekken, ‘Bâ’ de panda en de laatste creatie van de kunstenaar die de winter van 2015 aankondigt: ‘Bob’ de pinguïn. Elk beeld werd eerst uitgedacht, dan geboetseerd met klei om te eindigen in brons, het onvergankelijke dragend materiaal van zijn schilderijen.

>> Adres:

Hôtel Plaza Athénée Paris*****
25 Avenue Montaigne
75008 Paris

>> Fotorechten:
  • Bâ Panda in Courchevel © Marinetti
  • Tentoonstelling Marinetti © Marinetti

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg