Persberichten

Skiën in de Vogezen in Lorraine: een ideale prijs-kwaliteitsverhouding voor gezinnen

06/10/2015Massif des VosgesBergen

In Lorraine, op minder dan vijf uur van Brussel, vindt men in het skigebied van de Vogezen vanaf de eerste sneeuwval authentieke en gezellige skistations die toegespitst zijn op gezinnen. De jongste jaren hebben de belangrijkste vakantieplaatsen zwaar geïnvesteerd om skiërs moderne en kwalitatieve installaties te bieden.

Lorraine in de winter: een zeer competitieve bestemming

Sinds twee jaar klasseert Tripadvisor de wintervakantiebestemmingen Gérardmer en La Bresse bij de top van de goedkoopste skistations van Frankrijk. Bij wijze van voorbeeld: een week met een gezin (twee volwassenen en twee kinderen onder 12 jaar) in de Vogezen kost gemiddeld € 1300. In deze prijs zit inbegrepen: zeven dagen huur van een appartement, de huur van het skimateriaal, de skipassen en skilessen voor de kinderen. Zelfs tijdens de schoolvakanties.

De label voor gezinnen

Prijs is één zaak, maar men moet ook naar het onthaal kijken. Ook op dat punt hoeft men zich geen zorgen te maken, La Bresse en Gérardmer hebben de kwaliteitslabel ‘Famille Plus’, de garantie voor een reeks diensten voor gezinnen: voorzieningen voor baby’s in het logies, de restaurants en de skistations, kinderopvang, speciale menu’s in de restaurants en aangepaste animaties.

ski_alpin_a_la_bresse.jpegIn deze skistations op mensenmaat vindt men een gezellige en warme sfeer. Op de pistes kunnen kinderen zich op een rustige manier initiëren in sneeuw- en skiplezier, op zachte hellingen en pistes die niet eivol zijn. Ideaal voor beginnelingen!

>> Voor meer informatie over de label ‘Famille Plus’ in La Bresse: www.labresse.net/la-bresse-hiver-familles.html en in Gérardmer: www.gerardmer.net/famille-plus_francais.php

Wie ander sneeuwplezier zoekt, kan terecht in La Bresse waar men deze winter een nieuwigheid aanbiedt: Poney Luge. Daarbij zitten de kinderen op een slee die wordt voortgetrokken door een (makke) pony. De allerkleinsten kunnen de tocht zelfs maken op de knie van een volwassene.

Suggesties voor wintervakanties

Langlaufen met het gezin in Gérardmer

Vanaf € 448 voor een week (8 dagen / 7 nachten) voor een gezin van vier personen, met inbegrip van:

  • het logies in een vakantieverblijf met de label Famille Plus voor een week (zaterdag-zaterdag),
  • een gezinsvakantiepas So' Nordic die tal van diensten biedt, zoals de onbeperkte toegang tot het langlaufgebied van Les Bas-Rupts, het zwembad, de schaatsbaan (inclusief de huur van ijsschaatsen), tot de ludotheek, de bowling enz.

Prijs geldig tijdens de schoolvakanties
>> www.gerardmer-reservation.net

Weekend Alpijns skiën in La Bresse

Vanaf € 121 per volwassene, € 31 per kind onder 5 jaar, € 53 per kind tussen 5 en 12 jaar, € 79 voor 13 & 14-jarigen, met inbegrip van:

  • logies in een appartement (twee nachten),
  • huur van het skimateriaal voor Alpijns skiën gedurende twee opeenvolgende dagen,
  • de skipas voor twee opeenvolgende dagen La Bresse-Lispach (vijf skiliften),
  • twee lunchen (twee gangen).

Geldig tijdens de weekends en weken buiten de schoolvakanties, gedurende het hele winterseizoen.
>> www.labresse.net

>> Ontdek hier de wintersporten in Lorraine op video.

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg