Persberichten

Op weg naar kleurrijke najaarsevenementen

02/10/2024FrankrijkMeest recent

Van cultuur tot ‘art de vivre’: pak in oktober je koffers voor een weekendje Frankrijk vol herfstkleuren, festiviteiten en tradities.

Ontdek onze selectie van niet te missen najaarsevenementen in alle uithoeken van Frankrijk:

  • 17 tot 20 oktober: Fascinant Weekend
  • 19 oktober tot 3 november: Halloween op het kasteel van Meung-sur-Loire
  • 19 oktober tot 9 november: appel- en ciderfestivals
  • 19 oktober tot 16 februari 2025: tentoonstelling ‘Louise d’Orléans, première reine des belges : un destin romantique’ in het kasteel van Chantilly
  • 25 tot 27 oktober: voorstelling ‘La Porte des ténèbres’

Heel Frankrijk: Fascinant Weekend




Fascinant weekend 2023 © Dijon, BFC tourisme

Elk jaar tijdens het 3e weekend van oktober organiseren de wijngaarden van Frankrijk een festival vol ontmoetingen en avonturen. Ideaal voor een weekendje weg met familie of vrienden.

Ontdek de 11e editie van het Fascinant Weekend Vignobles et Découvertes van 17 tot 20 oktober 2024: concerten, workshops, ontdekkingen, wandelingen, cruises, kookwedstrijden, dj-sets ... er is voor elk wat wils, of je nu alleen, met z’n tweeën of met het hele gezin komt.

Centre-Val-de-Loire: Halloween op het kasteel van Meung-sur-Loire




Kasteel van Meung-sur-Loire © myloirevalley

Kom tussen 19 oktober en 3 november 2024 bibberen tijdens Halloween op het kasteel van de Meung-sur-Loire. Dit is je kans om je angsten onder ogen te zien ...

Dit jaar hult het kasteel zich twee weken lang in de griezeligste Halloweensfeer. Deze historische plek opent zijn deuren voor een namiddag die nog lang door je hoofd zal spoken.

Zodra je de kasteelpoort binnenstapt, word je ondergedompeld in een duistere en tegelijk fascinerende sfeer. Binnen kom je allerlei personages tegen ... Er staat je een angstaanjagend bezoek te wachten!

Normandië: appel- en ciderfestivals




Fête de la pomme - Normandie tourisme © Mathilde Boclet

De appel is hét symbool van Normandië. De vrucht wordt hier al eeuwenlang geteeld en is uitgegroeid tot een echte cultfiguur. In Normandië staan tal van festivals in het teken van de appel, met name de appel- en ciderfestivals. Laat je van 19 oktober tot 9 november rondleiden door de regionale cidermakers die je alles vertellen over de productie van lokale cider en hun knowhow met je delen.

Hauts-de-France: tentoonstelling op het kasteel van Chantilly




Kasteel van Chantilly © Sergej Novikov

Maak tussen 19 oktober 2024 en 16 februari 2025 zeker plaats vrij in je agenda voor de tentoonstelling ‘Louise d’Orléans, première reine des belges : un destin romantique’ op de schitterende locatie van het kasteel van Chantilly!

Deze tentoonstelling, een grensoverschrijdende samenwerking met de Dienst Musea en Cultureel Erfgoed van de provincie Namen, schetst het romantische lot van de eerste koningin der Belgen, wier nagedachtenis nog steeds getekend is door tragedie. Speciaal voor deze gelegenheid kunnen bezoekers meesterwerken bewonderen uit prestigieuze collecties zoals de Koninklijke Verzameling van België.

Occitanië: voorstelling ‘La Porte des ténèbres’




De Minotaurus in de straten van Toulouse in 2018 © Toulouse Métropole

Van 25 tot 27 oktober 2024 zullen de straten van Toulouse opnieuw het toneel zijn van een groot straatspektakel, een creatie van François Delaroziere en het gezelschap La Machine: ‘La Porte des ténèbres’. Een vervolg op de Gardien du Temple, de vierdaagse voorstelling in het najaar van 2018.

In deze nieuwe, nog ambitieuzere show keert Asterion de Minotaurus terug naar de straten van ‘zijn’ stad (hij werd oorspronkelijk speciaal voor Toulouse bedacht). Hij zal op deze nieuwe reis vergezeld worden door andere Machines, en misschien wel een paar nieuwe ... Een geweldige show in de straten van de stad, een uniek en uitzonderlijk spektakel!

En voor nog meer inspiratie in oktober, bezoek france.fr.

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg