Persberichten

Met z’n allen naar Lorraine: een paradijs voor speelvogels!

12/05/2016LorraineNatuur en gezin

De regio Lorraine, op zo’n drie uur van Brussel, is het ideale speelterrein voor gezinnen die aan vakantie toe zijn, dankzij allerlei sportactiviteiten (wandelingen, touwenparcours, fietstochtjes …), pret- en dierenparken en originele uitjes (blotevoetenpaden, boomhutten …). Er zijn talrijke ideeën voor de hele familie! Door haar prima prijs-kwaliteitverhouding is de regio ook aantrekkelijk voor ouders die het juiste evenwicht zoeken tussen plezier en budget.

Amnéville, alles voor het hele gezin

zoo_d_amneville.jpgIn de uitgestrekte bossen van de site Amnéville les Thermes vind je leuke vrijetijdsideeën voor jong en oud: thermen, spa, casino, bioscoop, ijsbaan, minigolf en − niet te vergeten − een van de mooiste dierentuinen in Europa.
In de zoo van Amnéville kan je kennis maken met meer dan 2000 dieren en 360 soorten, afkomstig uit de vijf continenten. Sinds kort kan je Tiger World bezoeken, waar het je een tiental witte en Bengaalse tijgers kan bekijken in een decor met een Cambodjaanse tempel. Dit moet je zien!

De Hoge Vogezen, een echt gebergte!

fantasticable_bol_d_air.jpgWat is de gedroomde speeltuin voor het hele gezin? De bergen, natuurlijk! Of je nu zalig wil luieren of liever sportief uit de hoek komt, in de Hoge Vogezen maak je hoe dan ook mooie herinneringen.
In Bol d’Air in La Bresse kunnen klein en groot sporten midden in de weelderige natuur. Manager en adrenalinejunkie Régis biedt voor alle seizoenen een heleboel activiteiten aan: een blotevoetenpad, een touwenparcours vanaf drie jaar, de omgekeerde katapult Propuls’air, de Big Air Jump met landing op een grote luchtmatras en ,als kers op de taart, de reusachtige deathride Fantasticâble om in je eentje of met je kinderen sneller dan 100 km/u naar beneden te suizen …
Na een dag vol avonturen rust je gezellig samen uit in een originele hut van Clairière aux Cabanes.

Het verhaal van de Grote Oorlog op kindermaat

ossuaire_de_douaumont.jpg100 jaar geleden woedde de Grote Oorlog. Deze bladzijden uit de geschiedenis worden nu op kindermaat verteld. In de voetsporen van Vadrouille de kikker, Gaspard de rat en Gaston de duif leren kinderen tussen de forten en de slagvelden meer over de oorlog, met verschillende raadsels in hun speelgids (Franse en Nederlandse versie) als leidraad.

Welkom op de boerderij: kruip in de huid van een landbouwer

parc_animalier_sainte_croix_ferme.jpgVoor de boerderijen van het netwerk “Bienvenue à la ferme” in de regio Lorraine is geen moeite te veel om gezinnen te verwelkomen voor een leuke vakantie! Via de themavakanties “Savoir-ferme”, “Z’anifermes”, “Fermes gourmandes” en “Rando-fermes” kunnen groot en klein kennismaken met de boeren, hun dagelijkse werk, de dieren en leren ze het reilen en het zeilen van een boerderij. En natuurlijk horen daar ook alle lekkere lokale producten bij, om samen van te genieten!

Naar het Wilde Westen … van de Vogezen

We zetten koers naar de westelijke Vogezen, in de buurt van Neufchâteau. In de galerijen van het “Fort aux Enigmes” of Raadselfort neemt mascotte Ludo kinderen mee om de bewoners van de bossen en velden rondom de vestiging te ontdekken. Van raadsels tot verrassingen: alle generaties kunnen het versterkte labyrint van het fort ontdekken.

>> Meer informatie over La Lorraine : www.tourisme-lorraine.fr/nl/gezin

>> Fotorechten:
  • Zoo d’Amnéville © Gilles Pecqueur
  • Fantasticâble – Bol d’Air © Gilles Pecqueur
  • Ossuaire de Douamont - Verdun © Gilles Pecqueur
  • Parc animalier de Sainte-Croix – Ferme © Gilles Pecqueur

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg