Persberichten

La Liste

Gastronomie: de beste Franse restaurants in ‘La Liste’!

05/12/2019FrankrijkGastronomie & wijn

Het internationale gastronomische klassement ‘La Liste’ onthulde haar palmares met de beste restaurants ter wereld voor 2020. In de top vier van het klassement staat ook een Frans etablissement.

‘La Liste’ is het eerste internationale gastronomische klassement dat zich baseert op een transparante en eerlijke methodologie bij het samenstellen van haar talrijke gidsen en onlinerecensiesites. Sinds vier jaar nomineert ‘La Liste’ de 1.000 beste restaurants ter wereld. In het klassement van 2020 is Japan het best vertegenwoordigd, gevolgd door China, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Dit jaar waren er vier etablissementen die eruit sprongen. Twee Japanse restaurants in Tokyo maken hun opwachting op de ranglijst: Nihonryori Ryugin en Sugalabo. De andere twee zijn vaste klanten. Alweer zien we Le Bernardin in New York, het restaurant van de Fransman Éric Ripert, en vooral Guy Savoy aan de Monnaie de Paris.

In de top 10 vinden we ook L’Arpège in Parijs van chef Alain Passard en Le Louis XV van Alain Ducasse in Monaco. Het klassement bevat ook de beste tafels in grote wereldsteden. Wat Frankrijk betreft, staat naast Guy Savoy, de beste tafel ter wereld en van Parijs, het beste restaurant van Lyon op de lijst: La Mère Brazier van chef Mathieu Viannay. In Marseille is ten slotte Le Petit Nice van chef Gérald Passedat de favoriet.

Naast de 1.000 beste restaurants van het klassement tipt de ‘La Liste’-app ook goede adresjes in 180 landen over de hele wereld.

Meer info : www.laliste.com

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg