Persberichten

De belangrijkste kerstmarkten van 2016 in Frankrijk

24/11/2016FrankrijkNatuur en gezin

Voor de eindejaarsfeesten tooien de Franse steden en dorpen zich van half november tot begin januari met hun allermooiste kerstverlichting. Maak tussen de lichtspektakels en de gastronomische genoegens ook zeker nog even tijd vrij voor onze selectie kerstmarkten.

Neem je agenda erbij!

  • Van 18 november tot 30 december 2016 – Kerstmarkt in Rijsel
  • Van 19 november tot 28 december 2016 – Kerstmarkt in Metz
  • Van 23 november tot 24 december 2016 – Kerstmarkt in Reims
  • Van 25 november tot 27 december 2016 – Kerstmarkt in Bordeaux
  • Van 25 november tot 30 december 2016 – Kerstmarkt in Arras
  • Van 25 november tot 31 december 2016 – Kerstmarkt in Straatsburg
  • Van 25 november tot 31 december 2016 – Kerstmarkt in Colmar in de Elzas
  • Van 26 november tot 24 december 2016 – Kerstmarkt in Montbéliard
  • Van 3 december tot 1 januari 2017 – Het kerstdorp in Nice

Van 18 november tot 30 december 2016 – Kerstmarkt in Rijsel

Op de place Rihour, pal in het stadscentrum, nodigen ambachtslui en handelaars je uit om ideetjes te komen opdoen voor cadeautjes en heerlijke recepten. Op het programma: aankomst van de Kerstman, ballonfiguren, creatieve workshops, muziekspektakels ... feestelijke sfeer verzekerd!

>> Meer informatie op http://noel-a-lille.com/

Van 19 november tot 28 december 2016 – Kerstmarkt in Metz

metz_marche_de_noel.jpgOok dit jaar worden er verspreid over de hele stad meer dan tachtig chalets opgebouwd. Op de place de la République kan de magie van ijs groot en klein betoveren. De meest avontuurlijken onder ons kunnen hoog in het grootste reuzenrad van Europa genieten van een prachtig uitzicht!

>> Meer informatie op www.noelmetz.com

Van 23 november tot 24 december 2016 – Kerstmarkt in Reims

Dit jaar slaat de beroemde kerstmarkt van Reims (de op twee na grootste Franse kerstmarkt, na Straatsburg en Colmar) rond de kathedraal zijn tenten – of liever zijn chalets – op: 140 om precies te zijn. Kerst in Reims staat voor een ‘kinderparadijs’, een fantastische belevenis voor de allerkleinsten, een veelkleurig lichtspel dat wordt geprojecteerd op de kathedraal, het kunst- en ambachtsdorp en nog veel meer.

>> Meer informatie op www.reims-tourisme.com

Van 25 november tot 27 december 2016 – Kerstmarkt in Bordeaux

marche_de_noel_de_bordeaux.jpgIn Bordeaux, de hoofdstad van Aquitanië, is de kerstmarkt het belangrijkste evenement aan het einde van het jaar. Voor de tweeëntwintigste editie keert de markt terug naar de Allées de Tourny. Deze kerstmarkt met een honderdtal kraampjes springt eruit door het indrukwekkende aantal activiteiten - van creatieve workshops voor kinderen en spektakels tot voorleessessies over sprookjes, het magische bos en een levensgrote kerststal.

>> Meer informatie op www.marche-de-noel-bordeaux.com

Van 25 november tot 30 december 2016 – Kerstmarkt in Arras

marche_de_noel_d_arras.jpgArras, gelegen op 50 minuten rijden van Rijsel, hult zich elk jaar in kersttenue. Op de prachtige Grand-Place kunnen bezoekers aangenaam kuieren tussen de ruim negentig chalets die onderdak bieden aan ambachtslui en andere handelaars. Een ideale gelegenheid om streekspecialiteiten te (her)ontdekken, bijvoorbeeld coeurs d’Arras (kaas), coquelet à la bière (haantje in biersaus), flamiche (preitaart) of gâteau artésien (typische taart uit Artois).

>> Meer informatie op www.noelarras.com

Van 25 november tot 31 december 2016 – Kerstmarkt in Straatsburg

marche_de_noel_place_de_la_cathedrale_3_-_christophe_hamm_otsr_539b1d9fb5a1c84e86a217e72f166bf7.jpgMet zijn 300 chalets, verspreid over 12 plekken in het stadscentrum, is de kerstmarkt in Straatsburg een van de oudste (voor het eerst gehouden in 1570!) en een van de grootste van Europa. Ruim een maand lang schitteren de kerstlichtjes in de stad. Deze markt is pure verwennerij voor de zintuigen, met bijvoorbeeld de beroemde ‘bredele’, een typisch gebak uit de Elzas dat wordt bereid tijdens de advent. Behalve een bezoek aan de traditionele kraampjes staan er ook nog tal van concerten en activiteiten op het programma, zodat groot en klein zich zullen vermaken.

>> Meer informatie op www.noel.strasbourg.eu

Van 25 november tot 31 december 2016 – Kerstmarkt in Colmar in de Elzas

We blijven in de Elzas en zetten koers naar de historische stad Colmar, op een uur rijden van Straatsburg. Deze kunsthistorische stad schittert onder de kerstverlichting. Er worden vijf markten georganiseerd in verschillende stadsdelen. Houten speelgoed, versierde glazen en adventskransen liggen er uitgestald naast streekproducten uit de Elzas en traditionele deuntjes geven het ritme aan. Magisch!

>> Meer informatie op www.noel-colmar.com

Van 26 november tot 24 december 2016 – Kerstmarkt in Montbéliard in Franche-Comté

lumiere_de_noel_de_montbeliard.jpgIn Montbéliard, een kleine gemeente in het oosten van Frankrijk, straalt de kerstmarkt – die Lumières de Noël wordt genoemd – nog altijd dezelfde originele sfeer uit. De kerstmarkt in Montbéliard staat opgesteld voor de oudste lutherse kerk van Frankrijk, de Temple Saint Martin (gebouwd in 1601) en trekt elk jaar meer dan 150 exposanten aan. Ter gelegenheid van de dertigste editie van de Lumières de Noël ontvangt Montbéliard Oostenrijk als eregast.

>> Meer informatie op www.lumieres-de-noel.fr

Van 3 december tot 1 januari 2017 – Het kerstdorp in Nice

Voor deze 21e editie strijkt het kerstdorp neer op de Place Masséna, in een winterse sfeer met verfijnde kerstverlichting. Op het programma: plaatselijke ambachten, specialiteiten uit Nice zoals de socca, een reuzenrad, een schaatspiste, springkastelen enz.

>> Meer informatie op www.nicetourisme.com

>> Fotocredits:
  • Marché de Noël de Metz © Adrien Martin
  • Marché de Noël de Bordeaux © Steve Le Clech
  • Marché de Noël d’Arras © Libre de droit
  • Marché de Noël de Strasbourg – Place de la Cathédrale © Christophe Hamm
  • Lumières de Noël de Montbéliard © Denis Bretey – Ville de Montbéliard

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg