Persberichten

September 2024 in Frankrijk: sport, cultuur en natuur

17/06/2024FrankrijkMeest recent

Terwijl de zomer langzaam ten einde loopt, biedt Frankrijk een scala aan evenementen om de overgang naar de herfst iets zachter te maken. Van serene wandelingen door schilderachtige wijngaarden tot opwindende sportieve uitdagingen en vliegshows, de maand september stelt niet teleur. Ontdek de schoonheid van het Franse landschap tijdens deze evenementen en sluit de zomer af met onvergetelijke ervaringen.

  • 24 mei – 13 oktober: Festival international de jardins in Amiens
  • 18 juni – 10 september: Les Sunsets Vignerons
  • 31 augustus - 1 september: Les Échappées en Loire  
  • 7 – 8 september: Fête de l’Eau   
  • 7 – 8 september: Marathon des Châteaux du Médoc
  • 14 – 15 september: La Forestière 
  • 17 – 22 september: Coupe Icare

Hauts-de-France: Festival Hortillonnages Amiens




Thermo V3, François Dufeil © Yann Monel 

Van 24 mei tot 13 oktober worden er tuinen en verschillende visuele installaties aangelegd voor het Festival international de jardins in een natuurgebied van 300 hectare tussen land en water in Amiens. Bezoekers kunnen het parcours op de verschillende eilandjes te voet of per boot volgen en worden uitgenodigd om met een nieuwsgierige bril te kijken naar de creaties. Het festival zet zich namelijk in voor de ondersteuning en promotie van jonge landschappelijke, architecturale en artistieke werken

Provence-Alpes-Côte d’Azur: Les Sunsets Vignerons 




Les Sunsets Vignerons © Destination Luberon

Van 18 juni tot 10 september openen de wijnboeren van Luberon de deuren van hun huizen voor Les Sunsets Vignerons en nodigen ze bezoekers uit om de wereld rond wijnen met het AOC label van Luberon, Ventoux en Côtes-du-Rhône Villages Gadagne te ontdekken. Tijdens 13 avonden in verschillende thema’s geniet je van wandelingen door de wijngaarden, bezoeken aan de kelders, wijn- en spijsproeverijen en degustatieglazen. 

Pays-de-la-Loire: Les Échappées en Loire




Randonnée vigne © M. Chaigneau

Op 31 augustus en 1 september wandel je door de wijngaarden van Val de Loire: ontspanning, gezelligheid en smakelijke emoties beloofd. De activiteiten rond Les Échappées en Loire zijn perfect om met familie, vrienden of alleen de wijngaarden te ontdekken in een regio die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Begeleid door wijnboeren die hun passie en knowhow delen, maak je een wandeling van 7 km door de prachtige landschappen. 

Grand-Est: Fête de l’Eau




Gesualdo Six © Alexis Mestre 

Om iets langer van de zomer te genieten, organiseert de stad Metz jaarlijks het Fête de l’Eau. Dit evenement nodigt de inwoners van Metz uit om deel te nemen aan verschillende activiteiten rond de watergebieden van de stad, met als hoogtepunt een onvergetelijke zaterdagavond na zonsondergang. Tijdens het weekend van 7 en 8 september worden onder andere visinitiaties, peddel- en kajakactiviteiten en animaties rond de bescherming van het watermilieu georganiseerd

Nouvelle-Aquitaine: Marathon des Châteaux du Médoc 




Marathon du Médoc © Yves Mainguy

De Marathon des Châteaux du Médoc is door de Amerikanen uitgeroepen tot een van de 10 mooiste marathons ter wereld. Voor sfeer en gezelligheid staat de marathon ongetwijfeld op nummer één: feestelijke en kleurrijke kostuums, muziek en proeverijen sieren de route. Op 7 en 8 september vertrekken duizenden gekostumeerde lopers vanuit Pauillac om de beroemde route tussen kastelen en wijngaarden van de Médoc te doorkruisen. “Faites vos Jeux” is het thema van de editie van 2024. 

Bourgogne-Franche-Comté: La Forestière 




© Bourgogne-Franche-Comte Tourisme

Op 14 en 15 september vindt La Forestière plaats: een mountainbike-evenement dat door zijn uitstekende reputatie meer dan 3.500 deelnemers aantrekt, waaronder de beste wielrenners en moutainbikers ter wereld. Tijdens de twee dagen worden in het Juragebergte onder andere MTB-, gravel- en enduro-wedstrijden georganiseerd.   

Auvergne-Rhône-Alpes: Coupe Icare




CI23 J4 © Bruno Lavit 

Al 50 jaar is Coupe Icare het grootste paragliding-, paramotor- en luchtsportevenement ter wereld. Het evenement werd in 1974 opgericht en verwelkomt elk jaar meer dan 90.000 toeschouwers. Van 17 tot 22 september is Coupe Icare dé ontmoetingsplek voor piloten en free-flight liefhebbers. Toeschouwers kunnen tijdens de laatste twee dagen genieten van een buitengewone vliegshow.

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg