Persberichten

Niet te missen evenementen na de zomervakantie!

27/07/2023FrankrijkMeest recent

De zomer is in volle gang, maar het begin van september belooft net zo vol spannende en onvergetelijke evenementen te zitten. Mis deze kans niet om je te amuseren, inspireren en onvergetelijke herinneringen te maken. Ontdek onze selectie van bruisende evenementen in Frankrijk na de zomervakantie. Of je nu op zoek bent naar entertainment, culturele ontdekkingen of gezellige momenten, het herfstprogramma van 2023 zal zeker aan al je wensen voldoen! 

  • 8 september tot 28 oktober: 10de editie van de Wereldbeker Rugby (in heel Frankrijk) 
  • 1 tot 10 september: Foire Européenne van Straatsburg (Grand-Est) 
  • 2 tot 3 september: Braderie de Lille (Hauts-de-France) 
  • 7 tot 16 september: Designweek in Parijs (Ile-de-France) 
  • 20 tot en met 24 september: Loire Festival in Orléans (Centre-Val-de-Loire) 
  • 22 tot 24 september: Panorama Festival in Morlaix (Bretagne) 
  • 21 tot en met 22 oktober: Internationaal Luchtfestival in Fréjus (Provence-Alpes-Côte d'Azur) 

10de editie van de Wereldbeker Rugby (in heel Frankrijk)




© Groupama Stadium - Lyon

De 10e Wereldbeker in de geschiedenis van de rugby vindt plaats van 8 september tot 28 oktober 2023 in Frankrijk, 200 jaar na het ontstaan van de sport. Het is een kans om opnieuw in contact te komen met de stichtende geest van rugby en het evenement te vieren gedurende 7 competitieweken. Met 48 wedstrijden, vol enthousiasme en supporters, georganiseerd in 10 gaststeden, beloven de organisatoren 52 dagen festiviteiten in heel Frankrijk, met een openheid van geest die verder gaat dan sport. Parijs staat natuurlijk op de voorgrond, met verschillende wedstrijden in het Stade de France in Saint-Denis, maar Lyon, Marseille, Nice, Bordeaux, Nantes, Toulouse, Lille en Saint-Etienne beloven ook van de partij te zijn. Bereid je dus voor op een grand slam van ontdekkingen! 

Foire Européenne van Straatsburg (Grand-Est) 




Foire européenne 2022 © bartosch-salmanski

De Foire Européenne van Straatsburg komt dit najaar terug in een gezellige sfeer. Kom van 1 tot 10 september 2023 genieten van alle animaties en hoogtepunten, maar ook van de standjes en andere culturele en originele tentoonstellingen. (Her)ontdek de Foire Européenne in haar gloednieuwe configuratie in het nieuwe Tentoonstellingscentrum (ingehuldigd in 2022), het Palais de la Musique et des Congrès, en haar tuinen. Je vindt er alle koopjes die je nodig hebt in een folkloristische, feestelijke, levendige en kleurrijke sfeer! 

Braderie van Lille (Hauts-de-France)




Braderie de Lille © Brad Pict

De Braderie van Lille is de grootste en beroemdste vlooienmarkt van Europa! Elk jaar trekken meer dan twee miljoen bezoekers van alle nationaliteiten door de straten van de stad op zoek naar koopjes. Het hele weekend door vinden er in de stad talloze evenementen plaats, voor, tijdens en na de Braderie van Lille. Twee dagen en twee nachten lang bruist de stad van de activiteiten en kun je door de straten van Lille slenteren op zoek naar allerlei koopjes en de schatten van de hoofdstad van het Noorden herontdekken! 

Paris Design Week (Ile-de-France)




© Paris Design Week - espace commines

De Paris Design Week is een feestelijk en verbindend evenement dat design in de breedste zin van het woord viert: van meubelontwerp tot grafisch ontwerp, binnenhuisarchitectuur, decoratieve kunsten en zelfs gastronomie. Het evenement vindt van 7 tot 16 september plaats in de hele hoofdstad op meer dan 200 verschillende locaties. Het is een kans om meer mensen te ontmoeten, met een vol programma van open dagen, workshops, privébezoeken en rondetafelgesprekken. 

Loire Festival in Orléans (Centre-Val-de-Loire)




© Festival de Loire - Orléans

Het Loire Festival, Europa's grootste bijeenkomst van rivierboten, is het niet te missen evenement van de herfst in Orléans en nodigt je uit om de traditionele marine en haar boten te ontdekken. Deze 11de editie neemt je mee op een vijfdaagse ontdekkingsreis, van 20 tot 24 september, langs het uitzonderlijke erfgoed van de Loire. Het Loire Festival, dat om de twee jaar in de oude haven van Orléans wordt gehouden, brengt honderdduizenden bezoekers, meer dan 200 boten, 700 zeilers en 500 artiesten samen en staat garant voor onvergetelijke festiviteiten! 

Festival Panorama in Morlaix (Bretagne)




Grand Hall Parc des Expositions Morlaix © Vincent Guillerm

Op het kruispunt van de zomer en de herfst komen rap- en elektromuziek een weekend lang naar de noordkust van Bretagne. Van 22 tot 24 september 2023 vindt in het hart van het tentoonstellingscentrum van Morlaix in Finistère de 26e editie plaats van het festival Panorama. We staan te popelen om te genieten van deze muzikale vergezichten die alles in zich hebben om in de smaak te vallen! Het festival houdt ook rekening met zijn ecologische voetafdruk en is ontworpen om diversiteit, lokale bevoorrading en korte keten te promoten. Geluk op elk niveau! 

Internationaal Luchtfestival in Fréjus (Provence-Alpes-Côte d'Azur) 




© Festival de l'air - Fréjus

Het Internationaal Luchtfestival, al meer dan 20 jaar een niet te missen najaarsevenement aan de Côte d'Azur, rolt van 21 tot 22 oktober zijn reeks voorstellingen uit over generaties en grenzen heen. Dit grote evenement in het zuiden van Frankrijk gaat elk jaar in oktober van start voor een nieuwe editie vol energie en creativiteit. Het festival vindt plaats in de stad Fréjus, aan de oevers van de Middellandse Zee, en draait om passie en delen. De beste vliegeraars van over de hele wereld komen samen en combineren meesterschap, technische precisie en vooral een vleugje waanzin! 

Ga voor nog meer evenementen in Frankrijk naar France.fr!

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg