Persberichten

Lang leve de Vogezen!

23/04/2024Massif des VosgesMeest recent

Bij aankomst in het hart van de Vogezen word je verwelkomd door het uitbundige leven. Dennenbossen met hun kenmerkende geuren, kuddes koeien die op de hoge stoppelvelden grazen, gemzen die over de steilste hellingen klimmen, wandelaars die van een welverdiende pauze genieten, ambachtslieden die de plaatselijke grondstoffen bewerken - in het Vogezenmassief komt een heel ecosysteem tot leven. De mensen zijn er diep verbonden met het gebied en ze zorgen ervoor dat hun passies, tradities en eeuwenoude knowhow doorgegeven worden. De fauna en flora gedijen door de seizoenen op het vruchtbare land. Het is duidelijk: het Vogezenmassief leeft. Ontdek hieronder onze selectie van spannende én ontspannende activiteiten in de natuur en verblijfplaatsen tussen adembenemende landschappen!

Spannende en originele activiteiten




Portaledge © Verticales Vosges

 

Een griezelige mijn: escape game ‘De vloek van Kobold’ in Hautes Mynes du Thillot

Thomas le Houtman, baas van de mijnwerkers, sloot vier eeuwen geleden een geheim pact met de bergdemon Kobold. Nadat hij zijn hart had geruild voor een magische steen werd hij meegesleurd door de kwade betovering en verdween hij voorgoed! In dit duistere verhaal blijven veel mysteries onopgelost, wachtend op wie de uitdaging aandurft en zich in de Myne waagt... Welkom in de diepten van de mijnen van Thillot, waar dit levensecht ontsnappingsspel perfect is voor wie niet bang is in het donker!

Duizelingwekkende avond: apéro op een rotswand in La Bresse met Vosges Verticals

De mens heeft altijd al graag de wet van zwaartekracht in vraag gesteld. In La Bresse is dit nu mogelijk dankzij berggids en kliminstructeur Hervé die je meeneemt op een spannend avontuur. Met behulp van de juiste uitrusting klim je via de rotswand omhoog en blijf je er hangen op een portaledge, ook wel bekend als een “muurtent”. Eens de adrenaline bezonken is, kun je genieten van een lokaal aperitief en van het adembenemende uitzicht op de Hohneck!

Ontspan en herbron




La Broque Rando-Château de Salm © INFRA - ADT

 

Gastvriendelijkheid op Le Markstein: nieuwe bivakzone 

Op de top van de iconische bergpas Le Markstein, is er in Fellering een nieuwe bivakzone ingericht. De zone is uitgerust met drie verhoogde platforms om droog te overnachten, gemeenschappelijke ecologische toiletten en gezellige voorzieningen. Avonturiers kunnen na een ontspannende nacht in het woud verder de Traversée du Massif des Vosges (TMV) volgen.

Nachtelijk gevoel:​ baden midden in de bossen van Saint-Bresson

Onder het licht van de volle maan maak je in het hart van de Zuidelijke Vogezen opnieuw kennis met jezelf. Begeleid door sofrologiste Sylvie, leer je je zintuigen vertrouwen tijdens een nachtelijk bad in de bossen, ver weg van kunstmatig licht. Deze innerlijke ontdekkingstocht moedigt je aan om je voorouderlijke angsten voor het onbekende te confronteren en te overwinnen. Door behulp van meditatieve pauzes wekt deze reis je instincten op en scherpt het je gevoel voor het leven aan

Buitengewone verblijven




Hotel Villa Concorde Gerardmer Jardins ©La Villa Concorde

 

De kers op de manoir: Vakantiehuis Manoir La Cerise in Fougerolles

Bijna twee eeuwen lang staat het er al, maar de Manoir La Cerise lijkt geen dag ouder te worden! Dit luxueuze gebouw was van 1866 tot 1923 een distilleerderij en laat gasten dromen van de bedwelmende geuren van kirsch en absint... Tegenwoordig biedt dit familiehuis drie smaakvol ingerichte gastenkamers in landelijke sfeer voor een ontspannende nachtrust na rondleidingen door de plaatselijke distilleerderijen en bezoeken aan het ecomuseum Pays de la cerise in Fougerolles-Saint-Valbert.

Pracht en praal aan de oevers van het meer: Villa Concorde in Gérardmer

Villa Concorde, gebouwd in 1924, is een uitzonderlijk huis aan de oevers van het meer Perle des Vosges. Dit huis is een van de oudste in Gérardmer en heeft een renovatie van 4 jaar ondergaan om zijn charme en karakter uit de Belle Époque te versterken. De vijf suites zijn ingericht in dezelfde Art Deco stijl als de lokale huizen Linvosges en Collinet. De spa met uitzicht op het meer en de 5000 m² aan bossen zullen je overtuigen dat het paradijs echt bestaat!  

Download het persdossier hieronder voor meer nieuws en inspiratie in het Vogezenmassief:

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg