Persberichten

Lourdes

Lourdes 1858-2018: 160 jaar emoties!

10/04/2018Occitanie - Sud de FranceCultuur

In 1858 zou het Franse meisje Bernadette de Heilige Maagd Maria 18 keer gezien hebben in de grot van Massabielle in Lourdes. 160 jaar later viert de beroemde stad de verjaardag van deze verschijningen met talrijke culturele, sportieve en feestelijke evenementen.

Focus op 4 niet te missen events deze zomer in Lourdes:

  • Uitzonderlijk: vertrek van de Ronde van Frankrijk in het Heiligdom

70 jaar na de memorabele start in het bedevaartsoord in 1948 zullen de renners van de Ronde van Frankrijk op 27 juli opnieuw uit het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes vertrekken. Na de start moeten ze de mythische Pyreneeëncols bedwingen: een fantastische bergetappe van 200 km, twee dagen voor aankomst op de Champs-Elysées. 

  • Uniek: 1e internationale festival NightScapades

Lourdes ligt in het hart van het eerste West-Europese Internationale Sterrenhemelreservaat en organiseert van 31 mei tot 3 juni het 1e Internationale festival NightScapades om de prachtige sterrenhemel te vieren. Een wetenschappelijk, cultureel en artistiek event dat voor iedereen toegankelijk is. 

  • Nieuw: « Vélo for Kids – Lourdes Tourmalet »

Alle wielerliefhebbers zijn van 3 tot 6 augustus welkom om deel te nemen aan een fietsevent voor het goede doel dat mede door het Heiligdom Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes georganiseerd wordt. Het ingezamelde geld gaat integraal naar een liefdadigheidsinstelling voor kansarme kinderen. Fiets van het Heiligdom van Bétharram via de Pic du Jer naar de bekende Col du Tourmalet en geniet onderweg van het adembenemende landschap! 

  • Een must: lichtprocessie in het Heiligdom

Elke avond om 21u komen honderden pelgrims samen met brandende kaarsen voor een processie van de grot naar de esplanade van de Rozenkransbasiliek. Een magisch moment dat alle naties, volkeren, talen en geloofsovertuigingen samenbrengt. 

Lourdes is een belangrijke plek voor het religieuze toerisme en ontvangt jaarlijks miljoenen bezoekers uit alle continenten, die verhalen, ontmoetingen en emoties delen. Lourdes is verder ook een prachtige natuurplek in de Pyreneeën, vlak bij belangrijke bezienswaardigheden zoals het UNESCO-werelderfgoed Cirque de Gavernie, de Col du Tourmalet, de Pic du Midi en het Nationaal Park van de Pyreneeën. 

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg