Persberichten

Le Bustronome, het eerst rondreizend restaurant van Parijs

02/10/2014ParisGastronomie & wijn

Le Bustronome, gelanceerd eind september 2014, is een nieuw concept dat fijnproevers met weinig tijd de Franse gastronomie laat ontdekken, terwijl ze tegelijk de mythische plaatsen van de lichtstad kunnen bewonderen. De routes van deze elegante rijdende bistro worden zelfs aangepast aan de evenementenkalender, zodat men onder andere met kerstmis de feeërieke verlichtingen kan bewonderen.

In 2013 waagden de Parijzenaars Jean-Christophe Fournier en Bertrand Mathieu de gok om hun passie voor lekker eten en de liefde voor hun mooie stad in één ervaring te combineren. Het idee van de Bustronome, het eerste ambulante restaurant van de hoofdstad, was geboren.

Een panoramische bus

Om dit culinaire en visuele avontuur in daad om te zetten, werd een atypisch voertuig bedacht: een dubbeldekker met het warme houten decor van een Parijse bistro, voorzien van een schitterend panoramisch venster van 360°. De bus biedt plaats aan 38 gasten.

Lichte, creatieve en streekgerechten

Aan de kookpotten staat Vincent Thiessé, Chef van ‘Fleurs de Mets’, een van de beste Parijse traiteurs van het ogenblik. Hij schotelt seizoensgerechten voor met typische Franse accenten, die qua creativiteit en eenvoud passen in het concept van de Bustronome. Andere grote namen en beloftevol aankomend talent brengen regelmatig een nieuwe frisse toets aan in het voorgestelde menu.

Een reis voor de ogen en de smaakpapillen

Tijdens de rondrit van twee uur lang wordt er een 4-gangenmenu tijdens de lunch en een 6-gangenmenu tijdens het diner aangeboden, telkens met bijpassende wijnen.
De ‘magische bus’ neemt zijn gasten mee naar 15 bekende Parijse plaatsen en speelt op elke plaats bijpassende muziek. Ook cultuurliefhebbers komen aan hun trekken, doordat ze met een interactieve audiogids een discrete en individuele rondleiding kunnen volgen. De route past zich aan aan de verschillende evenementen, zo volgt de bus in december-januari het kerstparcours ‘Féerie de Noël’ langs de talrijke kerstverlichtingen.

Formules à la carte

Naast een maximum aan belevingen in een recordtijd, biedt de Bustronome ook persoonlijke formules aan:

  • afwijkende parcours op aanvraag,
  • menu’s à la carte op reservering (48 uur op voorhand),
  • verschillende settings,
  • haltes met een ontvangst of gepersonaliseerde haltes,
  • de mogelijkheid het voertuig te huren met of zonder maaltijdvoorziening,
  • de organisatie van bijzondere evenementen (huwelijken, verjaardagen enz.),
  • specifieke formules op verschillende tijdstippen (thee met gebak, ontbijt/brunch voor ondernemingen, wijnproeverijen).

>> Meer informatie op www.bustronome.com

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg