Persberichten

Een besneeuwd intermezzo in de Franse bergen!

27/03/2024AuvergneBergen

Maak deze winter tijd vrij voor deconnectie en trek naar 2 van de hoogstgelegen skioorden van Frankrijk: Alpe d'Huez en Les 2 Alpes. Herontdek het skiplezier en laat je verrassen door unieke activiteiten en ontmoetingen op de bergtoppen in een adembenemend landschap!

Alpe d’Huez : het eiland in de zon




Alpe d'Huez Yoga in de sneeuw © Tom Marees - Reisreporter

Laten we eerst een tussenstop maken in het skioord Alpe d'Huez, ook wel bekend als L'île au soleil ('Het eiland in de zon') vanwege de 300 zonnige dagen per jaar! Het domein werd opgericht in 1936 op een hoogte van 1860 meter op de Grandes Rousses, met de hoogste top 'Le Pic Blanc' die wel 3330 hoogtemeters telt.

Alpe d'Huez is toegankelijk voor zowel beginners als ervaren skiërs en biedt met 250 km aan pistes afdalingen voor alle niveaus vlak aan het skistation, met liften en pistes in de 6 andere omliggende dorpen die samen het domein vormen: Auris-en-Oisans, Huez-en-Oisans, La Garde, Oz-en-Oisans, Vaujany en Villard Reculas.

Het skigebied bevat ook de langste skipiste van Europa, de Sarenne-piste. Die zwarte piste heeft 16 km aan afdalingen en is voorbehouden voor ervaren skiërs die vooral kunnen genieten van het uitzonderlijke panorama van de bergen vanaf Le Pic Blanc.

Na een intensieve dag skiën volgt goed ontspannen, evenals nieuwe activiteiten ontdekken. Vanaf de altiport in het gebied zijn er vluchten beschikbaar  met l'Abeille, een minivliegtuigje bestuurd door Jack, een instructeur met tientallen jaren ervaring. Aan boord van het vliegtuig met panoramisch glazen dak kun je de bergen en hun bergtoppen vanuit de lucht herontdekken!

Als het op unieke activiteiten aankomt, is Alpe d'Huez niet te overtreffen. Als je in een avontuurlijke bui bent, maak dan een korte nachtwandeling met sneeuwschoenen en hoofdlampen en eindig met een fondue-avond in een authentieke iglo! Clément de gids zal je onderweg allerlei verhalen vertellen over de sterrenbeelden en de mysterieuze Melkweg ...

Om weer helemaal in contact te komen met de natuur kun je je verblijf afsluiten met een yogasessie in het hart van de bergen, een verkwikkend rustmoment na een sportieve reis!

Les 2 Alpes : het hoogstgelegen skigebied van Europa




Les 2 Alpes Paragliding © Coralie Lambret - La Capitale

Dan op naar Isère en het hoogstgelegen skigebied van Europa, Les 2 Alpes. De 200 km aan pistes in het gebied zijn toegankelijk voor alle skiërs. Zelfs op de top, op een hoogte van 3.600 meter, kun je blauwe of zwarte afdalingen nemen, afhankelijk van je niveau.

Het skigebied blijft tot heel laat in het seizoen open dankzij de zeldzame hoge ligging. Bovendien is het ook de hele zomer open voor zomeractiviteiten: wandelingen, zomersleeën, paragliding, skatepark, via ferrata, golf, canyoning, enz.

Maak voordat je het skigebied ontdekt een tussenstop in het ambachtelijke dorp Venosc. Venosc ligt aan de rand van het skigebied, aan de poort van het nationaal park Écrins en is een authentiek bergdorp met geplaveide straatjes, ambachtslieden en een basiskamp voor legendarische wandelingen en buitensporten.

In de winter biedt het domein een breed scala aan activiteiten. Voor skiliefhebbers: ga als eerste naar de bergtoppen en ontdek het beroep van pisteur (baanverzorger)! Die unieke ervaring biedt een zeldzame blik achter de schermen van het skigebied en het fascinerende werk van een pisteur.

Er is ook een uitgebreid aanbod aan andere activiteiten dan skiën, zoals e-biken: op een elektrische fiets, beter bekend als een e-MTB, kun je het buitengewone landschap rond Les 2 Alpes ontdekken. Combineer sport, inspanning en het plezier van rijden in totale vrijheid!

Tot slot, als je de voorkeur geeft aan spannende luchtsporten, doe dan je ski's aan en ga paragliden boven het skigebied, met als bonus een adembenemend uitzicht op de beroemde berg La Muzelle.

Het lijdt geen twijfel dat je aan deze tijdloze reis onvergetelijke herinneringen overhoudt aan de Franse skigebieden!

Waar verblijven?




Chalet Mounier © Mélina Mauffrais

Ontdek in Alpe d'Huez het Grandes Rousses Hôtel et Spa met 5 sterren. Dat hotel is gelegen in het hart van het skigebied, met directe toegang tot de skiliften en wandelpaden, en verwelkomt vakantiegangers het hele jaar door met een adembenemend uitzicht op de bergen.

Laat je in Les 2 Alpes verleiden door de authentieke charme van Chalet Mounier, een baanbrekend hotel in het skigebied. Chalet Mounier wordt al generaties lang uitgebaat door dezelfde familie. Naast de spa en het gastronomisch restaurant kan je hier genieten van een warme sfeer, zorgvuldig ingerichte interieurs en gastvrijheid.

Voor nog meer ervaringen vind je hier wat inspiratie:

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg