Persberichten

De ‘Tour de France’ met duurzaam transport en ecovriendelijke activiteiten

06/07/2023AllierMeest recent

Maak deze zomer een rondreis met duurzaam transport door Frankrijk en met ecologisch verantwoorde activiteiten. Neem je tijd en ontdek nieuwe activiteiten in de buitenlucht. Of je nu een liefhebber bent van rivieren, flora en fauna, een ontdekkingsreiziger of een fan van surfen en astronomie, er is voor elk wat wils. Ga op avontuur met de trein, of met de fiets voor nog meer uitdaging! 

Ecologisch verantwoorde activiteiten

Pad met moerashutten in Vigueirat Mas-Thibert (Provence-Alpes-Côte d'Azur)




© Marais Vigueirat

Het is alsof je in het hart van de Camargue bent! In een van de meest opmerkelijke domeinen van het Conservatoire du Littoral in de Camargue is dit 500 meter lange pad op palen gerestaureerd met de hulp van de Procter & Gamble Foundation. Je kunt langs het water wandelen en halt houden bij acht interactieve hutten die uitleg geven over de opmerkelijke ecosystemen van de Rhône-delta en de steppevlakte van La Crau. Ontdek de rijkdom van de moerassen en ontmoet de plaatselijke bewoners. Mis de nieuwigheid van 2023 niet: een elektrische bus brengt voortaan bezoekers die een natuurwandeling hebben geboekt naar het reservaat. 

Sterrenkijken - La Bresse (Grand-Est)




© Valéry Poirot

Heb je een passie voor astronomie? Ben je geïntrigeerd door de sterren en het heelal? Kom dan een avond astronomie ontdekken met Rand'astro en ontdek de wonderen van de hemel met een professionele astronomiegids. Valéry Poirot zal met plezier zijn kennis met je delen en de geheimen van de Melkweg onthullen. Om de ervaring nog leuker en gezelliger te maken, kun je je familie of vrienden uitnodigen. Een hemels schouwspel van duizend sterren wacht op jou voor deze unieke ervaring! 

Surfinitiatie – Biarritz (Nouvelle-Aquitaine)




Surfeur Biarritz © jpeg-studios

Als je dicht bij de natuur wilt zijn, gaat er niets boven een surfsessie! In de regio Nouvelle-Aquitaine kun je het hele jaar door surfen! Lessen, wedstrijden, verhuur en de bouw van surfplanken... Of je nu een beginner bent of een ervaren surfer, de golven zijn een speeltuin voor iedereen. Twintig scholen in Biarritz verhuren surfplanken, bieden individuele of groepslessen en cursussen van meerdere dagen of een week. Als je meer wilt weten, aarzel dan niet om langs te gaan bij het Maison du Surf aan de Côte des Basques in Biarritz: Julien Rouland zit boordevol plaatselijke anekdotes en geschiedenis.  

Wil je zien hoe de boards worden gemaakt en misschien zelfs je eigen board maken? Ga dan naar het Shaper House.  

Als je je liever helemaal wilt onderdompelen, neem dan deel aan een meerdaagse surfcursus in het Aparra Surfcamp, een nieuwe aanbieder op de Abaya-camping in Hendaye sinds 2023. 

Duurzaam transport

L'Occitanie Rail Tour, een treinreis (Occitanie)




Occitanie Rail Tour © Emmanuel Grimault

Omdat het zo groot en zo divers is, is Occitanie een ware uitnodiging om te reizen, en vooral om per trein te reizen. De Occitanie Rail Tour is je kans om geld te besparen, je impact op het milieu te beperken en langzaam te reizen in een regio zo groot als een land. Van buitengewone ontdekkingen tot onverwachte ontmoetingen, van unieke ervaringen tot gezellige momenten, proef het plezier van verantwoord toerisme, vol zingeving en waarden. Aan het einde van de weg biedt Occitanië geweldige momenten van vrijheid en sharing waar je je goed bij voelt. 

Lancering van het paspoort La Loire à Vélo (Centre-Val-de-Loire)




© Passeport Loire à vélo

Paspoort, alsjeblieft!  

Sinds november vorig jaar is de toeristische fietsroute La Loire à Vélo voorzien van een reispaspoort dat je vergezelt op je reis van Saint-Brevin-les-Pins (Loire-Atlantique) naar Cuffy (Cher). Dit is een nieuw initiatief van de regio's Pays de Loire en Centre-Val de Loire om deze unieke interregionale route te promoten. Reis door de regio en stempel onderweg je paspoort af met 24 unieke stempels die symbool staan voor de gebieden waar je doorheen rijdt. Een leuke manier voor het hele gezin om het plezier van fietsen te herontdekken! 

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg