Persberichten

10 bestemmingen voor een feestelijke kerst in Frankrijk

25/10/2017FrankrijkNatuur en gezin

De geur van kaneel en glühwein die in de lucht hangt en kerstliedjes die op de achtergrond spelen... de feestdagen zijn in aantocht! Kom alvast in de kerststemming met onze selectie van de gezelligste en meest bijzondere feesten in Frankrijk.

1) Rijsel: kerstmarkt combineren met shoppen – 17 november tot 27 december

Wie kerstcadeautjes voor de hele familie wil scoren, is in Rijsel aan het juiste adres. Zes weken lang kan iedereen hier op zoek gaan naar een origineel geschenk in de 80 kerstchalets die in het stadscentrum op Place Rihour staan. Toch je gading niet kunnen vinden? Neem dan eens een kijkje in een van de andere 3.900 winkels in de stad. De ideale gelegenheid om gezellig te gaan kerstshoppen vlak over de grens! Va

>> Meer info: http://www.noel-a-lille.com

2) Marseille: de oudste Santonbeurs – 18 november tot 17 december

De Provence barst van de levendige kersttradities, en Marseille vormt daarop geen uitzondering. Half november gaat in de stad de belangrijkste santonbeurs van de streek open. Bezoekers kunnen hier de bekende santons ontdekken, handgemaakte kleifiguurtjes voor de kerststal die het leven in een typisch Provençaals dorp weerspiegelen. Ook een bezoekje aan de traditionele Provençaalse kerststal in de stad loont zeker de moeite!

>> Meer info: http://www.marseille-tourisme.com

3) Straatsburg: de grootste en oudste kerstmarkt van Frankrijk - 24 november tot 24 december

strasbourg_c_christophe_hamm_-_office_de_tourisme_de_strasbourg_et_sa_region.jpgDe prijs van oudste én grootste kerstmarkt van Frankrijk gaat naar Straatsburg. Tijdens deze 448e editie zullen maar liefst 300 kerstchalets de hele stad inpalmen. Ontdek authentieke ambachten op de historische ‘Christkindelsmärik’, bewonder de 30m hoge kerstboom op Place Kléber, shop op de kerstmarkt rondom de kathedraal of proef van een typische ‘bredle’ op de Marché des délices. Een niet te missen klassieker onder de Europese kerstmarkten!

>> Meer info: https://noel.strasbourg.eu

4) Colmar: vijf verschillende kerstmarkten – 24 november tot 30 december

Fans van kerstmarkten komen ook in Colmar volop aan hun trekken. Van 24 tot 30 december kan je daar namelijk naar maar liefst vijf verschillende kerstmarkten op verschillende plaatsen in de stad gaan. Met een traditionele kerstmarkt en drie speciale markten rond decoratieartikelen, typische lekkernijen van de Elzas en antiek vormt Colmar een waar kerstparadijs. Zelfs kinderen hebben in de stad een volledig eigen kerstdorp!

>>Meer info: http://www.noel-colmar.com

5) Amiens: nieuwe klank- en lichtshow – 24 november tot 30 december

Vijf weken lang, van 24 november tot en met 30 december, vormt de historische stad Amiens het decor voor de grootste kerstmarkt van Noord-Frankrijk. De kerstmarkt is maar liefst twee kilometer lang en telt meer dan 130 kraampjes. In 2017 zal de kathedraal van Amiens voor de allereerste keer bovendien elke dag het decor vormen voor een grootse klank- en lichtshow.

>>Meer info: http://www.amiens-tourisme.com/

6) Montbéliard : een van de mooiste kerstmarkten van Europa – 25 november tot 24 december

montbeliard_c_denis_bretey_-_ville_de_montbeliard.jpgVoor één van de mooiste kerstmarkten in Europa moet je in Montbéliard in Bourgogne-Franche-Comté zijn. De bijzondere straatverlichting tovert de stad tijdens de kerstperiode om tot een sprookjesachtige omgeving, vol acrobaten en spectaculaire lichtshows. Hoogtepunt van het magische event ‘Lumières de Noël’ is de viering van Sint-Lucia, wanneer 150 kinderen al zingend door de straten trekken voor de patroonheilige van het licht. Laat je helemaal betoveren!

Meer info: http://www.lumieres-de-noel.fr

7) Nice: voor een uniek kerstgevoel – 2 december tot 1 januari

nice_c_e._belin_-_office_de_tourisme_et_des_congres_nice.jpgTussen de palmbomen langs kerstkraampjes flaneren, je kinderen laten spelen op de springkastelen of onder het zonnetje nippen van een glaasje champagne en enkele oesters eten... Kerst aan de Franse rivièra is zonder twijfel een unieke belevenis! Met een reuzenrad, een grote ijspiste en gratis concerten tijdens het weekend en de schoolvakanties maakt Nice er helemaal een feest van.

>>Meer info: www.nice.fr

8) Lyon : spectaculair Lichtfestival – 7 tot 10 december

evolutions_-yann_nguema_c_ville_de_lyon_-_mureil_chaulet.jpgHet centrum van Lyon licht deze winter opnieuw op! Van 7 tot en met 10 december zetten lichtartiesten, grootschalige special effects en kleurrijke straatanimatie het rijke patrimonium van de stad weer in de schijnwerpers tijdens het Fête des Lumières. De vorige jaren lokten de wonderbaarlijke lichtshows elke avond bijna 3 miljoen bezoekers.

>> Meer info: http://www.fetedeslumieres.lyon.fr/fr

9) Epernay: het niet te missen “Habits de Lumière” – 8 tot 10 december

habits_de_lumieres_c_ville_depernay.jpgEpernay, de hoofdstad van de Champagne, organiseert in december een driedaags feest ‘à la champenoise’. Het centrum van de festiviteiten is de wereldberoemde Avenue de Champagne. Op vrijdag- en zaterdagavond kan je hier terecht voor muziekoptredens, champagnedegustaties, het imposante spektakel ‘A vélo vers le ciel’ en een groot vuurwerk. Een optocht van bijna 400 oldtimers sluit de feestelijkheden op zondag af.

>>Meer info: http://habitsdelumiere.epernay.fr

10) Morzine: Féérie des Lumières – 23 december tot 5 januari

Morzine bewijst dit jaar opnieuw dat kerst in de Franse bergen een magische belevenis is. Het skidorp haalt twee weken lang alles uit de kast om groot en klein te betoveren. Op het programma van deze tweede editie staan onder andere indrukwekkende fakkelafdalingen op de piste, een grootse klank- en lichshow, optredens en een leuke muziekparade in het voetgangerscentrum. Gewoonweg magisch!

>>Meer info: http://www.avoriaz.com/evenements/feerie-des-lumieres

>> Fotocredits:
  • Strasbourg © Christophe Hamm – Office de Tourisme de Strasbourg et sa Région
  • Noël à Colmar – La rue des Marchands © E.Fromm / OT Colmar
  • Montbéliard © Denis Bretey – Ville de Montbéliard
  • Nice © E. Belin – Office de Tourisme et des Congrès Nice
  • Evolutions – Yann Nguema © Ville de Lyon – Muriel Chaulet
  • Epernay © Ville d’Epernay

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg