Persberichten

‘Tous au Restaurant’ 2014, de Franse culinaire kunst overschrijdt de grenzen

28/08/2014FrankrijkGastronomie & wijn

Van 22 tot 28 september, organiseert het Franse gastronomische evenement ‘Tous au Restaurant’ (Iedereen op restaurant) zijn 5e editie en gaat nu ook internationaal. In Brussel nemen twee etablissementen deel aan de feestelijkheden van 2014: ‘La Quincaillerie’ en ‘Aux Armes de Bruxelles’. Zij bieden alle fijnproevers de formule ‘Uw gast is onze gast’: uw tafelgenoot krijgt gratis het speciale feestmenu.

Tous au Restaurant werd gelanceerd in 2010 op initiatief van Chef Alain Ducasse en Laurent Plantier. Ondertussen is het uitgegroeid tot het niet te missen culinair evenement van het najaar. In het verleden namen per editie ongeveer 1.000 restaurants en 400.000 gasten deel. Dit jaar zijn heel wat nieuwe chefs van de partij, wat het evenement nog meer in de kijker zet. Men vindt de restaurants in alle uithoeken van Frankrijk, maar ook in Brussel, Berlijn, Genève en Milaan.

Met de bedoeling zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met een keuken, een streek, een traditie, weerspiegelt dit evenement de diversiteit van de keuken en de verdedigde waarden: passie, de wil om te delen en nieuwsgierigheid. Bistro’s, wijkrestaurants, brasseries en sterrenrestaurants staan klaar om uw smaakpapillen te verwennen.

De twee deelnemende restaurants in Brussel

  • La Quincaillerie – Deze voormalige ijzerwinkel uit het begin van de 20e eeuw bevindt zich in de trendy wijk Kastelein. Het restaurant biedt een rijke, gevarieerde en subtiel gekruide inductiekeuken met vleesgerechten (men heeft een eigen veeboerderij), wild (in het seizoen) en vis, varianten op klassiekers en eigen creaties.
  • Aux Armes de Bruxelles – Dit instituut in het ‘Ilot Sacré’ heeft een gezellig decor en staat sinds 1921 bekend voor zijn streekgerechten. De keuken, van het type brasserie, legt de nadruk op Belgische specialiteiten en seizoenproducten.

Uw gast is onze gast

Het principe blijft hetzelfde als vorige jaren. De restauranthouder creëert een speciaal menu Tous au Restaurant, dat bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, en bepaalt de prijs. Voor elk betaald menu krijgt een tweede gast een identiek gratis menu.

Iedereen beslist zelf over het menu, de prijzen en het aantal tafels dat hij ter beschikking stelt tijdens de week van Tous au Restaurant. Sinds het begin van het initiatief ligt het gemiddelde prijskaartje ’s middags op 36 euro en ’s avonds op 48 euro (prijs die de bezoeker betaalt voor twee menu’s).

Een feest rond de tafels

Tous au Restaurant is ook een gelegenheid om het restaurant op een andere manier te bekijken. In een selectie deelnemende restaurants vinden gezellige animaties plaats:

  • Aan de tafel van de Chef: het evenement achter de coulissen bekijken en de maaltijd delen met de chef.
  • De kinderen aan tafel: menu’s of gerechten voor toekomstige gastronomen, op woensdagmiddag 24 september.
  • De markt aan tafel: producenten en wijnbouwers worden uitgenodigd in de restaurants om hun producten en passie te delen met zoveel mogelijk mensen.

Reserveren kan uitsluitend op de website van het evenement, vanaf 17 september om 10 uur.

>> Informatie en de lijst van de deelnemende restaurants op www.tousaurestaurant.com

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg