Persberichten

Ratatouille strijkt neer in Disneyland Parijs

22/04/2014ParisNatuur en gezin

Deze zomer zullen de culinaire avonturen van de kleine chef-met-snor de grote nieuwigheden inspireren in Disneyland Parijs: ontdek een smakelijk universum met de kleuren van de Franse hoofdstad en een attractie die u volop zal onderdompelen in de drukte van restaurant ‘Chez Gusteau’. Iets wat de ‘eetlust’ van groot en klein zal opwekken.

Het met een Oscar bekroonde Ratatouille kwam in 2007 op het grote scherm. De film vertelt het verhaal van een jonge rat die ervan droomt een grote chef-kok te worden, in de voetsporen van de beroemde Gusteau.
Na Crush’s Coaster (geïnspireerd op Finding Nemo), Cars Race Rally en Toy Story Playland, is het de vierde Disney/Pixar productie die aanleiding geeft tot de creatie van een attractie in het Walt Disney Studio’s park.

In de huid van Rémy

‘Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy’ is de naam van de 60e attractie van Disneyland Parijs en het ‘knotsgekke avontuur’ mag beslist pittig genoemd worden. Scheep in voor een onderdompelende ervaring… op het niveau van een rat! Van de daken van Parijs tot de bruisende keuken, van de koelkamer tot de restaurantzaal waar de gevreesde Chef Skinner een oogje in het zeil houdt, beleeft u de avonturen van het sympathieke knaagdier.

Om een optimale ervaring te kunnen aanbieden, zal Disneyland Parijs zijn verteltalent combineren met de nieuwste technologie. Ter info: de paus van de Franse gastronomie, Paul Bocuse, heeft zijn medewerking verleend aan de creatie van deze nieuwe attractie.

Ook de Lichtstad krijgt een rol

Haussmann-gebouwen, geplaveide straten... welkom in Parijs! Het nieuwe ‘land’, dat de decors van de film overneemt, krijgt de naam ‘La Place de Rémy’. Daar ontdekken de bezoekers het restaurant ‘Le Bistrot chez Rémy’ waar men uiteraard ratatouille kan eten in een overgedimensioneerd decor.
In de herfst van 2014, zal een themawinkel, ‘Chez Marianne Souvenirs de Paris’ het aantrekkelijke decor komen aanvullen.

>> Disneyland Parijs is bereikbaar:

  • Met de auto op 3.30 u vanuit Brussel;
  • Met de TGV vanuit Brussel-Zuid naar Marne-la-Vallée-Chessy,

>> Meer informatie op www.disneylandparis.fr

Nota voor de redactie

Disneyland Parijs ligt in de regio Paris-Ile-de-France. Hierna volgt een korte voorstelling van deze regio:

  • Departementen: Parijs, de Essonne, de Hauts-de-Seine, de Seine-et-Marne, de Seine-Saint-Denis, de Val-de-Marne, de Val-d’Oise en Les Yvelines
  • Belangrijkste stad: Parijs
  • Niet te missen:
    - het Park André Citroën
    - het kasteel van Versailles
    - het kasteel van Dourdan, een burcht uit de 13e eeuw
    - het kasteel van Fontainebleau
    - de middeleeuwse stad Provins in de Seine-et-Marne
    - het kasteel van Auvers-sur-Oise en zijn spektakelparcours ‘Reis naar de tijd van de Impressionisten’
    - het Jean Gabin museum
  • Attractieparken: het Playmobil FunPark, de Zoo van Vincennes en het Park van de Katachtige Roofdieren
  • Toeristische route: de Route van de Schrijvers

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg