Persberichten

Normandië 2019

Normandië, klaar om te schitteren in 2019

05/12/2018NormandieMeest recent

Normandië, een niet te missen regio in 2019? Dat is alvast het verdict van de bekende reisgids “Lonely Planet”, die deze regio in de top tien van te bezoeken regio’s in de wereld heeft gezet voor de komende maanden. Een titel die ze niet zomaar heeft gekregen, want met de 75e herdenking van de Landing in Normandië, de terugkeer van de Armada in Rouen en een steeds prestigieuzere gastronomie, heeft Normandië voor 2019 tal van verrassingen in petto.

We sommen vijf goede redenen op om een weekend (of langer) de Normandische lucht op te gaan snuiven.

1 – De 75e herdenking van de Landing in Normandië

Débarquement

Op 6 juni komen veteranen en staatshoofden uit heel de wereld samen voor het oog van honderdduizenden (televisie)kijkers voor de 75e herdenking van de Landing in Normandië. Dit internationale evenement wordt ook gevierd tijdens het 13e  jaarlijkse “D-Day Festival Normandy”, dat van 25 mei tot 14 juni plaatsheeft.  Op het programma: vuurwerk (met gelijktijdig afgestoken shows),  re-enactments, een enorme picknick, geënsceneerde veldslagen, bevrijdingsbals ... Een herwonnen vrijheid die u in juni kan zien op het grote scherm dankzij de unieke 3D-film “1944: sauver l’Europe” in het museum Mémorial de Caen. Op 4 en 5 juni vindt in de stad Caen ook het wereldforum “Normandie pour la Paix” plaats,  waar gereflecteerd wordt over spanningen in de wereld en het realiseren van vrede. Nog een groot evenement: expositie en eerbetoon “Grandes femmes dans la guerre 1939-1945”, vanaf 1 maart in het Centre Juno Beach.

2- Klim aan boord van de mooiste zeilschepen ter wereld

Armada

Dit is zonder meer een van de grootste maritieme bijeenkomsten ter wereld!  Van 6 tot en met 16 juni, 6 jaar na de laatste editie in 2013, brengt de Armada vijftig van de grootste en mooiste schepen samen langs de kades van de Seine, en wel in Rouen. Van de Belem tot de Hermione, en zelfs de Mir, ze zullen er allemaal zijn om het dertigjarige bestaan van dit buitengewone evenement te vieren. Aan land zullen tal van animaties, parades en fanfares de miljoenen bezoekers vermaken die aan wal zijn gebleven. ’s Avonds sluiten concerten en vuurwerk de dag in schoonheid af. Allen aan boord!

3 – Een uitbundig Wereldkampioenschap voetbal vrouwen in Le Havre

havre football

Van 7 juni tot en met 7 juli is Frankrijk het strijdtoneel voor het Wereldkampioenschap voetbal vrouwen van de FIFA. Momenteel strijden nog twintig ploegen om de wereldtitel, waaronder ook Frankrijk. In het Stade Océane in Le Havre zullen zeven wedstrijden beslecht worden, met een kwartfinale op donderdag 27 juni. De uitgelezen kans om deze moderne stad te (her)ontdekken, net als haar centrum dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

4 – Verken de zeebodem in de Cité de la Mer

Cité de la mer

Duik in het hypnotiserende universum van de oceaan dankzij de nieuwe rondleiding in de Cité de la Mer, in Cherbourg-en-Contentin. Het parcours “L’Océan du futur” loopt over drie etages en ontsluiert de mysteries van de zeebodem aan de hand van verschillende spectaculaire multimediale ruimtes en maar liefst 17 kleurrijke en levendige aquariums. Te ontdekken vanaf april 2019!

5 – Breng uw smaakpapillen tot leven!

gastronomie

We kunnen het niet over Normandië hebben zonder ook haar gastronomie te bespreken. Kazen, boter, vis, sint-jakobsschelpen, oesters, cider, calvados ... Levensgenieters kunnen zich hier helemaal uitleven. Het hele jaar lang zetten verscheidene Normandische producenten de deuren open om hun kennis met u te delen en u van hun producten te laten proeven. Zin om een avond door te brengen in een exquisiet restaurant? In Normandië hebben niet minder dan 30 etablissementen een Michelinster! In 2018 werden nog twee restaurants aan dat sterrenlijstje toegevoegd:  L’Essentiel in Deaville en L’Intuition te Saint-Lô, in het departement Manche. Aan tafel!

Meer informatie over Normandië:  www.nl.normandie-tourisme.fr
Credits foto's : 
  • Armada © Armada de la Liberté
  • Défilé Véhicules Douvres © S. Freres
  • Armada Rouen © Valérie Joannon
  • Le Havre - Stade océane nuit © LG96
  • Coquille Saint-Jacques © OT de Bayeux

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg