Persberichten

Normandië: bezoek twee nieuwe culturele sites in 2018!

22/11/2017NormandieCultuur

In 2018 staat het erfgoed van Normandië centraal in twee nieuwe locaties: "Calvados Experience" en "les Pêcheries"! "Calvados Experience" onthult alle geheimen van de verrukkelijke drank calvados, terwijl "les Pêcheries" het visserijverleden van de stad Fécamp induikt.  

Calvados Expérience : l’antre du Calvados

calvados-final.jpgAl meer dan vijf eeuwen is calvados een van de symbolen bij uitstek van Normandië. In maart 2018 opent een nieuw belevingscentrum de deuren op de plek waar het eerste calvadoshuis werd opgericht. Een parcours doorheen verschillende thematische ruimtes, in totaal bijna 3000 m², zorgt voor een unieke ervaring die alle zintuigen prikkelt. Kom op ludieke wijze alles te weten over de geschiedenis, de eeuwenoude geheimen van het productieproces en de kunst van het distilleren, samenstellen en bewaren van de bekende Normandische godendrank. Sluit het bezoek af met een degustatie volgens de regels van de kunst, onder begeleiding van een deskundige gids.

Les Pêcheries : un musée à la mémoire des pêcheurs de Fécamp

Het Musée des Pêcheries opent op 8 december de deuren voor het grote publiek in Fécamp! De vroegere kabeljauwdrogerij, 5000 m² groot, is opgedeeld in vijf verschillende thema's: de haven, de stadsgeschiedenis, de kindertijd, etnografie en kunst. Bezoekers zullen vanuit de belvédère het adembenemende uitzicht op de haven kunnen bewonderen en de avonturen van de kabeljouwvissers uit Fécamp in de ijskoude wateren van Newfoundland kunnen ontdekken. Het museum toont ook typsich Normandische kostuums en juwelen en de collectie van Dr. Dufour over de kindertijd. Absoluut een bezoekje waard!

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg