Persberichten

Nieuwe golfervaring geïnspireerd door de natuur in Corsica

26/02/2015CorseNatuur en gezin

In 2014 werd een nieuw golfparcours in Frankrijk ingewijd op het Domaine de Murtoli, gelegen op 25 km van de luchthaven van Figari. Het concept? Een ‘wild’ tracé, veeleisend en spontaan, onderworpen aan de fantasie van de natuur en tegelijk de natuur sublimerend.

In het uiterste zuiden van Corsica (nabij Sartène), ligt Murtoli, een privédomein van meer dan 2500 ha met een pastorale en hotelroeping. 17 patriciërswoningen of schaapskooien werden er gerestaureerd met respect voor de oude architectuur. Ze liggen genesteld tussen zee en gebergte, in een majestueus decor samengesteld uit stranden, een vlakte, een rivier en heuvels.
In deze ongerepte omgeving ontstond het idee van een golf zonder kunstgrepen, met volledig behoud van de landschappen die de natuur tot stand bracht.

Creëren zonder te veranderen

Architect Kyle Phillips werd gekozen voor dit delicate werk: niet raken aan de site en de eenvoudige schoonheid laten spreken van de olijfgaarden, de velden met strobloemen en de weiden. Hier geen speciaal ontworpen en aangelegde hindernissen; het parcours is natuurlijk, zonder dat aan het terrein werd geraakt. Deze ‘landelijkheid’ met enkel natuurlijke obstakels die de speler moet overwinnen, herinnert aan de oorsprong van de sport en de eerste Schotse golfterreinen, speelpleinen van de herders in de 18e eeuw.

47 parcoursmogelijkheden

De ongewone configuratie van het parcours van Murtoli biedt de spelers merkwaardige uitdagingen. Wie een parcours komt spelen om zijn clubs aan te scherpen, zal het doen op een configuratie 9 par 3. Wie de lengte van zijn spel wil testen, zal spelen op een configuratie van 9 holes, met 3 par 5 van 500 meter en par 4 van 300 en 400 meter. Er zijn heel wat mogelijkheden en iedereen, beginner, gevorderde of ervaren golfer vindt hier zijn parcours.

Ook een green voor beginners

De golf is ideaal voor beginners, met een complete practice voor training, een green en bunkers voor het aanleren van alle soorten slagen.
Individuele of collectieve lessen worden aangepast aan de noden en steunen op de laatste technologie: een videotoestel met hogesnelheidscamera en evenwichtsplatforms. Het is bestemd om de actie van het lichaam en het verloop van de handelingen beter te begrijpen en laten de speler toe de nodige steun te vinden om het technisch aspect van deze sport te beheersen.

Om de ontdekking van de golf aan te vullen

Op het domein wordt ook een waaier andere activiteiten aangeboden: een bezoek aan de boerderij en het plukken van fruit of het oogsten van groenten in de groentetuin van het domein, paardrijden, themawandelingen, picknicks en wellness. En dan zijn er nog de archeologische en botanische ontdekkingen, de kooklessen, een initiatie in wijnkennis of vissen op zee, een initiatie in geschiedenis, kunst en cultuur en de jachtweekends in het seizoen.

Sartène, stad van kunst en geschiedenis, is een must vanwege zijn uitgebreid en gevarieerd stads-, religieus en natuurerfgoed. Niet te missen: de Santa Maria Assunta kerk, het stadhuis (voormalig paleis van de gouverneurs van Genua), het wachttorentje, laatste restant van de
15e-eeuwse stadsmuren, het oude stadsdeel en het museum van de prehistorie.

>> Meer informatie over het Domaine de Murtoli en zijn golf: www.murtoli.com

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg