Persberichten

Nieuwe expo in Brussel: France eMotion, een geanimeerde reis door het Franse erfgoed

16/05/2019FrankrijkCultuur

Atout France en het Institut français onthullen de reizende tentoonstelling France eMotion – Le voyage animé, van 24 mei tot 27 september in de Alliance française. Een kunstproject waarin jonge internationale fotografen, nieuwe technologie en Franse cultuursites samenkomen. Augmented reality brengt 35 originele werken tot leven om de nieuwsgierigheid van kijkers uit de hele wereld te prikkelen zodat ze zin krijgen om het rijke, Franse erfgoed (opnieuw) te ontdekken.

Na de succesrijke tentoonstelling Imagine France – Le voyage fantastique, een initiatief uit 2014 in samenwerking met de Franse fotografe Maia Flore dat van 2014 tot 2018 te zien was in 36 landen, bedachten Atout France en het Institut français een nieuw reizend kunstproject om Franse cultuursites in de kijker te zetten. Voor France eMotion – Le voyage animé deden Atout France en het Institut français een beroep op vier internationale fotografen. De Beniner Ishola Akpo, de Braziliaan Edu Monteiro, de Amerikaan David Schalliol en de Spaanse Lourdes Segade doorkruisten in de zomer van 2017 ieder een deel van Frankrijk om 35 cultuursites te fotograferen.

mucem_marseille.jpg

Om hun beelden tot leven te brengen, bedachten de Franse kunstenaars Julie Chheng en Thomas Pons vervolgens een animatiefiguur die door de foto’s beweegt en van vorm verandert in een eenvoudige en voor iedereen toegankelijke app met augmented reality.

France eMotion is dus een unieke artistieke belevenis waarin fotografie en digitale animatie versmelten en die toeschouwers meeneemt op een verrassende (her)ontdekkingsreis door het rijke Franse erfgoed. Nadat ze werd voorgesteld in Parijs, zal de tentoonstelling halt houden in de Alliance française te Brussel, van 24 mei tot 27 september. Daarna zal ze ook te zien zijn in Spanje, Italië, Duitsland, Brazilië, de Verenigde Staten en Benin.

Tentoonstelling France eMotion - Le voyage animé, van 24/05 tot 27/09 in de Alliance française Bruxelles-Europe, Kunstlaan 46 te 1000 Brussel.
Om de tentoonstelling te ontdekken:  
1. Download de gratis app France eMotion, beschikbaar voor iOS en Android in de App Store of bij Google Play.
2. Geef toegang tot het fototoestel.
3. Richt op de foto’s ... en beleef een leuke animatiereis!

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg