Persberichten

Brug in Morzine

Morzine: een groene zomer in de Haute-Savoie

15/03/2021Alpes-Mont BlancMeest recent

Zeeën van ruimte, beschermde natuur en adembenemende bergtoppen: maak deze zomer kennis met Morzine, bergdorp in de Haute-Savoie dat ideaal gelegen is tussen het Meer van Genève in het noorden en de Mont Blanc in het zuiden. De nieuwe speciale overnachtingsmogelijkheden, gloednieuwe wellnessvoorzieningen en sportieve activiteiten maken van Morzine en omgeving een avontuurlijke bestemming voor adrenalinejunkies, evenals een oord van rust voor wie even aan de drukte wil ontsnappen.

Onder de sterrenhemel


morzine bulles des mines d'or

© Ollie Godbold 

De nachten in Morzine zijn absoluut de moeite waard om te ontdekken. De verschillende specifieke logementen bezorgen je onvergetelijke nachten onder de sterrenhemel. Vertrek bijvoorbeeld in de late namiddag met gids Hervé le Sobre voor een wandeling tijdens zonsondergang, alvorens het kamp te bereiken waar je de nacht doorbrengt. Eens daar installeer je je hangmat tussen de bomen en maak je een kampvuur dat eveneens als barbecue zal dienen. Een andere originele en speciale ervaring bezorgt je een uniek gevoel van vrijheid: slaap in een doorzichtige bubbel die op 6 meter hoogte tussen de dennenbomen is vastgemaakt en geniet van het buitengewone, panoramische 360°-zicht op het bergmassief. In je bubbel blijven krijgt hier dus een extra betekenis! Neem een kijkje bij Mines d’Or voor deze heerlijke ervaring. En als je een échte totale onderdompeling wil in de bergen van Morzine en de Vallée de l’Aulps, volg dan een nieuwe wandelroute voor 1, 2 of 5 dagen. Met een gids wandel je per dag 20 tot 25 kilometer en overnacht je in de lokale herbergen.

Ontspannen in de stijl van de Savoie


Morzine sylvothérapie

© OT Morzine - Avoriaz

De zomer doorbrengen in de bergen betekent ook verse, natuurlijke berglucht opnemen die gedragen wordt door een zacht klimaat. Begin de dag met een Peace & Toast Yoga breakfast, een nieuwe activiteit in Morzine waarbij je een privésessie yoga krijgt in combinatie met een heerlijk gebalanceerd ontbijt, ter plekke bereid met verse en lokale producten. De rustdag gaat verder met een sessie ‘sylvotherapie’, waarmee je aan de hand van een begeleide wandeling het bos intrekt en één wordt met de bomen. Deze vereenzelviging met de natuur helpt om stress te verminderen en de gezondheid te verbeteren, een activiteit mogelijk gemaakt door de natuurlijke omgeving van Morzine. Keer vervolgens terug naar het dorp om te genieten van het nieuwe zwembad aan het Hôtel et Spa Le Champs Fleuris, de wellnesstempel in het hart van de bergen. Alles is hier ontworpen om je te ontspannen, van de typische decoratie gemaakt van hout en steen uit de bergen, tot de terrassen, zonnebankruimtes of het verwarmd zwembad met grote ramen.

Twee wielen, maar oneindig veel mogelijkheden


Morzine vtt

© Derleyn

Morzine is onvoorwaardelijk verbonden met mountainbikeliefhebbers, mede dankzij de samenwerking met het mythische Amerikaanse fietsenmerk Santa Cruz, dat hier zijn Europese hoofdkwartier heeft. Wat we ook in Morzine vinden: een showroom, een Bike Patrol en de verdere ontwikkeling van mountainbikepistes. Het is onder meer hierdoor dat het dorp verkozen werd tot beste Bike Park van Europa en 8ste van de wereld door de lezers van Vital MTB, een Amerikaanse site gespecialiseerd in mountainbike. Recent zorgde deze samenwerking ook voor een hervorming van de rode piste op Le Pléney, nu Super 8 genoemd. Kijk voor een geslaagde fietsdag zeker eens naar de mythische Col de la Joux Verte, een onmisbare, pittoreske route die je langs het meer van Montriond tot aan Les Lindarets voert, ook bekend als het ‘geitendorp’. Na 15 steile kilometers kom je aan in Avoriaz, op 1800m hoogte, waarna je afdaalt naar Morzine om de lus rond te maken. Om volledig van deze uitstap te genieten, doe je best een beroep op een lokale gids dankzij Yellovelo.

Of zet je klassieke tweewieler even op stal en bestijg een ander soort stalen ros: een trottinette 3T of Trottinette Tout Terrain! Indiana’Ventures stelt haar trottinettes, een soort step, ter beschikking om de pistes van Pleney te bedwingen. Klimmen zal je doen met de automatische liften, zodat je enkel hoeft af te dalen op deze speciale tweewieler in een tocht van ongeveer 2.30 uur.

De natuur van de Haute-Savoie, een levensgrote speeltuin


morzine randonnée

© Ollie Godbold 

De idyllische omgeving van Morzine tussen bos en berg is te ontdekken aan de hand van verschillende sportieve of originele activiteiten. Avonturiers kunnen bijvoorbeeld bij het canyoning de watervallen van Nyon afdalen, een onvergetelijke activiteit in het hart van de natuur. Deelnemers starten met 45 meter te abseilen vanaf de voetgangersbrug van Morzine, alvorens ze de kloof van Nyon induiken. Prachtige uitzichten gegarandeerd! We blijven even op het water, want in Morzine kan je ook raften op de rivier. Met een onzinkbare boot bedwing je de natuurlijk gevormde wildwaterbanen over een tocht van 5,5 kilometer, die evenzeer garant staat voor schoonheid én spektakel.

Een andere – toegegeven, niet voor iedereen weggelegde – manier om de adembenemende omgeving te verkennen, is vanuit de lucht. Laat je verleiden door “L’eXtrême”, een acrobatisch hoogteparcours op 35 meter hoogte dat bevestigd is onder de bekende voetgangersbrug van Morzine en twee bergkanten met mekaar verbindt. Combineer dus spectaculaire activiteiten met adembenemende uitzichten op de vallei en de Dranse, de rivier die door Morzine stroomt.

Om het gebied op een rustigere manier te ontdekken, kan je deze gemakkelijke, familiale wandeling volgen die je meeneemt naar alpenboerderij Fréterolles. Hier kom je de befaamde Abondance-koeien, varkens en geiten tegen vooraleer je het laboratorium bezoekt en je de producten van de hoeve kan proeven: kazen, confituur en boter. Zet je tocht dus verder met enkele heerlijke lokale producten, zoals de onvermijdelijke Tomme de Morzine.

Morzine en al wie erbij betrokken is, hebben zich aangepast aan deze buitengewone situatie en hebben strikte gezondheidsmaatregelen afgekondigd om een veilig verblijf mogelijk te maken. De activiteiten werden specifiek aangepast, terwijl de natuur toegankelijk blijft om in alle vrijheid en veiligheid te genieten van wat onze regio te bieden heeft. Door de snel veranderende gezondheidssituatie is het sterk aanbevolen om regelmatig de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van België te raadplegen voor de geldende reisvoorwaarden.

Download het persdossier hieronder.

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg