Persberichten

Martinique

Martinique, de ideale bestemming voor een zonnige wintervakantie

04/01/2021AllierMeest recent

Genesteld in het hart van de Caraïben ligt Martinique, de uitgelezen bestemming om het winterse grijs even te ontvluchten. Zijn ongerepte natuur, idyllische stranden en zachte manier van leven zijn opnieuw toegankelijk voor de Belgen en het eiland lijkt de ideale bestemming te zijn voor je volgende wintervakantie. Niet langer in lockdown en bereikbaar met een rechtstreekse vlucht vanuit België.

Martinique verwelkomt de Belgen


martinique

Plage des Salines

Sinds 15 december is Martinique weer toegankelijk voor Belgen. De bestemming wordt op de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken met name geklasseerd als een ‘oranje zone’ en roept op tot verhoogde waakzaamheid, maar een test of quarantaine zijn niet vereist bij terugkeer in België. Wel moet je om naar Martinique te reizen nog steeds een negatieve PCR-test kunnen voorleggen 72 uur voor je vertrek. Om ter plaatse te geraken, werden de rechtstreekse vluchten van Air Belgium van Charleroi naar Fort-de-France op 16 december hervat. Eenmaal daar kun je tot middernacht genieten van de restaurants en tussen 4 uur 's morgens en 19 uur 's avonds van het strand. Nu Martinique niet langer in lockdown is, werden alle activiteiten ter plaatse hervat, met inachtneming van de geldende gezondheidsmaatregelen: in besloten ruimtes en drukke gebieden zijn maskers verplicht. De bestemming doet er dus alles aan om ervoor te zorgen dat reizigers in alle veiligheid van hun verblijf in het hart van de Caraïben kunnen genieten.

Een ideale bestemming voor de winter


martinique

©J-M. Raggioli 

Dankzij de versoepeling van de maatregelen is Martiniqe nu een gedroomde bestemming voor je volgende wintervakantie. Het is niet alleen een van de weinige gebieden waar je volgens het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken naartoe mag reizen, in Martinique kun je bovendien in hartje winter even helemaal ontsnappen aan je dagelijkse beslommeringen en genieten van het zachte leven. Beklim de indrukwekkende ‘Montagne Pelée’, de iconische vulkaan, zwem in de heldere water van de Caraïben, proef de beste rums van het eiland, verken de zeebodem … Martinique heeft een ruime waaier aan activiteiten, de ene nog exotischer dan de andere. Bovendien wordt Martinique gekenmerkt door uitzonderlijk rijke ecosystemen met meer dan duizend inheemse soorten, en vooral 396 verschillende boomsoorten, waardoor Martinique qua vegetatie het rijkste ecosystem van de Kleine Antillen heeft. Van het noorden tot het zuiden kun je dankzij een veelheid aan wandelingen de rijke natuur ontdekken en genieten van een verblijf dat volledig in het teken staat van onstpanning en rust!

Zachte prijsjes van Air Belgium

 


martinique

©TropiXPhoto

Zoals we hierboven al aankondigden, werden op 16 december de directe vluchten tussen Charleroi en Fort-de-France door Air Belgium hervat aan een tempo van twee vluchten per week. Er loopt momenteel ook een aanbieding op een ruime selectie data van januari tot juni 2021: €349 inclusief BTW (en bagage).  Zowel op de luchthaven als aan boord van het vliegtuig gelden de sanitaire maatregelen. Een masker is verplicht tijdens de gehele duur van de vlucht, social distancing wordt gerespecteerd en elke drie minuten wordt de lucht in de vliegtuigcabine ververst.

Raadpleeg regelmatig de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken om op de hoogte te blijven van eventuele veranderingen.

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg