Persberichten

Lyon, Europese hoofdstad van duurzaam toerisme 2019

24/09/2018LyonMeest recent

De Europese Unie bekroonde metropool Lyon met de titel "Europese hoofdstad van duurzaam toerisme" in 2019. Die titel viel tegelijk ook Helsinki te beurt.

Het ontbrak Lyons kandidatuur, voorgedragen door de metropool Lyon en ONLYLYON Tourisme et Congrès, niet aan overtuigende troeven. De Europese Unie reikte de prijs voor het eerst uit en beloonde zo de duurzame toeristische ontwikkeling in Lyon. De stad is een aantrekkelijke, dynamische en toegankelijke metropool die zich als voortrekker opwerpt op het vlak van digitale vernieuwing, ecologisch bewustzijn en levenskwaliteit voor zijn inwoners.

place_bellecour_07_2009_v2_hdcwww.b-rob.com_02.jpg

"Metropool Lyon zet zich al enkele jaren in, samen met alle toerismepartners op het grondgebied, voor doordacht toerisme en een aanbod en onthaal van hoge kwaliteit. Deze prijs is een erkenning voor ons gezamenlijke werk om van Lyon een aantrekkelijke toeristische bestemming te maken, zowel voor zakenmensen als vakantiegangers", looft David Kimelfeld, voorzitter van metropool Lyon.

Voor een jury samengesteld uit experts van de Europese Commissie bond Lyons kandidatuur in Brussel de strijd aan met 48 andere steden en behaalde samen met Helsinki de overwinning tegen 8 andere finalisten: Brussel (België), Ljubljana (Slovenië), Nantes (Frankrijk), Malaga (Spanje), Palma de Mallorca (Spanje), Poznan (Polen), Tallinn (Estland) en Valencia (Spanje).

quais_du_rhone_04_10_2014_hdcwww.b-rob.com_01_-_2.jpg

"Deze prijs beloont alle initiatieven die Lyon de voorbije jaren op touw zette, maar is vooral een fantastische springplank voor de stad. Deze titel zal ons in staat stellen om te blijven innoveren en nieuwe acties te ondernemen voor toekomstgericht toerisme", verheugt Jean-Michel Daclin zich, voorzitter van ONLYLYON Tourisme & Congrès.

Lyon krijgt hulp op het vlak van communicatie en promotie, in de vorm van videoproductie, een sculptuur en promotieactiviteiten op maat. Lyon ontving in 2016 al de titel “beste Europese weekendbestemming“ op de World Travel Awards. In 2018 sleepte de stad ook de Access City Award in de wacht, uitgereikt door de Europese Commissie aan de best toegankelijke steden voor gehandicapten.

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg