Persberichten

"Imagine France by the sea" : een reis naar de Franse kust

21/09/2018FrankrijkCultuur

Na het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel strijkt de tentoonstelling “Imagine France by the sea” van fotografe Maia Flore nu neer in Art Shopping Woluwe van 1 tot 6 oktober. Aan de hand van 56 nooit eerder vertoonde foto’s belicht de kunstenares met kolkende creativiteit hoe mooi en verrassend divers de Franse kust is.

Na een eerste tentoonstelling met de titel "Imagine France, le Fantastique Voyage” in het teken van het Franse culturele erfgoed richt de jonge fotografe haar lens nu op de prachtige kuststreken. En aan de kust komt Maia Flore iemand tegen met wie we drie jaar geleden mochten kennismaken. Deze figuur maakt zich elke gefotografeerde locatie eigen, soms als actrice, soms als toeschouwster.

Van de rots in Porto-Vecchio en de golven van Biarritz tot het licht van Collioure en de parasols van Deauville, de fotografe neemt ons mee op een uitzonderlijke reis langsheen 28 dromerig mooie kuststeden.

De reis gaat voort op 1 oktober in Art Shopping Woluwe!

De kunstenares
De Française Maia Flore (30 jaar) heeft de wereld van de fotografie in een mum van tijd veroverd. Geïnspireerd door haar ervaringen in Frankrijk, Scandinavië en de Verenigde Staten combineert de fotografe authentieke opnames en digitale retouches tot een altijd verrassend resultaat.

Met het gezin
Kom deze tentoonstelling met het hele gezin bezoeken! De kleinsten krijgen immers een “strandboekje” mee om de Franse kust op hun eigen manier te kunnen ontdekken. Op het programma: tal van spelletjes, tekenen, knutselen ... Een heerlijk moment om te delen en even weg te dromen.

Vernissage op maandag 1 oktober van 18.00 tot 21.00 uur (in de winkelgalerij bij de infobalie). Adres: Art Shopping Woluwe, Sint-Lambertusstraat 200, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe. Betaalparking ter plaatse.

Meer informatie op http://france.fr en www.maiaflore.com

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg