Persberichten

Een leuke zomer in de Vogezen, vier keer anders

22/04/2021Massif des VosgesMeest recent

Het Vogezenmassief ligt dicht bij België en Luxemburg en is een schatkamer van ongerepte natuur waar je op avontuur vertrekt in harmonie met de omgeving. Adem de frisse lucht van de Vogezen in en stort je in een of meerdere avonturen, wat je maar wenst: ontspannen, wandelen, lekker eten met z’n tweetjes of met de kinderen ... Hier volgen de grote nieuwigheden van deze duurzame en authentieke bestemming.

Avontuur 1: Ontspannen in het groen


Massif des Vosges été 2021

© Domaine du Hirtz

Om helemaal zen te worden en een zomer lang te relaxen, met de dennenbomen van de Vogezen op de achtergrond, ga je naar Domaine du Hirtz, een ecolodge*** midden in de bossen van het regionale natuurpark Ballons des Vosges. De lodges en studio’s zijn van alle comfort voorzien, je kunt eten in de herberg en vooral volop genieten in de spa van 3.300 m² die zopas zijn deuren opende. In 12 gebouwen geniet je van de vele spa-installaties: bubbel- en massagebad, Noorse grot, bossauna, zintuiglijke belevingsruimte, hoogtebelevenis … Deze originele onderdompeling in de natuur kun je combineren met een bosbad bij avondschemering in het hart van regionaal natuurpark Vosges du Nord. Samen met gids Manuela Peschmann leer je opnieuw je zintuigen te vertrouwen tijdens een nachtelijk bosbad zonder kunstlicht. Bij deze unieke belevenis ga je de confrontatie aan met onze oerangst, de angst voor het onbekende, en leer je die beter te overwinnen. Tussendoor zijn er meditatieve pauzes. Om nog langer te genieten van jouw deugddoende verblijf in de Vogezen, neem je een paar producten van FORêT l’effet Vosges mee naar huis. Dit cosmeticamerk gebruikt lokale essences zoals korenbloem, den en honingbes om ze te verwerken tot lippenbalsem, vochtinbrengende crème en micellair water, allemaal 100% made in France. Heerlijke lokale aroma’s om mee te nemen in jouw koffer!

Avontuur 2: In het bos, bij dag en nacht


Massif des Vosges été 2021

© Erlebnis Akademie

Zet je dagelijkse zorgen opzij om in hartje natuur te logeren. Dit jaar floreren in het massief van de Vogezen allerlei nieuwe belevenissen, midden in de uitgestrekte bossen. Overdag ontdek je de nieuwe Chemin des Cimes, een oude militaire site die omgevormd is tot wandelpad in de lucht. Het pad is gebouwd op hoogte van de bomen om het ecosysteem te vrijwaren, ongeveer 1.000 meter lang en voorzien van interactieve borden, spelletjes en ludieke belevenissen om de lokale natuur te leren kennen. Ook na het vallen van de avond hoef je de boswereld niet te verlaten: je kunt kiezen uit allerlei opties. Frédéric Collin, gepassioneerd boomdeskundige, dompelt je een nacht lang onder in het bos: boomklimmen, kamperen, lokale maaltijden en hoogteparcours ... een totaalervaring in harmonie met de natuur. Of ga in het regionale natuurpark Vosges du Nord de GR®53 verkennen, waar in de zomer van 2021 een nieuwe kampeerspot opengaat in de buurt van Wissembourg, in de gemeente Climbach. Je kunt er op bovengrondse platformen droog overnachten en gebruikmaken van droogtoiletten, een waterpunt en tentzeilen om aan de platformen te bevestigen. Na deze verkwikkende nacht in het bos ga je op stap langs wandelpaden die je doorheen de Vogezen leiden!

Avontuur 3: Fun met de kinderen


Massif des Vosges été 2021

© Regards Insolites

Om de Vogezen met kinderen te verkennen, bestaat er een aanbod van allerlei sportieve en ludieke activiteiten. De kinderen kunnen op een originele, nieuwe manier de paden in de Vogezen volgen en de omringende vergezichten bewonderen per elektrische fatbike. Dit nieuwe fietstype is ontworpen voor moeilijk terrein en je kunt er in elk seizoen mee rondtoeren. Volg de gids voor een tochtje van een uur! Hebben je kinderen de smaak van originele tochtjes te pakken? Zet dan koers naar het Plateau des Mille Étangs, op zoek naar Perrine en Pierrot, de oprichters van P’tits Sentiers An’imés. Hier ga je op wandel met een ezel van hun boerderij, die behulpzaam jullie rugzakken en soms zelfs uitgetelde kindjes draagt! Om weer aan te sterken, hou je onderweg halt bij de kapel van St-Colomban waar je je picknick met lokale delicatessen nuttigt. En als de kleintjes (en ook de groten) in een creatieve bui zijn, zal de unieke activiteit Regards Insolites van Eric Wrobel jullie vast nog lang bijblijven! Midden in het bos geeft hij namelijk een workshop kampen bouwen. Je kinderen gaan op zoek naar lichte of stevigere takken, varens en andere planten waarmee ze maar al te graag een kamp bouwen. Ze kunnen hun uitgebreide fantasie en creativiteit aanspreken om de vorm van hun kamp te kiezen. En als het kamp er staat, zitten jullie samen rond het kampvuur om avontuurlijk te lunchen!

Avontuur 4: Lekkers uit de Vogezen proeven


Massif des Vosges été 2021

© C. Urbain

Geniet van je herwonnen vrijheid in het Vogezenmassief tijdens een bourgondisch verblijf met z’n tweetjes of met vrienden die ook van topproducten houden. Eerst zet je je bagage af aan de nieuwe Tiny Houses en geodetische koepels van Saveurs Vosgiennes. Deze unieke ecologische logies promoten duurzamer toerisme midden in het bos. Een activiteit om niet te missen dus. Zet je fijnproeverstocht voort met een bezoek aan de vele hoevehotels langs de Route des Crêtes. Op deze gezellige boerderijen kun je logeren en traditionele maaltijden proeven met vlees uit de Vogezen en ambachtelijke kaas die ter plekke gemaakt is, vergezeld van lokale bieren. Na een gezellige avond tot in de late uurtjes proef je 's anderendaags een 'Gueule de Bois', een lokaal snoepje met gentiaan voor wie een kater heeft of de weg te bochtig vindt. En wanneer je uiteindelijk naar België terugkeert, neem je een unieke munsterkaas mee: 'Le Confiné'. Deze hoevekaas met BOB werd in de kelder vergeten tijdens de eerste lockdown en onderging een natuurlijke rijping van 30 dagen. De grijs gekorste kaas die tijdens de rijping nooit aan het daglicht werd blootgesteld, overtuigde met zijn aangenaam zachte en fruitige smaak zowel locals als liefhebbers van traditionele munster!

 

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg