Persberichten

Een karaktervolle woning, vlakbij de tuinen van Monet

28/04/2015NormandieCultuur

Giverny is in de hele wereld bekend vanwege de schilderijen van Claude Monet, die er 43 jaar heeft gewoond. Iedereen denkt bij de naam spontaan aan de schilderijen van de waterlelies en de Japanse brug. De tuin die de meester inspireerde, bevindt zich op amper 200 meter van La Dîme, een authentiek en charmant gastenhuis dat rust uitstraalt en zich nestelt in het groen.

La Dîme vond onderdak in een mooi gebouw uit de 18e eeuw en bevindt zich tussen groene heuvels, boomgaarden en bloementuinen. De eigenaars hebben de woning opgewaardeerd met antieke en bijeen gesnuffelde voorwerpen, gekoppeld aan hedendaagse toetsen, met het oog op het verlenen van een maximaal comfort.
De vijf kamers, op het gelijkvloers en de verdieping, bieden allemaal een uitzicht op de grote tuin. Ze zijn ingericht rond een tiendenschuur uit de 13e eeuw en een patio. La Dîme biedt 3 tweepersoonskamers en 2 gezinssuites.
Een grote gemeenschappelijke zaal met een mezzanine, ongepleisterde muren, een trompe-l'oeil en prachtige lampen, biedt een rustige en charmante ruimte.

Drie ideeën voor zeer verschillende ontdekkingen in de streek

De wereld van Monet, zijn schilderijen, zijn huis en zijn tuinen.

De woning waar Claude Monet zijn inspiratie vond en leefde van 1883 tot 1926, wordt nu beheerd door de ‘Fondation Claude Monet’ van Giverny. Men kan er zijn waardevolle verzameling Japanse prenten ontdekken en het grote atelier van de waterlelies waar vandaag de winkel is ondergebracht. De tuinen werden opnieuw samengesteld zoals ze er oorspronkelijk uitzagen. Voor het huis toont ‘le Clos Normand’, een schitterend palet bloemen en kleuren. De watertuin, met zijn beroemde Japanse brug, zijn blauweregen, zijn azalea’s en zijn vijver met waterlelies, vormt een decor dat tal van schilderijen inspireerde, die voor altijd gegraveerd zijn in het collectieve geheugen. Het Museum van het Impressionisme in Giverny biedt naast tijdelijke tentoonstellingen, van 27 maart tot 1 november een permanente expositie over de invloed van het werk van Monet op zijn tijdgenoten en de generaties na hem.

Op 25 minuten van La Dîme: een bezoek aan het Château Gaillard in Les Andelys

Le Grand en Le Petit Andelys, respectievelijk een belangrijk religieus centrum in de Gallo- Romeinse tijd en een vissersdorpje, zijn door de eeuwen heen naar elkaar toe gegroeid en vormden de huidige stad. Les Andelys bezette een strategische positie, op een heuvel boven een meander van de Seine en de Franse koning keek er naar uit om de plek te veroveren en zich zo een weg te banen naar de zee. Om die plannen te dwarsbomen, liet Richard Leeuwenhart, koning van Engeland en Hertog van Normandië, tussen 1196 en 1198 de burcht Gaillard optrekken, om het hertogdom en zijn hoofdstad Rouen te beschermen. Het Château Gaillard is een niet te missen bezienswaardigheid en het decor voor tal van middeleeuwse animaties. Het laat groot en klein reizen door de tunnel van de tijd.

Op 50 minuten van La Dîme: proeven van een uitzonderlijke chocolade in de Manufacture Michel Cluizel in Damville

Michel Cluizel heeft een rechtstreekse en duurzame relatie met de cacaotelers. Om een echte chocoladesmaak te verkrijgen, zonder kunstgrepen, worden de bonen volledig gefermenteerd bij de planters. De rest gebeurt in de Manufacture Cluizel, van het langzaam branden van de bonen om perfecte aroma’s te verkrijgen, tot de subtiliteiten van vaak manuele handelingen. Een museum, het Chocolatrium, toont de verschillende etappes van de cacaoteelt en de fabricatie van chocolade. En uiteraard volgt na het bezoek een proeverij om het palet smaken te ontdekken die voortspruiten uit bijzondere streken, wat de chocolades van Michel Cluizel karakteriseert.

>> Prijzen van La Dîme: vanaf € 130 per nacht voor 2 personen, ontbijt inbegrepen.

>> La Dîme is vanuit Brussel bereikbaar op 4 uur met de auto.

>> Voor meer informatie:

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg