Persberichten

Design gastenkamers langs de Côte d’Albâtre

28/04/2015NormandieNatuur en gezin

De Côte d’Albatre loopt van Le Tréport tot Le Havre. Le Carré Quartz ligt langs deze kust en biedt kamers met een moderne en luxueuze inrichting. Het is een ideale uitvalsbasis voor een ontdekking van de landschappen met majestueuze kalkkliffen die heel wat schilders geïnspireerd hebben.

Het is in Pourville-sur-Mer, nabij Dieppe, langs een kleine weg die kronkelt langs zeedennen en mooie woningen uit de 19e eeuw, dat zich de 3 gastenkamers bevinden van Le Carré Quartz.
Met zijn hedendaagse architectuur van glas en staal, wil Le Carré Quartz een plaats zijn om zich te herbronnen, boven op de kliffen met de kleur van albast. De kamers bieden een onvergetelijk uitzicht op de zee en de kliffen, zonder dat men het bed uit moet.

De natuur proeven en voelen in een groene omgeving, in een bootcabine of onder de sterrenhemel

De kamer ‘Chrome’ is de meest intieme. Zij geeft uit op de vallei van de Scie. Het uitzicht van de zeedennen, de vele hortensia’s en de mooie blauwe zee nodigen uit tot rust.
De kamer ‘Titane’ is ingericht als een bootcabine. Vijf dakvensters en een groot driehoekig glasraam geven uit op de natuur en de zee en zetten aan tot dromen. In slaap vallen met het hoofd tussen de sterren en wakker worden bij zonsopgang met zicht op zee, is mogelijk in de kamer ‘Platine’, in het kingsize bed onder 4 vensters. Een grote cirkelvormige opening geeft uit op een heuvel en een aangrijpend plattelandszicht.
Ook de tuin biedt verschillende intieme plekjes, smaakvol gemeubileerd, om te genieten van de zon en het uitzicht op zee.
Het bio-ontbijt wordt geserveerd in de ‘open space’ van Le Carré, rechtover de zee.

Drie ideeën voor leuke ontdekkingen, voor of na de siësta

Op 15 minuten van Le Carré Quartz: wandelen op het lange keienstrand van Dieppe

Het strand van Dieppe, omkaderd door hoge kliffen, oogt heel charmant. Om er alles over te weten te komen kan men deelnemen aan een begeleide wandeling. Of inschepen voor een potje hengelen op zee.
Bovendien heeft Dieppe, stad van kunst en geschiedenis, een fascinerend verleden. In de 14e en 15e eeuw vertrokken in deze havenstad heel wat avonturiers, piraten, ontdekkingsreizigers en reders die uitzwermden over de wereldzeeën. Een van de erfenissen is een schitterende verzameling ivoor die te zien is in het Kasteel-Museum, een etappe van de Toeristische Route van het Ivoor en de Specerijen.

Op 1 u van Le Carré Quartz: cocktails bereiden op basis van Bénédictine in Fécamp

Het ‘Palais Bénédictine’, een flamboyant gebouw dat inspiratie zocht in de gotiek en de renaissance, is de enige plaats ter wereld waar men de likeur Bénédictine maakt, met een mengeling van 27 planten en specerijen. Men biedt er voortaan ateliers aan om cocktails te creëren met Marc Jean, chef barman van Hotel Normandy Barrière 5* in Deauville en voorzitter van de ‘Association des Barmen de France’.

Op 1.15 u van Le Carré Quartz: dromen bij de mythische kliffen van Etretat

In Etretat bevinden zich de meest schilderachtige en steile kliffen van de Côte d’Albâtre. Deze ongerepte schoonheid wordt bovendien gesublimeerd door het spel van het licht. De kliffen, onsterfelijk gemaakt door Monet, hebben ook de verbeelding van heel wat schrijvers gestimuleerd: Guy de Maupassant vergelijkt de ‘Falaise d'Aval’ met een olifant die zijn slurf in zee steekt en Maurice Leblanc, de geestelijke vader van Arsène Lupin, stelt zich voor dat de ‘Aiguille’ (de naald) hol is en een koninklijke schat verbergt.

>> Prijzen van Le Carré Quartz: vanaf € 99 per nacht voor 2 personen (minimaal 2 nachten).

>> Le Carré Quartz is vanuit Brussel bereikbaar op 3.30 u met de auto.

>> Voor meer informatie over:

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg