Persberichten

De ‘Traversée’ van het Vogezenmassief, de eerste Franse route met het label ‘Best of Europe’!

25/10/2019Massif des VosgesFietsen & sport

Dit emblematische project van het Vogezenmassief werd gelanceerd in 2009. De ‘Traversée du Massif des Vosges’ kreeg op 24 oktober het label ‘Leading Quality Trail – Best of Europe’, en is daarmee de eerste Franse route die deze erkenning krijgt.

'Leading Quality Trail – Best of Europe’ voor het massief

Het label, dat werd toegekend door de Europese Wandelfederatie, erkent de aantrekkelijkheid van de Traversée du Massif des Vosges en garandeert een kwaliteitsvolle ervaring voor wandelaars die deze route volgen. Naast de mooie, authentieke landschappen en de degelijke infrastructuur voor wandelaars, vergroot dit label ook de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van de route, wat toeristische dienstverleners aanzet om aangepaste diensten te ontwikkelen.

De 'Traversée du Massif des Vosges'

Dit gecerticifeerd pad is een belangrijke route voor de regio en valt deels samen met de Rode Rechthoek tussen Wissembourg en Ballon d’Alsace, vervolgens met de GR®5, om dan verder te gaan tot aan de citadel van Belfort (via de GR®5 na het meer van Malsaucy). Je doet minstens een twintigtal dagen over de 430 kilometer, die is opgedeeld in 19 etappes die je op hun beurt in een of meerdere trekken kunt afleggen. De route werd in 1897 opgesteld om de 25e verjaardag van de Club Vosgien te vieren en doorkruist het massief langs 2 regio’s en 5 departementen: Le Grand-Est, le Bas-Rhin, la Moselle, le Haut-Rhin en de Vogezen, en Bourgogne-Franche-Comté met het gebied van Belfort.

hohneck_cirque_glaciaire_c_denis_bringard_-_massif_des_vosges.png

Je vindt alle etappes terug op de website, waar je ook de GPX-bestanden gratis kunt downladen.

De wandelcijfers van het Vogezenmassief

  • 20 000 km wandelpaden de door de Club Vosgien gemerkt zijn
  • 7 Grande Randonnée-routes (GR®)
  • 2 Europese Grande Randonnée-routes (E2/GR®5 et E5/GR®7)

Meer info : www.massif-des-vosges.com

(C) Credits foto's

  • Route des Crêtes (C) D. LETT
  • Hohneck Cirque glaciaire (C) Denis Bringard / Massif des Vosges

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg