Persberichten

De kerstmarkt van Arras trekt alle registers open!

13/11/2019Hauts-de-FranceMeest recent

De eindejaarsfeesten komen eraan en gaan zoals altijd gepaard met kerstmarkten! Die van Arras, in de regio Hauts-de-France, ten noorden van Parijs, blijft een van de absolute toppers. Van 29 november tot 30 december 2019 vind je op de Grand’Place houten chalets, plaatselijk vakmanschap, een reuzenrad, een kerstboom, een gigantische ijspiste en heerlijke gerechten. Een feestelijk overzicht.

Een warme en authentieke kerstmarkt

sapin_-_marche_de_noel.png

De kerstmarkt van Arras is in de eerste plaats een betoverende pauze in het hart van een uniek Vlaams barok ensemble in Europa. Arras is een uitzonderlijke archtitecturale plek die omringd wordt door een dennenwoud tegenwoordig bekendstaat voor het eren van ambacht in alle vormen (gastronomie, versiering, juwelen, mode, speelgoed, schoonheid ...) en bovenal voor het promoten van plaatselijke handelaars. Van de 140 vakmannen en exposanten deze winter komt 22 procent uit een samenwerkingsverband van Arras! De kerstmarkt brengt duizen-en-een pleziertjes samen en biedt ons elke keer weer puur feeërieke momenten in een heel gezellige setting.

Een kerstmarkt met indrukwekkende attracties

grande_roue_-_marche_de_noel_arras.png

Elke winter brengt de kerstmarkt van Arras mensen in verruking met indrukwekkende attracties. Onder de meest betoverende kunnen we alvast het befaamde reuzenrad aanraden met zijn prachtige zicht op de vele lichtjes van de stad, de 500m² grote ijspiste met natuurijs om met je vrienden te schaatsen, de houten paardjesmolen om je weer even kind te voelen, de kerstboomdraaimolen waar je vanuit een enorme kerstbal de versierde kerstboom kunt bewonderen, en natuurlijk ook de rodelbaan voor een 32 meter lange sensatie!

Een (zeer) levendige kerstmarkt

Attractions

Glinsterende lichtjes op de monumenten, muzikale ontmoetingen, oester- en champagnedegustaties, talloze activiteiten ... Verveling staat niet in het woordenboek dit jaar. Neem de tijd om uitgebreid door de levendige straten te flaneren. Laat je verleiden tot muzikale avonden, ontmoet verenigingen uit de vier uithoeken van de regio, luister naar kerstzangen of bewonder talloze ijssculpturen. Kinderen kunnen zich uitleven in het tekenen tijdens een van de creatieve workshops, zich laten schminken en zelfs de Kerstman in hoogsteigen persoon ontmoeten.

Een kerstmarkt die elk jaar innoveert

ice_world_-_marche_de_noel_darras.png

Te beginnen bij Ice World. Een nieuw feeëriek universum met ijssculpturen en licht. De attractie zal toegankelijk zijn voor zowel jong, oud als mindervaliden. De tweede innovatie: de komst van een kabelbaangondels op de Grand’Place (ja, je leest het goed). In het hartje van de kerstmarkt kun je zo even cocoonen als je zin krijgt in een lekkere warme wijn of een pauze vol lekkers. Net “zoals in de bergen”. En tot slot doet er ook een nieuws Vogezisch restaurant zijn intrede op de markt. Op het menu: zuurkool, Lorrainse paté, bosbessentaart en foie gras met pruimen.

Praktische info

Data kerstmarkt: 29 november tot 30 december 2019

Openingsuren:

  • maandag tot donderdag: van 12 tot 20.30 u.
  • vrijdag: van 12 tot 22 u.
  • zaterdag: 10 tot 22 u.
  • zondag: 10 tot 20.30 u.
  • dinsdag 24 december: 12 tot 17 u.
  • woensdag 25 december: gesloten
  • sluiting op maandag 30 december om 19 u.
(C) Office de Tourisme d'Arras

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg