Persberichten

Evenements avril 2018

7 niet te missen evenementen in april

22/02/2018ParisPraktische info

April belooft in 2018 een maand vol culturele events te worden! Terwijl in Parijs het gloednieuwe Atelier des Lumières opent, viert Aix-en-Provence de 15e editie van zijn stripfestival. Geschiedenisfans kunnen dan weer in het Kasteel van Blois en in de historische stad Nîmes twee bijzondere spektakels ontdekken.  

Noteer volgende data alvast in uw agenda:

  • Van 1 tot 29 april – Festival « Itinéraires des photographes voyageurs » in Bordeaux
  • Van 7 april tot 27 mei – Stripfestival « Rencontres du 9ème art » in Aix-en-Provence
  • Van 7 april tot 22 juli – Expo « Rodin et la danse »
  • 13 april – Opening Atelier des Lumières in Parijs
  • Van 14 april tot 22 april – Internationale Vliegerontmoetingen in Berck-sur-Mer
  • Van 21 april tot 23 september – « Ainsi Blois vous est conté » in Centre-Val de Loire
  • Van 28 tot 30 april – Grote Romeinse Spelen in Nîmes

Van 1 tot 29 april – Festival « Itinéraires des photographes voyageurs » in Bordeaux

16thisisnotamap_reminoel03.jpgAl meer dan 25 jaar nodigt het festival « Itinéraires des photographes voyageurs » het publiek uit om gratis het werk van gevestigde en opkomende fotografen van alle nationaliteiten – ook Belgen - te komen ontdekken. In totaal kunnen bezoekers maar liefst 16 tentoonstellingen rond het thema “reizen” gaan bewonderen in bekende cultuurhuizen in Bordeaux. Een extra reden dus om naar deze stad te trekken, die in 2017 door Lonely Planet werd verkozen tot beste citytripbestemming ter wereld.

>> meer info: www.itiphoto.com

Van 7 april tot 27 mei – Stripfestival « Rencontres du 9ème art » in Aix-en-Provence

fan-art-tintin1catak.jpgHet stripfestival « Rencontres du 9e Art » in Aix-en-Provence blaast dit jaar 15 kaarsjes uit! Het festival stelt voor de gelegenheid een gloednieuwe formule voor. Zo kunnen bezoekers dit jaar een parcours langs verschillende expo’s volgen, met ook allerlei experimentele tekeningen. De Duitse artiest ATAK vergelijkt in zijn werk Kuifje bijvoorbeeld met de Amerikaanse detective Dick Tracy. Verder staan ook spelletjes, workshops, een schattenjacht in de stad en live-optredens op het programma. Ideaal voor een feestelijke en gezellige familie-uitstap!

>> meer info: http://www.bd-aix.com

Van 7 april tot 22 juli – Tentoonstelling « Rodin et la danse » in Parijs

s.3259_numcb009.jpgOntdek vanaf 7 april de expo “Rodin et la Danse” in het Musée Rodin in Parijs en kom de band tussen de bekende beeldhouwer en de danswereld te weten. Rodin was al sinds eind 19e eeuw gefascineerd door de danswereld, die toen een hele metamorfose onderging. De tentoonstelling zet de serie Mouvements de danse (Dansbewegingen) en een vijftigtal tekeningen van de artiest in de spotlights en toont zo zijn ontmoetingen met danseressen van vroeger, zoals Isadora Duncan, Loïe Fuller en de Japanse Hanako.

>> Meer info: www.musee-rodin.fr

13 april  – Opening van Atelier des Lumières in Parijs

2_-_simulation_klimt_oco_atelier_des_lumires_-r_culturespaces_nuit_de_chine.jpgWil je een unieke ervaring beleven die kunst en technologie combineert ? Dan kan je vanaf 13 april in het allereerste Centrum voor Digitale Kunst van Parijs terecht: het Atelier des Lumières. Het atelier bevindt zich in een voormalige gieterij uit de 19e eeuw, tussen Place de la Bastille en Place de la Nation, en is het verlengstuk van Carrières de Lumières in Baux-de-Provence, dat elk jaar 600.000 bezoekers trekt. 140 videoprojectors, 50 luidsprekers, muren tot 10 m hoog en meer dan 3000 bewegende beelden: het Atelier des Lumières belooft een echte duik in de kunstwereld. Als eerste staat de Weense artiest Gustave Klimt op het programma. Een absolute must do!

>> Meer info: www.atelier-lumieres.com

Van 14 tot 22 april – Internationale Vliegerontmoetingen in Berck-sur-Mer

ricv_-_crrdit_photo_-_berck-sur-mer_4_-_copie.jpget is ondertussen een van de hoogtepunten in Noord-Frankrijk: de jaarlijkse Internationale Vliegerontmoetingen op het strand van Berck-sur-Mer! Het kleurrijke vliegerfestival zal zowel jong als oud kunnen betoveren. Op het programma staan indrukwekkende luchtchoreografieën, de grootste vlieger ter wereld, lichtshows en een prachtig afsluitend vuurwerk!  Deze editie zal ook de Eerste Wereldoorlog 100 jaar geleden herdenken. Voor de gelegenheid zullen personen zich 650 m hoog laten ophijsen door vliegers, juist zoals de soldaten vroeger deden. 

 >> Meer info: www.cerf-volant-berck.com

Van 21 april tot 23 september – « Ainsi Blois vous est conté » in Centre-Val de Loire

blois_nvspectacle_vitraux_cosmoav.jpgHet verblijf van Jeanne d’Arc en dichter Ronsard, het moordcomplot van Henri III tegen de hertog van Guise, ... Het Koninklijk Kasteel van Blois kende een woelige en fascinerende geschiedenis. De nieuwe klank- en lichtshow “Ainsi Blois vous est conté” toont ’s avonds op spectaculaire wijze bijna 1000 jaar geschiedenis vol familiegeheimen en hartverscheurende drama’s. Drie kwartier lang overheersen special effects en reusachtige projecties het indrukwekkende kasteel, met de vertrouwde stemmen van Robert Hossein, Pierre Arditi en Fabrice Lucchini. Een unieke show!

>> Meer info: www.chateaudeblois.fr

Van 28 tot 30 april – Grote Romeinse Spelen in Nîmes

nim_97185_-r_culturespaces_-_v.chambon.jpgFan van de klassieke oudheid ? Kom dan kijken naar een van de grootste historische reconstructies van Europa! Drie dagen lang komen ruim 500 enthousiastelingen samen in het mythische amfitheater van Nîmes voor een uitzonderlijk spektakel. Duik in het hart van de legendarische Spelen van 2000 jaar geleden met een optocht van de Romeinse legionairs, de gladiatorengevechten en de grote strijd tussen het Romeinse leger en de rebellen. Dit jaar zet het spektakel Spartacus in de kijker.

>> Meer info: www.arenes-nimes.com

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg