Persberichten

5 expériences inédites à Toulouse et en Haute-Garonne

5 originele ervaringen in Toulouse en de Haute-Garonne

17/03/2020Occitanie - Sud de FranceMeest recent

Geniet deze zomer van het goede leven in de Haute-Garonne in Occitanië. Dankzij haar veelzijdigheid is er in Toulouse voor elk wat wils: het is de ideale bestemming om wetenschappelijke avonturen te beleven met het gezin en heeft ook heel wat te bieden voor levensgenieters en sportliefhebbers, of mensen die een alternatiever verblijf zoeken. De Haute-Garonne onthult haar geheimen langs originele routes in de volle natuur. We zoomen in op 5 thematische ervaringen die je onderdompelen in het leven in de Haute-Garonne.

Ervaring 1: wetenschappelijke avonturen met het gezin

Toulouse en famille

Toulouse is een metropool die op verschillende plekken haar kennis deelt met gezinnen. Voor astronauten in de knop is er de laatste nieuwigheid van de Cité de l’Espace: de Cité des Petits.  4- tot 8-jarigen zullen grote ogen trekken bij alle mysteries van het universum in de raket Ariane 5. Vervolgens trek je met het voltallige gezin naar Aeroscopia om legendarische vliegtuigen te ontdekken en hun werking te doorgronden. Het museum, dat onlangs zijn expositieruimte verdubbelde, stelt vanafmùaart 2020 een bezoek voor in de befaamde Airbus A380. Vervolgens moet je even halt houden in het Muséum, dat omringd wordt door de Jardin des Plantes, voor een reis rond de planeet en doorheen de eeuwen. Net daarnaast vind je ‘Code Alimentation’, de nieuwe, interactieve expositie van de Quai des Savoirs, dat een parcours van 600 m² voorstelt tussen wetenschap en fictie in, om op speelse wijze na te denken over de toekomst van onze voeding. Toulouse, dat is een blik op de wereld!

Ervaring 2: de geheimen van de Haute-Garonne

itineraires haute-garonne

En als je nu eens de volledige Haute-Garonne bezoekt, naargelang je interesses? Een roadbook van 31 routes laat je de geheimen van het gebied ontdekken via thematische etappes. Te voet, met de auto, de moto of de fiets neem je een duik in de diversiteit van dit departement waar je sowieso een activiteit vindt die je op het lijf geschreven is. ‘100 % wintersport’, ‘Rugby, land van de kampioenen’, ‘de wegen van de vrijheid’ of ‘Feest op je bord’: deze routes tonen je de vele rijkdommen van de regio, van gastronomie, tot landschappen en plaatselijke cultuur.

Ervaring 3: streel je zintuigen

tapas toulouse

Om volop van het leven te genieten, moet je in de Roze Stad zijn. Bewonder om te beginnen de architectuur van Toulouse, ‘Stad van kunst en geschiedenis’, die over een rijk erfgoed beschikt vol  mooie stenen, authentieke herenhuizen en verborgen pleintjes. Nip van een cocktail op een van de vele rooftops van de stad en neem vervolgens plaats in een van 1600 restaurants die er te vinden zijn. Proef de beroemde cassoulet van restaurant Emile, een echt instituut in Toulouse sinds 1947, zet je tanden in de ultraplaatselijke keuken van restaurant Les têtes d’ail of ga zitten aan de (enige) tafel van l’Hedone, sinds enkele maanden de trotse bezitter van een ster, om het unieke menu te ontdekken. Voor de fijnproevers is er ook een ‘Balade Gourmande’, een rondleiding langs de vele markten van de stad, of ga op verkenning op de professionele markt van Toulouse, de tweedegrootste van Frankrijk, na Rungis. Wek al je zintuigen dankzij de Pastel, emblematische bloem van Toulouse, die zijn mooiste blauwtinten tentoonspreidt op het houtwerk van de stenen gebouwen van de stad en de spa’s heerlijk doet geuren naar de cosmetische producten die plaatselijk ontwikkeld worden.

Ervaring 4: 100% natuur in de Haute-Garonne

haute-garonne nature

Diep in het zuiden van Frankrijk en op een boogscheut van Spanje onderscheidt de Haute-Garonne zich door zijn Latijnse levensstijl waarbij je herbront in de Pyreneeën en aan het Canal du Midi. Trek je even helemaal terug en geniet van activiteiten in de volle natuur in het hart van de Pyreneeën: vissen, wandelingen en trektochten, parapente, rafting ... en zelfs een hamam! In het Vaporarium van Luchon kun je ontgiften in de enige natuurlijke hamam van Europa. Wijnliefhebber? Dan hou je best even halt aan de wijngaard van Fronton, in het noorden van de Haute-Garonne, die het label Vignoble & Découvertes draagt. Hier kun je de domeinen van de gastvrije wijnbouwers bezoeken en tal van tochten maken in wijngaarden in de bossen, te voet of met de fiets.

Ervaring 5: cool, alternatief en feestelijk – Toulouse anders

toulouse alternative

De levendige, Occitaanse studentenstad toont zich van een nieuwe kant, in een feestelijke en creatieve sfeer. Toulouse is de bakermat van de streetart in Frankrijk en eist zijn rechtmatige plaats op met kunstwerken van zijn bekende artiesten langs de Graff Tour, een rondleiding langs de graffiti van de stad. Elk trimester stelt het toerismebureau van de stad tal van originele rondleidingen voor. Wil je een zo authentiek mogelijke ervaring? Ontmoet dan enkele van de Toulouse Greeters, inwoners die gek zijn op hun stad en activiteiten voorstellen om volop van je verblijf te genieten. Er zijn ook een hoop atypische plekken en activiteiten bij gekomen die je niet koud zullen laten: de Sixta, een siëstabar, Des Roses et des Orties, een leefruimte die gewijd is aan gastronomie, Les Boulistes, voor een partijtje indoor petanque ...

Alle reiservaringen van Toulouse in 2020 vind je op deze pagina.

Ontdek de activiteiten in La Haute-Garonne op deze pagina.

Credits foto's : 

  • Header Toits de Toulouse © jourdenuit Florian Calas 
  • Cité des Petits à la Cité de l'Espace Toulouse © Manuel Huynh
  • Parapente depuis le village de Herran © Haute-Garonne Tourisme
  • Tapas © Nathalie Casado - Agence d'attractivité Toulouse
  • Rafting © OTSB
  • Quais de la Garonne Toulouse © Robin Alves

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg