Persberichten

4 uitzonderlijke plekjes in de bergen

17/12/2018AlpesBergen

Nu Kerstmis en de eindejaarsfeesten naderbij komen, gunnen we onszelf al eens graag een kleine pauze in de sneeuw. Tijd voor enkele zorgvuldig gekozen pareltjes in de Franse skigebieden. 

Een duik in het wild in Les Bains du Trappeur in Orcières Merlette

bains_du_trappeur_fn.jpg

Op de weg naar het resort van Orcières tref je drie Noorse baden uit dennenhout aan, midden in het bos. Het water is verwarmd tot 38°C en elk bad heeft een speciale werking. Waar het ene bad volledig in het teken van ontspanning staat, is het andere net iets frisser (tussen 12°C en 16°C). Goed voor de bloedsomloop, natuurlijk. Daarnaast is er ook een buitensauna: ideaal om je kuur af te ronden. ’s Avonds wordt het genot in de natuur verdergezet met een geroosterde marshmallow en als je innerlijke avonturier wakker wordt, kun je de kuur ook afwisselen met een wandeling op sneeuwschoenen, een sessie langlaufen of zelfs een ritje met sledehonden. 

Vuur- en lichtspektakel onder de vlag van de 'Black Pearl' in Courchevel

-rcourcheveltourisme-hiver-pyro_fn.jpg

Nadat Dark Vader er vorig jaar zijn opwachting maakte, staat het Festival International d’Art Pyrotechnique van Courchevel dit jaar in het teken van 'Pirates of the Caribbean'. Van 14 februari tot en met 7 maart 2019 laten vuurwerkmakers uit de hele wereld je gedurende 4 avonden genieten van shows in het thema van de 'Black Pearl'. Hijs de zeilen richting dit festival, met het gezin of met je geliefde, om het ongelofelijke vakmanschap van deze artiesten te bewonderen. Ook in Courchevel La Tania krijg je op zeven maart gegarandeerd een spektakel te zien met het afsluitende vuurwerk.

Vergeet de tijd met een gastronomisch moment in Les Gets

la_grande_ourse_fn.jpg

In de omgeving van de Mont Chéry, op 1750 meter hoogte, prijkt een groot terras met panoramisch uitzicht op de Mont Blanc en omliggende bergen. Net achter dit terras geeft een enorme glazen schuifdeur uit op een gezellig interieur waar de fijnproevers onder de skiërs van een menu op 'Britse' wijze kunnen genieten naast het haardvuur. Jawel, La Grande Ourse is zo’n adresje waar de keuken zo verfijnd is dat je met plezier je skilatten links laat liggen om de hele namiddag lekker onderuit te zakken. Vanuit de glazen bubbel kun je overdag het panorama bewonderen  en ’s avonds van de fonkelende sterren genieten. Een keer per week opent het restaurant ook ’s avonds de deuren. Na een ritje op de aanstampmachine wacht je een tot in de puntjes verzorgde avond: onder de sterrenhemel, met een aperitief, een hapje en een verfijnd diner bij de zachte gloed van de open haard.

Chalet Pure White en Pure Black Crystal, nieuwe elegante pareltjes in Les Ménuires

-rcimalpes_ot_saint_martin_fn.jpg

Diep verscholen in het dorp Saint-Martin-de-Belleville geven twee nieuwe huisjes een geheel eigen betekenis aan ‘luxeverblijven in de bergen’. De chalets Pure Black & Pure White Cyrstal baden in de sfeer van een vijfsterrenhotel, met de intimiteit van een privéverblijf en bieden elks zomaar eventjes 350m² pure luxe, met 5 karaktervolle slaapkamers voor tien volwassenen, badkamers bij de vleet, een binnenzwembad, een ongelofelijk knus salon en zelfs een chef-kok die gerechten bereidt voor een halfpensionverblijf. Buiten wordt de luxe verdergezet op het immense terras waar gasten kunnen wegdromen in de buitenjacuzzi. Kortom, een geraffineerde cocon om even de buitenwereld te vergeten.

© Credits foto's

  • La Grande Ourse
  • Les Bains du Trappeur
  • Courchevel Tourisme
  • La Grande Ourse
  • Cimapes OT Saint Martin

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg