Persberichten

Le Boat Canal du Midi

3 ideale lentebestemmingen ontdekken met Le Boat

15/02/2018ZuidwestenNatuur en gezin

Het is bijna lente! Hoog tijd dus om plannen te smeden voor het voorjaar… En wat is er leuker dan genieten van het heerlijke lentezonnetje vanop het water ? Wie graag zelf eens aan het roer wil staan en in alle vrijheid zonder vaarbewijs wil rondvaren, kan terecht bij Le Boat. Ontdek snel drie bestemmingen in Frankrijk waar het in de lente heerlijk varen is.

Canal du Midi, UNESCO-werelderfgoed

Canal du Midi Le BoatHet Canal du Midi is een ideale bestemming voor een vakantie op het water. Het 240 km lange kanaal staat namelijk op de UNESCO-werelderfgoedlijst en passeert de belangrijkste bezienswaardigheden van de Midi. Liefhebbers van cultuur en geschiedenis zullen Carcassonne, de kathedraal van Béziers of een bezoek aan één van de katharendorpen zeker weten te waarderen. Het wereldberoemde sluizencomplex van Fonseranes en de zonovergoten wijngaarden van Languedoc Rousillon - de grootste wijnregio van Frankrijk - zorgen dan weer voor prachtige panorama’s vanop het water. Als extra troef is het Canal du Midi ook nog eens gemakkelijk te bevaren en dus uitstekend geschikt voor beginners!

>> Vertrekplaatsen: Castelnaudary, Homps, Trèbes, Narbonne en Port Cassafières

Bourgogne, heerlijk tafelen in charmante dorpjes

Bourgogne Le BoatWie op zoek is naar het grootste netwerk van rivieren en kanalen van Frankrijk, is in Bourgogne aan het juiste adres. De vele indrukwekkende kastelen en charmante dorpen langs de waterwegen maken van de regio een favoriete bestemming voor pleziervaarders. Enkele hoogtepunten? De historische stad Mâcon, de vroegromaanse abdij Saint-Philibert in Tournus en de zondagse markt in Chalon-sur-Saône mogen zeker niet op je lijstje ontbreken. Een bezoek aan Bourgogne is ook een culinaire ervaring. Geniet van het voorbijglijdende landschap met een glaasje wijn van de Côte de Beaune in de hand en eet op het dek een typische streekkaas met mosterd van Dijon. Een onvergetelijke bourgondische ervaring!

>> Vertrekplaatsen: St-Jean-de-Losne, Branges en Fontenoy le Château

Camargue, een paradijs voor natuurliefhebbers

Camargue Le BoatUitgestrekte natuurgebieden, historische steden en prachtige zandstranden: varen in de Camargue staat gelijk aan puur genieten. Deze zonzekere bestemming heeft alle troeven in huis voor een heerlijke vaarvakantie. Bewonder vanaf het dek bijvoorbeeld de bekende roze flamingo’s en wilde paarden en meer aan in één van de gezellige vissersdorpjes. Duik in het verleden en keer terug naar de Romeinse tijd in Arles of bezoek de middeleeuwse vestingstad Aigues-Mortes. Zin in wat avontuur onderweg? Verken de zoutwatermeren en rietvlaktes dan te paard, al jetskiënd of met een quad!

>> Vertrekplaats: St-Gilles

Wist je dat...

lb_core_light_-_copie.pngLe Boat een uitstekende keuze voor een vaarvakantie in Frankrijk is? Het bedrijf is de grootste verhuurder in Europa van rivierboten waarvoor geen vaarbewijs nodig is en heeft meer dan 45 jaar ervaring. Heb je nog nooit zelf aan het roer gestaan? Bij Le Boat is een vaarbewijs of stuurbrevet niet nodig! Na een korte opleiding ter plaatse kan je zonder problemen veilig rondvaren. Gooi de trossen al maar los!

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg