Persberichten

In het hart van ‘Klein Ierland’: Een hotel met een uitzicht van 180° op zee

28/04/2015NormandieNatuur en gezin

Le Landemer, gelegen in La Hague, is een echt balkon dat uitgeeft op de zee. La Hague is het uiteinde van het schiereiland van de Cotentin, in het departement van de Manche. Met zijn lage muurtjes in natuursteen, zijn hoge kliffen en zijn immense velden langs de zee, verdient La Hague perfect de bijnaam van ‘Klein Ierland’.

Le Landemer, waar charme gekoppeld wordt aan discrete luxe, is een driesterrenhotel dat een magisch uitzicht van 180° geeft op de zee. Het werd in de jaren 1870 gebouwd aan de rand van een klif en werd in 2014 volledig gerestaureerd.
Het hotel ligt op het uiteinde van het lange zandstrand van Urville – Nacqueville, op een tiental kilometer van Cherbourg, in wat Boris Vian ‘ce chouette merveilleux pays’ noemde (dit leuke heerlijke land). Hier verbleven ooit Jacques Prévert, Edith Piaf, Marcel Cerdan, Françoise Sagan en Claude Monet, om maar enkele beroemdheden te noemen.
Le Landemer biedt elf zeer comfortabele kamers, zorgvuldig gepersonaliseerd met bijeengezocht meubilair, stoffen en exotisch hout. Allemaal hebben ze zicht op zee en ook de meeste bedden kijken er op uit. Vier kamers in een aanpalend bijgebouw beschikken over een privéterras.

Aan tafel, terwijl men de zee verslindt met de ogen…

Met zijn groot glasraam biedt het restaurant (en bar) een breed panorama, met in het westen La Hague en Omonville-la-Rogue, en in het oosten het lange zandstrand van Urville-Nacqueville, Cherbourg en de kaap van Fermanville. Zoals een balkon boven de zee, zich vastklampend aan het klif, lijkt het restaurant één te worden met de zee.
Chef Hervé Roy biedt een jodiumhoudende semi-gastronomische keuken waarin vooral lokale producten aan bod komen.
Het hotel-restaurant stelt zijn klanten ook een seminariezaal ter beschikking, heeft verder een tuin met bomen en een rechtstreekse toegang tot het strand.
De eigenaars, Laurent Blaise en Lionel Lissot, mikken tegen 2016 op 4 sterren voor hun etablissement.

Drie ideeën voor originele ontdekkingen in de streek

Vanaf het hotel: de voetsporen van de smokkelaars volgen langs het kustpad.

Voor mensen die graag wandelen: Le Landemer is het beginpunt van de douaniersweg, een pad van 80 kilometer (GR-223), langs de aantrekkelijke kustlijn van La Hague. Tot in het begin van de 20e eeuw werd het gebruikt om de kust te bewaken en de smokkel met de Anglo-Normandische eilanden te beperken of een halt toe te roepen.
Aanraders zijn een halte in Port-Racine, het kleinste haventje van Frankrijk, en de vuurtoren van Goury. En dan zijn er nog de indrukwekkende kliffen van Jobourg, de hoogste van Europa, die 128 meter oprijzen boven de zee.

Op 20 minuten van Le Landemer: een bezoek aan de Manufacture des Parapluies de Cherbourg op de nieuwe locatie.

Dit jaar verhuisde de paraplufabrikant en betrekt nu het oude gebouw van de Banque de France, in het centrum van Cherbourg. Het mooie gebouw, passend bij de faam van de paraplu’s, omvat ook een winkel en een paraplumuseum. Men kan er een film bekijken en de productieateliers ontdekken, waar men alle fabricatiefases ziet.
Bezoekers worden uitgenodigd om de geschiedenis te ontdekken van deze onderneming die werd opgericht in 1986, haar uitzonderlijke knowhow en haar originele innovaties zoals de high-tech ParaPactum, de beschermende paraplu die zeer in trek is bij staatshoofden. Elegantie, verfijning en knowhow zijn de sleutelwoorden in deze nieuwe tempel van de paraplu.

Op 15 minuten van Le Landemer: hulde brengen aan Jacques Prévert in zijn huis in Omonville-la-Petite

Jacques Prévert kocht dit huis in 1970. Hij overleed in 1977 en rust op de begraafplaats van Omonville-la-Petite. Prévert was een magiër met woorden, een dichter, toneel- en scenarioschrijver. In het mooie huis kan men zijn verbazend artistiek parcours volgen en vooral zijn collages die minder bekend zijn bij het publiek. Zijn gereconstrueerd atelier, tijdelijke tentoonstellingen en een film over zijn leven vervolledigen het bezoek.
In de nabijheid brengt een tuin vol charme en poëzie hulde aan de kunstenaar. De bomen werden geplant door zijn vrienden: Yves Montand, Ursula Vian, Juliette Gréco, Picasso…

>> Prijzen van Le Landemer: tweepersoonskamer vanaf € 85 (laagseizoen) en € 139 (hoogseizoen).

>> Restaurant : dagelijks open, behalve op zondagavond en maandagmiddag.

>> Le Landemer is vanuit Brussel bereikbaar op 6 uur met de auto.

>> Voor meer informatie over:

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg