Persberichten

Fietsen in de Elzas

Zorgeloos fietsen in de Elzas

23/04/2018AlsaceFietsen & sport

De Elzas is met 2.500 km fietsroutes de eerste fietsregio van Frankrijk en voert dan ook trots het Franse fietspeloton aan! Het rijke erfgoed, de pittoreske landschappen en de authentieke wijngaarden van de Elzas trekken elk seizoen ruim twee miljoen fietsers aan. 

Fietstochten ǀ Drie grote routes

De Elzas biedt wielertoeristen een verblijf op maat, vol verrassende uitstapjes en prachtige natuurontdekkingen. Hop, het zadel op! 

Fietsroute «Van de Noordelijke Vogezen tot de Route des Vins»

Vanaf de middeleeuwse stad Wissembourg, de meest noordelijke stad van de Elzas, volg je een parcours van 110 km naar Marlenheim in de bekende Elzasser wijngaard. Onderweg kan je de pracht van de Elzas ontdekken: het Natuurpark van de Noordelijke Vogezen, kuursteden, valleien, kanalen, typische dorpjes en wijngaarden. Deze fietstocht duurt iets minder dan 7u. Wielertoeristen hebben dus zeker de tijd om onderweg even te stoppen om de verschillende specialiteiten van de Elzas te proeven.

EuroVelo 5 - Via Romea

Door de Elzas lopen 3 «EuroVelo»-routes, waaronder de EuroVelo 5: Via Romea. Deze fietsroute is 3.900 km lang en doorkruist 6 verschillende landen, van Canterbury in Engeland tot Brindisi in Italië. In Frankrijk loopt de EuroVelo 5 350 km door de Elzas. Een mooie kans om de pareltjes van de regio te ontdekken, van de indrukwekkende kathedraal van Straatsburg tot het authentieke Ecomuseum van de Elzas in Ungersheim. De route is een echte fietstocht door de wijngaarden, want de Via Romea passeert een honderdtal wijngemeentes en een vijftigtal terroirs  « A.O.C. Alsace Grand cru ». De EuroVelo 5 fietsen voelt kortom alsof je fietst door het landschap van een prachtige postkaart. 

Kleine Tour van de Elzas

De kleine tour van de Elzas, Le Petit Tour d'Alsace, tussen Straatsburg en Colmar is gemaakt voor cultuur- en natuurliefhebbers! De tocht is 170 km lang, gaat langs de kanalen van la Bruche, Colmar en de Rhône-au-Rhin en volgt een gedeelte van de 'Véloroute du Vignoble'. Ideaal voor sportieve fietsers die alle aspecten van de streek willen verkennen. 

All-in fietsformule | Van Straatsburg tot Basel

Zin om te genieten van een fietsvakantie zonder je zorgen hoeven te maken over de praktische details? Kies dan voor de optie "séjour clé en main"! Alles wordt dan geregeld, of je nu alleen of in groep reist: hotels, bagagetransfers, een gepersonaliseerd programma... Een van de mogelijkheden: het parcours «van Straatsburg naar Basel», een tocht van 170 km langs de bekende Route des Vins. Maak van de gelegenheid gebruik om de plaatselijke wijnen, zoals de Riesling, Pinot Blanc en Geurztraminer, of een van de typische specialiteiten van de Elzas, zoals choucroute, baeckeoffe, kougelhopf en 'tarte flambée', te proeven. 

De fietstocht gaat via Straatsburg naar Obernai, Riquewihr, Colmar en Mulhouse en eindigt in Basel. Al kan je ook op een dag tijd een fietslus volgen naar Guebwiller. Alles is in ieder geval aanwezig voor een origineel, sportief of ontspannend verblijf, naar eigen keuze. 

  • 8 dagen | Gemiddeld niveau
  • Individueel verblijf
  • Gewone of elektrische fiets

Evenement | SlowUp Alsace

Op amper 5 jaar is tijd is SlowUp Alsace hét 'slow toerisme'-event van de Elzas geworden. Het evenement trekt jaarlijks maar liefst 40.000 deelnemers. Elke eerste zondag van juni kan je met SlowUp Alsace de streek te voet, met de fiets, met de step of al rolschaatsend ontdekken. Langs het 31 km lange parcours zijn degustaties, muziekoptredens en leuke activiteiten voorzien. Bovendien is het event ook gratis en zonder inschrijving. Volg de dresscode, trek iets wits aan - een verwijzing naar de witte wijnen van de Elzas - en geniet van een fijn dagje uit met het gezin. Afspraak op 3 juni! 

slowUp

 

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg