Persberichten

Zich herbronnen dankzij de wijnstokken van Bordeaux en Dijon

12/06/2014BourgogneWellness

De vinotherapie heeft voor een revolutie gezorgd in de wereld van de wellness vanwege de afslankende en verjongende effecten. In het hart van de grootste Franse wijngebieden bevinden zich twee centra om te (her)ontdekken: Les Sources de Caudalie en de Spa Bourgogne vignes & bien-être.

Al in de oudheid kenden de Grieken de weldadige effecten van de druif. Ze maakten er hun fetisjfruit van, vanwege de culinaire en geneeskrachtige eigenschappen. De uitbreiding van de heilzame werking tot het cosmetisch niveau is nochtans pas een vijftiental jaar geleden aan een opmars begonnen. De twee hier voorgestelde etablissementen bieden een gevarieerd gamma behandelingen op basis van producten van de wijnstok.

Les Sources de Caudalie, pioniers van de vinotherapie spa

Het centrum van Caudalie bevindt zich tussen de wijngaarden van het Château Smith Haut Lafitte en toont een verfijnde inrichting met een mengeling van edele materialen zoals hout en steen. De baden met extracten van druiven, rode wingerd en biologische essentiële oliën, zijn waterafdrijvend en activeren de bloedsomloop. Alle massages gebeuren met druivenpittenolie die een verzachtende en hydraterende werking heeft. Voor de voeten, de handen en het gezicht gebeuren de behandelingen vaak op basis van vers fruit.
Les Sources de Caudalie zijn ook synoniem voor comfort en gastronomie, met een 5-sterrenhotel en twee restaurants: het ene werkt met streekproducten, het andere biedt een bistrokeuken aan.

>> Om meer te vernemen over de behandelingen: www.sources-caudalie.com

Spa Bourgogne wijnstokken & wellness, behandelingen in ‘couleur locale’

De ‘Spa Bourgogne vignes & bien-être’ bevindt zich in Beaune, de historische hoofdstad van de grote wijnen van Bourgogne, op een steenworp van de beroemde ‘Hospices de Beaune’. Bezoekers worden naar een prachtige binnentuin geleid die aansluiting geeft op de verschillende ruimtes voor behandelingen en ontspanning. De Bourgondische druif is rijk aan polyfenol antioxidanten en antiradicalen, en wordt gebruikt om de huid te versoepelen en te voeden.

Sinds 2011 biedt het centrum bijkomende voorzieningen, namelijk:

  • dubbele kabines voor duobehandelingen met privédouches;
  • een bubbelbad met massagejets, fontein en chromotherapie;
  • een hamam die doet denken aan de ‘cabottes’, de kleine huisjes die vroeger gebruikt werden om te schuilen in de wijngaarden;
  • een fijnproeversoptie om na de behandelingen de wijnen van de streek te proeven;
  • een restaurantruimte waar de maaltijden opgediend worden op een tafel van planken van Bourgondische wijnkisten, in bokalen die bereid zijn door een ambachtelijke traiteur van Pommard.

>> Om meer te vernemen over de behandelingen: www.spa-en-bourgogne.com

>> Bereikbaar:

  • Met de auto: Bordeaux ligt op 9 u en Dijon op 5.45 u rijden van Brussel.
  • Met de trein: Bordeaux is bereikbaar op 6.30 u en Dijon op 4.30 u vanuit Brussel Zuid, met overstap in Parijs.
  • Met het vliegtuig: Bordeaux ligt op 1.30 u vliegen vanuit Charleroi.
Nota voor de redactie

Bordeaux bevindt zich in Aquitaine en Dijon in Bourgogne, twee regio’s die ook andere types van conditieverbetering aanbieden:

  • De regio Aquitaine staat bekend voor zijn thalassotherapiecentra (conditieverbetering op basis van zeewater). Van Arcachon in het noorden, via Anglet, Biarritz en Saint-Jean-de-Luz, tot Hendaye in het zuiden, zijn het hele jaar 8 etablissementen open in een zacht klimaat.
    >> Voor meer informatie over de regio: www.tourisme-aquitaine.fr
  • De regio Bourgogne heeft ook twee thermale kuuroorden (behandelingen op basis van bronwater): dat van Bourbon-Lancy (reumatologie, cardiovasculaire aandoeningen) en dat van Saint-Honoré-les-Bains (reumatologie en luchtwegen).
    >> Voor meer informatie over de regio: www.bourgogne-tourisme.com

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg