Persberichten

Tour de France 2019

Tour de France: de bergen op de voorgrond in het Fan Park van Brussel

02/07/2019FrankrijkBergen

France Montagnes, de promotiedienst van de Franse bergen, zal van 4 tot 7 juli aanwezig zijn op het Fan Park van de Tour de France in Brussel. Een voorproefje van de bergetappes ... en de prachtige prijzen die je kunt winnen!

Ter gelegenheid van het vertrek van de Tour in Brussel zullen France Montagnes en ESF (Ecole du Ski Français) alle fietsliefhebbers opwachten in het Fan Park van 4 tot 7 juli, op het De Brouckèreplein. Ontdek als eerste de Franse bergetappes en ontmoet skimonitors in onze hoofdstad. Bovendien kunnen alle bezoekers een poging wagen om de talloze prijzen te winnen, zoals een verblijf van een week voor 4 personen in Valloire, letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van de Tour met de col du Galibier, skipas en lessen van ESF inbegrepen. Of win skipassen voor zes dagen in Serre-Chevalier, Tignes, Val Cenis en Val Thorens/3 Vallées, of fietshelmen van France Montagnes/ESF. Ter plaatse zullen er ook tal van animaties zijn voor het hele gezin.

Afspraak in het Fan Park op het De Brouckèreplein op:

  • Donderdag 4 juli van 14 u. tot 20 u.
  • Vrijdag 5 juli van 10 u. tot 19 u.
  • Zaterdag 6 juli van 10 u. tot 19 u.
  • Zondag 7 juli van 11 u. tot 18 u.

7 bergetappes op het programma van de Tour

De fiets en de bergen, daar zit geschiedenis in. Het bergachtige landschap leent zich tot veel activiteiten. Van hooggelegen cols tot heuvelachtige mountainbikepistes of fietsactiviteiten, je vindt het allemaal tijdens de zomer. Maar de Tour de France en de bergen, dat is pas een verhaal! De bergetappes zijn dan ook vaak bepalend in de Ronde van Frankrijk.

Dit jaar bedraagt de Tour de France 21 etappes die samen goed zijn voor een afstand van 3.460 km, met zeven vlakke etappes,  5 heuvelachtige etappes, 7 bergetappes en 5 aankomsten op hoogte (La Planche des Belles Filles, Tourmalet, Foix Prat d’Albis, Tignes en Val Thorens). In totaal bedwingen de renners 30 cols of hellingen en aankomsten op hoogte van tweede, eerste en buitencategorie: 7 in Les Vosges, 6 in het Centraal Massief, 8 in de Pyreneeën en 9 in de Alpen.

  • Donderdag 11 juli (6e etappe): MULHOUSE / LA PLANCHE DES BELLES FILLES
  • Donderdag 18 juli (12e etappe): TOULOUSE / BAGNÈRES-DE-BIGORRE
  • Zaterdag 20 juli (14e etappe): TARBES / TOURMALET BARÈGES
  • Zondag 21 juli (15e etappe): LIMOUX / FOIX PRAT D'ALBIS
  • Donderdag 25 juli (18e etappe: EMBRUN / VALLOIRE
  • Vrijdag 26 juli (19e etappe): SAINT-JEAN-DE-MAURIENNE / TIGNES
  • zaterdag 27 juli (20e etappe): ALBERTVILLE / VAL THORENS

Van de 5 aankomsten die op de top beslecht worden, zullen er drie hoger liggen dan 2000 meter (Tourmalet, Tignes en Val Thorens), wat een première is. Tijdens de zesde etappe, waarvan de aankomst op de Planche des Belles Filles ligt in het Vogezenmassief, zal een peloton van France Montagnes en ESF de baan vrijmaken voor de renners. Naast de monitors zullen ook bekende Franse skikampioenen aanwezig zijn zoals Marie-Laure Brunet (wereldkampioen biatlon), Fabrice Guy (olympisch kampioen noordse combinatie) en Antoine Backscheider (olympische medaille in het noordse skiën).

Credits foto's (c)
  • France Montagnes-ZOOM/Christophe PALLOT

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg