Persberichten

Parijs in het groen: milieuvriendelijke vakanties met het hele gezin

28/04/2016ParisNatuur en gezin

Midden in de stad genieten van de rust en de pracht van de natuur, dat kan! Het is tijd voor een gezinsuitstapje. Trek er samen op uit en ontdek de groene plekjes van Parijs, weg van de drukte van de Lichtstad.

Onbekend is onbemind:

Parc des Buttes Chaumont

parc_des_buttes-chaumont.jpgDit stadspark ligt in het noordoosten van Parijs en is een van de grootste groenzones van Parijs (bijna 25 hectare). Het werd in 1867 aangelegd en is tevens het park met de grootste niveauverschillen (meer dan 30 meter). Dat komt doordat het park is gebouwd op een voormalige steengroeve. Midden in het parkmeer schittert het Île du Belvédère en daarop pronkt een kiosk genaamd 'de Tempel van de Sibylle'. Een grot en een waterval maken dit oord van rust compleet. Wat verderop brengt het marionettentheater 'Le guignol de Paris' de allerkleinsten in vervoering.

>> Het park is bereikbaar via de de metrostations Botzaris en Buttes Chaumont.
>> 'Le Guignol de Paris' is het hele jaar door open op woensdag, zaterdag en zondag en ook op feestdagen en tijdens de schoolvakanties. Tarief: 4,5 EUR/plaats
>> Meer weten: www.parisinfo.com

Excentriek:

La petite ceinture

la_petite_ceinture.jpgZin in een excentrieke wandeling? La Petite Ceinture, de voormalige spoorweglijn met twee sporen, reed vroeger rond de hoofdstad, maar nu zal ze je op een andere manier in vervoering weten te brengen. Omdat ze sinds 1934 niet meer in gebruik is, heeft de natuur het gebied heroverd. Op het 32 km lange traject vind je wilde flora met een zeldzame biodiversiteit. De meest uiteenlopende planten en dieren kom je hier tegen. Tijdens deze wandeling in het groen kom je terecht in een bevreemdende en tegelijkertijd verbazingwekkende omgeving, ver weg van de stadsdrukte.

>> Momenteel zijn er slechts twee toegangswegen open voor wandelaars: tussen de Porte d'Auteuil en het Gare de la Muette (16e arrondissement) en tussen Balard en het park Georges Brassens (15e arrondissement).
>> Meer weten: www.parisinfo.com

Verrassend:

De Coulée verte René-Dumont

coulee_verte_rene-dumont.jpgOver een afstand van 4,7 kilometer wandel je door de Coulée verte René-Dumont, vroeger ook de Promenade Plantée genoemd, en doorkruis je het 12e arrondissement, van de Bastille tot het bos van Vincennes. Tijdens het hele parcours kom je geen enkele wagen tegen! Een verrassend en niet te evenaren traject, dat omzoomd is met de meest uiteenlopende planten en bomen, zoals lindebomen, notelaars, rozenstruiken en klimplanten. Dit wandelpad is aangelegd op een voormalige spoorweglijn en is ideaal voor een gezinsuitstap.

>> Alle dagen geopend van 8.00 tot 17.00 uur
>> Meer weten: www.parisinfo.com

Muzikaal en betoverend decor:

Het Festival Classique au vert

parc_floral_-_classique.jpgZeven weekends lang kunnen gezinnen en toeristen in een aangenaam decor kennismaken met klassieke muziek: in het bloemenpark van Parijs, dat zich midden in het Bois de Vincennes bevindt. Het park staat bekend om zijn unieke collecties bonsaibomen, irissen en dahlia's, die de beeldhouwwerken van de Italiaan Volti of de pottenbakkers van het Tamil opvrolijken. Hier vinden een aantal openluchtconcerten plaats waar liefhebbers van klassieke muziek nog lang over zullen napraten. Wie nog niet vertrouwd is met klassieke muziek kan hier kennismaken met de subtiele klanken, zangworkshops bijwonen of de artiesten ontmoeten.

>> Alle weekends open vanaf 6 augustus tot 18 september
>> Meer weten: www.classiqueauvert.paris.fr

Hier kan je niet om heen:

De Jardin d’Acclimatation

la_riviere_enchanteee_jardin_d_acclimatation_paris_photo_gilles_codina.jpgEind 19e eeuw werd dit vrijetijdspark, gelegen in het Bois de Boulogne, ingehuldigd. Het onderscheidt zich door zijn prachtige groenvoorzieningen, culturele animaties en een pretpark. Je vindt hier ook maneges, speelterreinen, een miniboerderij, een volière, een speelbadje en zelfs een groentetuin. Het valt bijgevolg erg in de smaak bij de allerkleinsten. Naast dit idyllische kader kunnen ouders en kinderen hier ook samen deelnemen aan leuke themaworkshops (botanisch, culinair, ...).

>> Meer weten: www.jardindacclimatation.fr

Overnachtingstips:

Camping Huttopia Versailles

De camping Huttopia Versailles ligt op 5 minuten van het kasteel van Versailles en 20 minuten van de Eiffeltoren. Hier kan je midden in het bos overnachten samen met je gezin. Hier vind je geen prefab stacaravans of campers die op suikerdozen lijken, maar leuke houten en milieuvriendelijke hutten. Een leuke, originele keuze voor natuurliefhebbers die de hoofdstad bezoeken.

>> Meer weten: www.france.huttopia.com/fr/destination/camping/huttopia-versailles

Waar eten?

Café Pinson

Café Pinson is ontstaan vanuit de overtuiging dat het mogelijk is biologische maaltijden te serveren die ook nog eens goed, mooi, gezond en lekker zijn! Seizoensgebonden, lokale en vegetarische producten staan centraal in dit restaurant, dat nu al twee adresjes heeft in de hoofdstad: in Le Marais en in de buitenwijk Poissonnière.

>> Meer weten: www.cafepinson.fr/home

Zin om de hoofdstad te verkennen op basis van tips van gepassioneerde Parijzenaars? Surf dan naar de website van Widetrip en boek er online een wandeling waarin je helemaal ondergedompeld zal worden in de Parijse sociale en culturele dynamiek. De gelegenheid bij uitstek om Parijs en zijn geheime plekjes eens op een andere manier te ontdekken!
>> Meer informatie op www.wide-trip.com

>> Fotocredits:
  • Parc des Buttes-Chaumont © Paris Tourist Office - David Lefranc
  • La petite ceinture © Thomas Claveirole
  • La coulée verte René Dumont – Promenade plantée © Paris Tourist Office – Amélie Dupont
  • Parc Floral de Vincennes © Paris Tourist Office - Amélie Dupont
  • La Rivière Enchantée – Jardin d’Acclimatation – Paris © Gilles Codina

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg