Persberichten

Onze zeven aanraders voor de maand mei

02/03/2020FrankrijkMeest recent

Vanwege de COVID-19-crisis zijn alle evenementen die in dit artikel vernoemd worden, geannuleerd. De meeste evenementen komen echter jaarlijks terug, dus laat je zeker inspireren. Tot volgend jaar!

  • 8 tot 10 mei: EXPOROSE 2020 in Grasse (Procence-Alpes-Côte d'Azur)
  • 16 tot 23 mei: Jazz sous les Pommiers in Coutances (Normandië)
  • 14 tot 17 mei: Taste of Paris (Parijs)
  • 16 mei: Europese Nacht van de Musea (Frankrijk)
  • 17 mei: Marathon de la Route des Grands Crus (Bourgogne-Franche-Comté)
  • 27 mei tot 1 juni: Féria de Pentecôte de Nîmes (Occitanië)
  • 29 tot 31 mei: SAKIFO Musik Festival (La Réunion)

Exporose van Grasse (Provence-Alpes-Côte d'Azur)

Exporose

Exporose zet de stad Grasse nogmaals luister bij met een feestelijke 50e editie. Dit evenement zet rozenproducenten in de bloemetjes door de volledige stad te decoreren met 6000 rozenboeketten, 15.000 rozenstruiken die je kunt kopen en 25.000 snijbloemen. Deze editie ’50 ans: Un Grand Classique’ (50 jaar, een grote klassieker), zal in het teken staan van klassiekers uit de cinema en parfums. In de straten, op de pleinen en tijdens spektakals zullen acteurs, dansers, muzikanten en costumiers mythische scenes uit de filmwereld vertolken, met de roos als favoriete sterspeler.

Jazz sous les Pommiers in Coutances (Normandië)

Jazz

Tijd voor de 39e editie van Jazz sous les Pommiers! Het mythische Normandische festival dat elk jaar plaatsvindt tijdens de week van Hemelvaart neemt je dit jaar mee op reis langs een eclectisch programma. Trek van de ‘new scene’ in Londen met de groep Kokoroko naar het noorden van India op het geluid van Les Tambours du Rajasthan, tot in Italië met de groep Cuncordu e Tenore de Oresei, ambassadeur van traditionele Sardische muziek, om er maar enkele op te noemen.

Taste of Paris (Parijs)

Taste

Het mythische food- en gastronomiefestival vestigt zich opnieuw in het al even mythische Grand Palais voor vier dagen vol feest en culinaire ervaringen. Dit evenement brengt de bekendste Parijse chefs samen, van gevestigde driesterrenzaken tot de laatste nieuwe pareltjes. Proef emblematische gerechten van de chefs, neem deel aan unieke demonstraties van de ‘Meilleurs Ouvriers de France’ en flaneer door de gangen van de beste food court van Frankrijk, waar de favoriete producenten en ambachtslui van de chefs hun uitzonderlijke producten komen presenteren. Als je hierdoor zin krijgt om zelf achter het fornuis te staan, volg dan een van de culinaire ateliers die dit jaar in het teken van de wereldkeuken staan.

Europese Nacht van de Musea (heel Frankrijk)

Al 16 edities lang openen jaarlijks 1200 Franse musea tot middernacht gratis de deuren in de maand mei. Dit evenement laat je het rijke Franse erfgoed (her)ontdekken en promoot cultuur in de ruime zin van het woord op ludieke wijze. Musea in heel Frankrijk nodigen je uit om hun tijdelijke of permanente exposities te bezoeken en organiseren activiteiten speciaal voor deze nacht in het museum op 16 mei.

Marathon des Grands Crus (Bourgogne-Franche-Comté)

Marathon

Te voet of op rollerskates, vermomd of in loopkledij, deze unieke loopwedstrijd neemt je 10, 21 of 42 km lang mee langs de bekende Route des Grands Crus. Vanaf de startlijn in Dijon tot aan de finish aan het Chateau de Clos de Vougeot zul je tal van animaties tegenkomen voor een sportief en leuk moment in een typisch Bourgondisch decor. Klaar voor de uitdaging?

Féria de Pentecôte van Nîmes (Occitanië)

Feria

Alles begint bij de Pégoulade: het openingsdefilé van dit Pinksterfeest. Dit evenement doet de stad Nîmes 6 dagen lang op haar grondvesten daveren met feesten en stierengevechten- en lopen. Bezoekers kunnen tot laat in de nacht dansen op de muziek van de fanfares, paëlla eten en over de avondmarkten dwalen. Een programma dat zomer ademt ...

SAKIFO Musik Festival (La Réunion)

Dit emblematische festival van La Réunion brengt verschillende muziekgenres samen om zo tot een eclectisch programma te komen, met zowel plaatselijke artiesten als grote, internationale namen. Afspraak aan Saint-Pierre, de ‘hoofdstad van het zuiden’ van La Réunion, voor drie dagen muziek aan het water, met dit jaar onder meer artiesten zoals Fatoumata Diawara, Lucky Peterson of Polo & Pan.

Ontdek ook onze kalender met de belangrijkste evenementen van 2020 in Frankrijk, hieronder bij 'downloads'.

Credits foto's:

  • Header: 130216_TASTEOFPARIS2016 ©VirgileGuinard_2265
  • Exporose: DSC_2199 ©Ville de Grasse
  • Jazz sous les Pommiers: Joshua_REDMAN jslp2020 ©Francis Bellamy
  • Taste of Paris: _EDN4742 Taste of Paris ©Edouard Nguyen
  • Route des Grands Crus: CAPmarathongrandscrus_76 ©Claire Amsports
  • Féria de Pentecôtes: FERIA- ABRIVADO ©D.MARCK - VILLE DE NIMES[2]

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg