Persberichten

Header

Onze zeven aanraders voor de maand juni

02/03/2020FrankrijkMeest recent

Vanwege de COVID-19-crisis zijn alle evenementen die in dit artikel vernoemd worden, geannuleerd. De meeste evenementen komen echter jaarlijks terug, dus laat je zeker inspireren. Tot volgend jaar!

  • 1 juni tot eind september: Fotofestival La Gacilly (Bretagne)
  • 1 tot 30 juni: Festival International de Randonnée op Martinique
  • 6 juni tot 12 september: Cinéscénie in Puy-du-Fou (Pays de la Loire)
  • 7 juni tot 1 november 2020: MANIFESTA 2020 Biënnale d’art contemporain (Marseille)
  • 11 tot 14 juni 2020: CREAZIONE (Corsica)
  • 12 tot 14 juni: Alps Bike Festival (Alpen)
  • 19 tot 21 juni: Hellfest (Pays de la Loire)

Fotofestival La Gacilly (Bretagne)

Gacilly

Dit openluchtfestival dompelt je onder in een nieuwe ervaring via een dertigtal galerieën die bestaan uit doeken op groot formaat (sommigen zijn zelfs 70 m²  groot!). Het transformeert La Gallicy in een ‘dorp in de beelden’ en laat je stilstaan bij de kwetsbare schoonheid van onze planeet door milieugerelateerde onderwerpen en specifieke gebieden in de kijker te zetten. Met als thema ‘A l’Est, du nouveau?’ (Nieuws in het oosten?) zal de editie van 2020 geëngageerde artiesten uit Oost-Europese   landen in de kijker zetten.

Festival International de Randonnée en Martinique (Martinique)

Martinique

Juni is de maand bij uitstek om op verkenning te gaan in Martinique. Met het internationale trektochtenfestival stelt Martinique 20 parcours voor met een combinatie van sport, natuur, cultuur en erfgoed. Ontsluier alle geheimen van dit rijke territorium.

Cinéscénie van de Puy-du-Fou (Pays de la Loire)

Puy

Het grootste nachtspektakel ter wereld is het mythische zomervenement in Puy-du-Fou. Een levensgroot spektakel bij het vallen van de nacht, in steeds realistischere en modernere decors, dat hebben de 2550 acteurs op het podium van 23ha voor je in petto dit jaar!

MANIFESTA 2020 – hedendaagsekunstbiënnale (Marseille)

Marseille

Manifesta, de door Europa reizende biënnale, vestigt zich dit jaar in Marseille. Manifesta 13 Marseille zal zijn hoofdkwartier houden in een emblematisch historisch gebouw van de stad op La Canebière 42, en wil het debat opentrekken rond de uitdagingen waarmee het huidige Europa geconfronteerd wordt. ‘Traits d’unions’, het hoofdprogramma van het evenement, zal nieuwe samenlevingsvormen verkennen door instellingen, verenigingen en plaatselijke spelers van Marseille erbij te betrekken, een stad die gebouwd werd op verschillende generaties migratiestromen.

CREAZIONE (Corsica)

Creazione

Het mediterrane festival van mode en design komt voor de vijfde keer naar Bastia. Door op het festival carte blanche te geven aan de ontwerpers, ondersteunt CREAZIONE creativiteit en innovatie op het eiland van de schoonheid en spoort zo gepassioneerden aan om in contact te komen met professionals die hen kunnen lanceren.  Drie dagen vol creaties BY CREAZIONE die je niet mag missen.

Alps Bike Festival (Alpes)

Alps

Hét evenement voor mountainbikeliefhebbers komt terug naar La Clusaz voor drie dagen vol  cross, tochten en enduro. Dit sportieve en feestelijke festival staat open voor alle niveaus en leeftijden en biedt een gevarieerd programma waarin iedereen een uitdaging vindt die hem ligt. Wil je je grenzen verleggen tijdens een marathon van 100 km of een rustige tocht maken langs adembenemende berglandschappen? Je hoeft het maar te zeggen!

Hellfest (Pays de la Loire)

Hellfest

Hellfest hoeven we niet meer te introduceren bij de liefhebbers. In 15 jaar tijd is dit festival namelijk uitgegroeid tot een sterkhouder in de metalscene en enkele van de grootste namen hebben de mainstage al onveilig gemaakt. Zowel voor fans als nieuwsgierigen is dit festival een heuse ervaring. Zijn programmatie en eigenzinnige universum met onder meer de metal market, tatoeëerders en ‘Hell Gate’maken van dit festival een unicum in het genre. Op de affiche dit jaar: Deep Purple, Deftones, Korn, Faith No More, System of a Down, The Offspring ... Dat belooft!

Ontdek ook onze kalender met de belangrijkste evenementen van 2020 in Frankrijk, hieronder bij 'downloads'.

Credits foto's:

  • Header: crtb-ac6786 ©PIRIOU Jacqueline
  • La Gacilly: Adt-aa2352_Loic KERSUZAN ©Morbihan Tourisme
  • Randonnée: ©christophe-mastelli-photographe-163
  • Cinéscénie: Cinescenie ©PuyDuFou
  • Manifesta: Espace_Manifesta13_HD ©MANIFESTA13
  • Creazione: DSC_1468 ©E. Belotti  
  • Alps Bike Festival: ABF-2019-Jour-3-HD ©Clement-Hudry-7495
  • Hellfest: Hellfest © DDrouet1

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg