Persberichten

herfst in Frankrijk

Onze tips voor een originele herfst in Frankrijk, op een boogscheut van België

20/10/2020FrankrijkMeest recent

Deze herfst verruil je de monotone dagen voor enkele originele ervaringen in Frankrijk! Wij hebben een aantal activiteiten geselecteerd om een dag of weekend lang je gedachten te verzetten, alleen, met het gezin of met vrienden en dat op slechts enkele uren rijden van België. Een tocht met een fiets of een draak, vintage degustaties en ondergrondse uitjes … We benadrukken dat de hieronder voorgestelde activiteiten ter inspiratie dienen. Controleer altijd op voorhand of het mogelijk is om naar de vermelde departementen te reizen en onder welke voorwaarden. Meer informatie vind je op de website van het Belgische ministerie voor Buitenlandse Zaken.

Hauts-de-France 

Reis aan boord van de draak van Calais


dragon calais

©Fred Collier - Ville de Calais

Voor een origineel gezinsuitje op slechts 2 uur van Brussel moet je bij de Compagnie du Dragon zijn! Beleef een unieke ervaring op het ritme van dit mechanische dier dat bedacht werd door François Delaroziere. De Draak van Calais is een constructie van ijzer en houtsnijwerk waarvan de bewegingen geïnspireerd zijn op reptielen, en die gebouwd werd door de compagnie La Machine in haar ateliers in Nantes. Deze expressieve draak spuwt vuur, rook en water. Stoom ontsnapt aan een dertigtal verschillende gaten in zijn lichaam. Zijn ogen, wimpers, oren, mond, tong en vinnen bewegen. Hij kan liggen, opstaan, zich tot 4km snel voortbewegen en met zijn stoffen vleugels slaan. En dat allemaal aan de kust van Calais, voor een onvergetelijke dag in de open lucht!

Reservatie via de website verplicht

Meer informatie en reserveren: https://www.compagniedudragon.com/en/

Sixties-wandeling in de wijngaarden van Champagne Levêque-Dehan


champagne

©Les Portes de la Champagne

Zet je schrap voor een wel heel vintage wijngaardbezoek in de Marnevallei, aan boord van de Discovery Bay, een authentieke VW t02, een van de meest iconische wagens van de jaren zestig. Volgens de overlevering had Lucien Dehan, grootvader van de huidige eigenaar van de Levêque-Dehanwijngaard, deze combi ingezet om zijn vaten met champagne te leveren aan de handelaars van Epernay en Reims. Vandaag kun jij plaatsnemen in het voertuig om de wijngaard te verkennen en enkele glazen van deze kostbare wijn te proeven.

Reservatie per telefoon: 00 33 (0)3 23 70 32 41

Meer informatie: http://www.champagne-leveque-dehan.fr/nous-rencontrer

Grand-Est

Wandelen tussen kunstwerken: Le Vent des Forêts


vent des forêts

©Marine Calamai

In het hartje van het departement Meuse nodigen zes landelijk gelegen dorpen artiesten uit om werken te realiseren die in verbinding staan met hun omgeving. Gedurende hun verblijf werken de artiesten in het bos of in een van de zes dorpen, met de hulp van talloze vrijwilligers en plaatselijke artiesten, aan de ontwikkeling van hun werken. Doordat de omgeving hierin verwerkt wordt, leidt dit tot memorabele ontmoetingen en creaties waarvan de waarden automatisch worden overgedragen aan de wandelaars die de werken ontdekken langs de wegen.  Meer dan 200 werken werden gecreëerd, waarvan een honderdtal vandaag zichtbaar is langs de 45 km aan bewegwijzerde bospaden, verspreid over 7 lussen van 1 tot 4 uur wandelen. De werken zijn blootgesteld aan het weer en benadrukken de directe band met de natuur, of ze nu tijdelijk of relatief duurzaam zijn.

Je kan de wegenkaart van Vent des Forêts direct downloaden van de website. Ontdek ook de verschillende routes via de mobiele app van Vent des Forêts, die je kunt downloaden op Google Play of de App Store.

Meer informatie: http://ventdesforets.com/

Bibberen met Halloween in dierenpark Ste Croix te Rhodes


halloween parc animalier sainte croix

©Morgane BRICARD Parc animalier de Sainte-Croix

 Herfst in het dierenpark van Sainte-Croix, dat is de uitgelezen kans om de meer dan 1500 dieren en 130 verschillende soorten te ontdekken die in quasi vrijheid leven. Een dag vol avontuur en ontdekkingen met het gezin door de 120 hectare van het park, langs bossen, vijvers en prairies. Via een ludieke en leerzame wandeling of met safaritrein ontdek je het bos van de wolven, de vlakte van de herten, de waterwereld met zijn wilde vogels en nog veel meer. Om het plezier te rekken, kun je een nacht reserveren in een van de 46 lodges midden in het park voor een volledige onderdompeling. Van 18 oktober tot 1 november laat het park ons ook de oorsprong van Halloween ontdekken door de viering van het Keltische feest Samhain met voorstellingen, spoorzoeken en pompoencreaties.

Informatie over het park: https://parcsaintecroix.com/en/home

Informatie over de natuurlodges: https://parcsaintecroix.com/en/nature-lodges

Centre-Val de Loire 

Fietsen overdag en kasteel ’s nachts


loches en vélo

© L. de Serres_OT Loches

De CRT Centre-Val de Loire heeft onlangs zijn website https://www.enrouelibre-centrevaldeloire.com gelanceerd, die volledig in het teken staat van slow tourism en die tal van ervaringen biedt om de regio op een andere manier te ontdekken. Wij hebben een originele route uitgezocht voor een geslaagd weekend onder vrienden. Op het programma: breng de nacht door in een voormalig kasteel-klooster alvorens je je fiets bestijgt en naar een van de mooiste dorpen van Frankrijk rijdt: Montrésor, waar je mooie huizen aan de rand van het water vindt, een Pont Eiffel en, vanzelfsprekend, het kasteel van Montrésor. De route wordt verdergezet met een welverdiende gastronomische pauze: macarons van de bakkerij van Montrésor, en een menu met wijn in restaurant Prosper, in Loches. De volgende ochtend trek je richting Chédigny, het dorp van de 1000 rozenstruiken. We nemen de fiets om uitgebreid te genieten van onze ontdekkingstocht door de regio, tussen koolzaadvelden en bos.

De gedetailleerde route vind je hier: https://www.enrouelibre-centrevaldeloire.com/experiences/rayonner-a-velo-autour-de-loches-cite-royale/

Pays de la Loire

​Verrassing in het souterrain van Anjou


anjou

©Pascal Girault

‘Le Mystère des faluns’ is een uitzonderlijke troglodietensite in Doué la Fontaine. Bereid je voor op een ongeziene wandeling in de onderaardse gewelven van Anjou. Deze plek transporteert je naar een onderzees universum dat 10 miljoen jaar geleden in Doué-la-Fontaine bestond. Projectie van een didactische film, lichtspel, iriserend blauwe wanden, vissenballet, waterspiegel, fluctuerende en suggestieve muzikale pulsaties … Een wonderlijke reis tussen land en zee, verleden en heden, droom en wetenschap. Duik in deze opmerkelijke scenografie, verken de ondergrondse galerijen en ontdek de geschiedenis van deze plek en de ingrijpende geologische veranderingen die haar vorm gaven, de dieren die haar bevolkt hebben en de mensen die haar bewandeld hebben.

Meer informatie: https://les-perrieres.com/

De sanitaire situatie verandert snel. We raden je dan ook aan om regelmatig de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen om te weten naar welke zones je kan reizen.

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg