Persberichten

Nieuwe thermo-ludieke afdeling in de Thermen van Contrexéville

12/06/2014LorraineWellness

In de Vogezen bieden de kuren van Contrexéville aan om u te herbronnen, uw silhouet te verbeteren, uw lichaam nieuwe vitaliteit te geven en opnieuw plezier te scheppen in gezond eten, dankzij de heilzame werking van het bronwater. Het kuuroord, gelegen op 80 km van Nancy, opende op 17 mei een volledig nieuwe thermo-ludieke ruimte, samen met arrangementen voor korte verblijven.

Naast een uitgebreide waaier aan behandelingen (baden, douches, modelages, reflexologie…), bieden de Thermen van Contrexéville verschillende types van thermale kuren aan, aangepast aan de individuele wensen. De thermale kuur is niet enkel medisch: de kwaliteiten van het bronwater zijn heilzaam op veel gebieden. De afslankkuur bijvoorbeeld is gericht op het verlies van gewicht en het aannemen van gezonde en evenwichtige eet- en leefgewoonten.
Bovendien worden de thermale behandelingen aangevuld met fysieke activiteiten zoals aquagym en een gepersonaliseerde dieetbegeleiding.

Nieuw in 2014

Het zogenaamde ‘thermo-ludisme’ is een nieuw concept dat plezier en wellness samen toegankelijk maakt voor iedereen. Het biedt een alternatief voor het klassiek therapeutisch gebruik van bronwater en laat een breed publiek genieten van de heilzame werking van het water.
In het etablissement werd onlangs een thermo-ludieke ruimte van 300 m² geopend met water dat verwarmd is tot 32°. Er zijn nu tal van voorzieningen beschikbaar die gericht zijn op ontspanning: een spa, bubbelbaden, afslankalkoven, watervallen, hydromasserende sproeiers, halsdouches, een zwemstrook en aquabikes.

Verblijfsarrangementen

Het kuuroord Contrexéville biedt all-in arrangementen voor 1, 2 of 3 dagen: logies in volpension, balneotherapie-behandelingen, sport- en vrijetijdsactiviteiten.

>> Voor meer informatie: www.thermes-contrexeville.fr >>

>> Bereikbaar: Contrexéville ligt op 4.30 u rijden van Brussel.

Nota voor de redactie

Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van de Vogezen:

  • Belangrijkste stad: Epinal
  • Niet te missen: het meer van Gérardmer, het Regionaal natuurpark van de Ballons des Vosges, het dorp Mirecourt (dorp van strijkinstrumentenmakers), de troglodietenwoningen van Graufthal, de burcht Fleckenstein
  • Sportieve activiteiten: trektochten, watersporten, mountainbike, golf, luchtsporten, bergbeklimming
  • Kuren en wellness: Bains-les-Bains, Plombières-les-Bains, Vittel

>> Meer informatie op www.tourismevosges.fr

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg