Persberichten

Klim als een echte acrobaat in de masten van een schip in Poitou-Charentes

28/04/2016BordeauxNatuur en gezin

Vanaf juli 2016 zullen de avonturiers onder ons in Rochefort de hele zomer lang een ongewone activiteit kunnen testen: ‘Accro-Mâts’ (mastklimmen). Kruip in de huid van een matroos en luister naar de verhalen van de matrozen van de Hermione, het fregat dat dichtbij Rochefort aangemeerd lag.

Ter ere van de 350e verjaardag van het arsenaal van Rochefort, zal het droogdok de speelplaats worden voor de ‘Accro-Mâts’. Een erg symbolische plaats, aangezien het befaamde fregat Hermione hier gebouwd werd. Het acrobatenparcours Accro-Mâts is een variant van ‘accrobranches’, een touwenparcours in de bomen. In tegenstelling tot het boomklimmen gebeurt het mastklimmen ‘Accro-Mâts’ in een maritieme omgeving, namelijk op het dek van een schip.

croquis_de_laccro-mats_de_rochefort.jpgDe activiteit die georganiseerd wordt door de verenigingen Aventure Week’n Go, de société régionale en Vertigo Mâts belooft een ludieke en tegelijk sportieve ervaring te worden. Het wordt mogelijk om even in de huid te kruipen van een matroos, die verantwoordelijk is voor de bemasting en de touwen van het schip. Met de hele familie kan je lopen op de brug die hangt tussen de mast en de zeilen. Op het dek is ruimte voor ongeveer 60 personen.

Concreet heeft het lage gedeelte van het schip een oppervlakte van 400m² met drie masten van maximaal dertig meter hoog. Er worden verschillende parcours aangeboden : voor kinderen jonger dan zes jaar is er een parcours met masten van maximaal één meter hoog; de groteren kunnen rondslingeren tussen de masten van minstens drie meter hoog langs twee andere parcours met verschillende moeilijkheidsniveaus. De meest stoutmoedige matrozen kunnen zich zelfs aan een grote sprong in de diepte wagen.

Herbeleef de geschiedenis van de matrozen van de Hermione

visite_guidee_hermione_2_cassociation_hermione-la_fayette.jpgDe Hermione, het volledig gereconstrueerde fregat, ligt dichtbij aangemeerd. Waarom dus niet profiteren van deze gelegenheid om te gaan luisteren naar de verhalen en wilde avonturen die de matrozen van de Hermione beleefden tijdens hun overtocht naar de Verenigde Staten vorig jaar.
Klim aan boord van de Hermione voor een bezoekje.
Dit bezoek is mogelijk vóór 4 juni of na 24 juli, aangezien de Hermione gedurende deze periode aanmeert in Brest ter gelegenheid van het groot nautische evenement Brest 2016.

Te noteren: van 4 juni tot 8 juli, zal de Shtandart, een kopie van een Russisch fregat uit de XVIIe eeuw en vlaggenschip van tsaar Pierre le Grand, aanleggen in Rochefort.

>> Rochefort is bereikbaar vanuit Brussel :
  • Op 8 uur rijden met de wagen
  • 7u40 met de trein, twee keer overstappen

Noot voor de redactie

Rochefort ligt op 30 minuten rijden van La Rochelle in de Franse regio Poitou-Charentes. Enkele toeristische bezienswaardigheden : het Musée des Arts du cognac, île d’Aix en zijn fort Liédot, île de Ré, het aquarium van Rochelle, de Marais poitevin, het Donjon de Niort, de Futuroscope, …

>> Fotocredits:
  • Croquis de l’Accro-Mâts de Rochefort © Aventure Week’nGo
  • Visite guidée Hermione © Association Hermione-La Fayette

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg