Persberichten

Good France : het grootste Franse diner ter wereld

15/03/2017FrankrijkGastronomie & wijn

Op 21 maart vieren 2.000 chef-koks, 2.000 menu’s, 71 kokscholen en 150 ambassades op 5 continenten de Franse keuken. Ook 7 Belgische restaurants nemen deel aan het event. Verschillende culturen zullen die dag een gemeenschappelijke taal hebben, namelijk die van de Franse gastronomie.

De editie van 2016 was met een deelname van 1.750 chef-koks in 150 landen een waar succes. Dit jaar werd op 7 maart 2017 de nieuwe editie van Good France gelanceerd door Jean-Marc Ayrault, Minister van Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking, en chef-kok Alain Ducasse op het Quai d’Orsay in Parijs.

Deze derde editie staat in het teken van de verschillende horecaopleidingen en betrekt studenten en scholen uit de hele wereld.

Meer dan 250.000 mensen zullen op 21 maart genieten van een heerlijk menu dat de fantastische Franse gastronomie, gaande van de Franse haute cuisine tot kwaliteitsvolle brasseriegerechten, in de bloemetjes zet. Elk menu voorziet lekkere en milieuvriendelijke gerechten. De restaurants bepalen zelf hun prijzen, maar elk etablissement geeft 5% van hun inkomsten aan een plaatselijke NGO die werkt rond gezondheid en milieu.

In België nemen 7 horecazaken deel aan Good France. U kan de volledige lijst van de deelnemende restaurants en hun menu’s vinden op de website www.goodfrance.com

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg