Persberichten

Vogezenmassief

Een wondere winter in het Vogezenmassief

08/10/2018Massif des VosgesBergen

Met in totaal meer dan 1000 km aan skipistes en 25 skigebieden is het Vogezenmassief de sneeuwbestemming bij uitstek. Of je er nu naartoe trekt met familie of vrienden, om te langlaufen of om buiten de pistes te skiën, er is voor ieder wat wils. In de aanloop naar het nieuwe winterseizoen onthult de bestemming haar vele troeven. Ontdek hieronder onze vijf favorieten.

De beste keuze: de Ski Pass Découverte

skipass

De “Ski Pass Découverte” werd in het seizoen van 2017-2018 gelanceerd en kan deze winter worden gebruikt in alle skigebieden van het Vogezenmassief. Het eenvoudige principe wordt uitgebreid: met een skipas van 6 dagen krijg je gedurende 5 dagen toegang tot één skioord en kan je de zesde en laatste dag een ander skioord naar keuze verkennen. De skigebieden van de Vogezen hebben voor jou weldra geen geheimen meer …

Voor de kinderen: op de sneeuwscooter in La Bresse

moto-neige

Voor de eerste keer in Frankrijk, in La Bresse om precies te zijn, mogen onze allerkleinsten bij een Franse motorrijschool alleen een sneeuwscooter besturen! Skipret en rijplezier gegarandeerd onder het waakzame oog van gediplomeerde instructeurs, op een gesloten circuit dat aangepast is aan het niveau van de kinderen.

Avontuur: in de huid van een musher of sleebestuurder

chiens de traineaux

Het Vogezenmassief en het besneeuwde landschap ontdekken met dieren of op een slee: dat is wat het team van de Chemins du Nord in Le Tanet aanbiedt. Voortgetrokken door paarden, honden, ossen of zelfs jaks zie je het witte landschap aan je voorbijtrekken. Het is net alsof je in Lapland bent!

Unieke ontdekkingsreis: een wandeling bij schemering

nocturnes

Het skioord Champ du Feu is een mysterieuze en betoverende plek waar je uitgerust met een paar sneeuwschoenen buiten de platgetreden paden treedt. Samen met je gids leer je over sterrenkaarten, hoe sneeuw ontstaat en het leven van de charbonniers, die er in het verleden woonden. Daarna geniet je van een welverdiend diner in een joert, bij het gedempte licht van een houtvuur.

Overnachten: de mooiste adresjes van de regio

chalet

Het Vogezenmassief, befaamd voor zijn warme onthaal, staat bol van de charmante accommodaties en luxespa’s waar je lekker kan ontspannen. Nieuw charmant 4 sterrenhotel met interieur in hout en steen in Champ du Feu, Scandinavische spa in het authentieke kader van het regionale natuurpark Les Ballons des Vosges op het domein Hirtz, “Là-Haut & Spa” in Ventron waar je heerlijk kan ontspannen, of een ecologisch verantwoord verblijf in een oude 18e eeuwse hoeve in de buurt van La Planche des Belles Filles … Welke keuze je ook maakt: charme en kwaliteit zijn gegarandeerd!

Fotocredits : 
  • Massif des Vosges sous la neige © Michel Laurent
  • Massif des Vosges - Ski de rando © OT Vallée de Munster
  • Massif des Vosges - Chemins du Nord © Chemins du Nord
  • Massif des Vosges - Nomadisme nocturne © Funfrock Julien MAORN
  • Massif des Vosges - Chalet là Haut - Chalet Là-Haut

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg