Persberichten

Een golf van hoog niveau met zicht op de heuveldorpen van de Provence

26/02/2015ProvenceNatuur en gezin

Het Domaine de Terre Blanche ligt 30 minuten ten noordwesten van Cannes. Het biedt plaats aan twee van de mooiste golfparcours van Europa en heeft de allernieuwste infrastructuren om zijn niveau te verbeteren. Men profiteert er bovendien van een schitterende natuur in het hart van het Massif de l’Estérel en van een rijk historisch erfgoed in de middeleeuwse dorpen van het Pays de Fayence.

Terre Blanche strekt zich uit over een boomrijk gebied van 300 hectare en telt twee parcours voor kampioenschappen met 18 holes, een trainingscentrum, de academie David Leadbetter, een Biomecaswing Sport Performance Center, een hotel en een wellness, en verder een residentieel domein van topniveau. Deze oase van rust in het departement van de Var biedt een schitterend panorama van de middeleeuwse dorpen op de omliggende heuvels.

Sportief of strategisch parcours?

De twee parcours, uitgetekend door Dave Thomas, een internationaal befaamde architect, zijn golvend en technisch, en bevatten prachtige kleine ravijnen en vijvers.

  • Le Château – Een parcours van 6 616 m, het meest veeleisende op sportief gebied. De bunkers, de greens en de posities van de vlaggen laten de spelers de echte spelomstandigheden kennen van kampioenschappen. De waterobstakels zijn talrijk en spectaculair.
  • Le Riou – Technisch parcours van 6 005 m, voorbehouden aan de leden van de Golf en de klanten van Hotel & Spa Four Seasons. Le Riou, gelegen op de flanken van een heuvel, rechtover de Provençaalse dorpen van de Haut Var, vereist spelstrategie en precisie.

Methodes en toptechnologieën om te vorderen op zijn eigen tempo

Naast de parcours stelt Terre Blanche golfspelers van alle niveaus bijzondere trainingsmethodes en -installaties ter beschikking:

  • Het Albatros Golf Performance Center – Men vindt er 64 tapijten op 2 niveaus, voor de helft overdekt en de andere helft in openlucht. Een practice zone op gras is open van mei tot oktober. 2 putting greens in openlucht, 1 overdekte putting green, 2 greenapproches en bunkers vervolledigen de uitrusting.
  • De Academie David Leadbetter – Deze prestigieuze school is het hele jaar open en biedt een brede waaier lessen (collectief, individueel, begeleid parcours of stages).
  • Het Biomecaswing Sport Performance Center – Wat ook uw leeftijd of golfniveau is, dit centrum biedt een volledige en individuele analyse, zoals ook wordt aangeboden aan professionals. Het systeem houdt rekening met de morfologie en de persoonlijke capaciteiten van iedere golfspeler en laat toe de houding, de beweeglijkheid, het evenwicht en de intensiteit van elke beweging te onderzoeken, zodat men zijn spel kan aanpassen en optimaliseren.

De dorpen van het Pays de Fayence ontdekken

Het Pays de Fayence, de streek waar Terre Blanche zich bevindt, bestaat uit 9 dorpen die zich vastklampen aan de hellingen van het Massif de l’Estérel. De dorpen boden onderdak in het binnenland als bescherming tegen indringers die van overzee kwamen. Deze oude versterkte plaatsjes met hun steile straatjes hebben een rijk historisch erfgoed: kastelen, kapellen, kerken met geklasseerde retabels, middeleeuwse overblijfselen, poorten, oude herenhuizen enz.
300 km bewegwijzerde paden laten u de geschiedenis van de streek ontdekken, met getuigen zoals dolmens, schaapskooien gebouwd met platte stenen, oude molens, het pad van de kruisen enz.
Er zijn ook heel wat sportactiviteiten mogelijk: tochten te voet, met de mountainbike of te paard, roeien, kanoën en kajakken, hengelen op het meer van Saint-Cassien, canyoning, speleologie, zweefvliegen…

>> Meer informatie over:

Note pour la rédaction

Hierna volgen enkele interessante punten over het Pays de Fayence en zijn omgeving:

  • Niet te missen: de mimosa’s, het Massief van le Tanneron, de Romeinse stad Fréjus, de wandeling tussen het Massif des Maures en l’Estérel.
  • Grotesteden: Toulon, Saint-Raphaël, Sainte Maxime, Saint Tropez.
  • Toeristische routes: de Route du Mimosa, de Route de la Terre et des Potiers, het kustpad.

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg