Persberichten

Franse Bergen

De trends van het winterseizoen in Frankrijk

03/10/2018FrankrijkBergen

Mis je de zomer? Een gouden raad: denk al aan je volgende vakantie in de bergen, dat zal de pijn verzachten! Dansen op de elektronische beats van Tomorrowland, binnenstappen in het hoogst gelegen hotel van Frankrijk, genieten van een echte bergfondue in de lucht... Deze winter proberen de 350 Franse wintersportplaatsen elkaar te overtreffen in vindingrijkheid om je een magische winter te bieden.  En, ben je al verkocht?

Nieuwe ervaringen

Tomorrowland

Nieuwe pistes, nieuwe culinaire ervaringen, een nieuw festival... De winter heeft heel wat nieuwigheden in petto in de Franse wintersportplaatsen. Boven aan het lijstje: de komst van de eerste wintereditie van het Belgische elektrofestival Tomorrowland naar Alpe d'Huez. Van 9 tot 16 maart kunnen bijna 30.000 festivalgangers het plezier van de muziek combineren met de geneugten van het skiën, en dat allemaal op meer dan 2.000 meter hoogte.

Een hongertje? Dan moet je in Vaujany zijn voor een fondueavond in de lucht aan boord van de kabelbaan van Enversin. In Gérardmer zoeken we hogere sferen op met de helikoptervluchten van de firma Hélimouv. De perfecte gelegenheid om het prachtige landschap van de Hoge Vogezen te bewonderen.

Tot slot laten we de temperatuur een paar graden zakken in het cryotherapiecentrum GoCryo in Serre Chevalier. Op het programma: gedurende 3 minuten worden ondergedompeld in een temperatuur van - 100° in een koelcel. Ideaal om je spieren te helpen herstellen van een zware training.

Een hotelaanbod in volle uitbreiding

Saint-Martin-de-Belleville

Van een vijfsterrenchalet tot een gezellige herberg, de mogelijkheden in de bergen zijn eindeloos. Een van de grote nieuwigheden van deze winter is Le Refuge de Solaise, een gloednieuw hotel op de gelijknamige bergtop in Val d’Isère. Met zijn ligging op 2.551 meter hoogte is dit het hoogst gelegen hotel van Frankrijk. We blijven in het topsegment met de komst van de twee chalets Pure White en Pure Black in Saint-Martin-de-Belleville. Beide chalets hebben 5 kamers en een binnenzwembad en bieden een spectaculair uitzicht op de vallei van Belleville.

Zin in een luxueuze, maar toch intieme ervaring? Ontdek dan het weelderige Chalet Sapphire in Morzine. In deze chalet met een oppervlakte van 700 m², een privéspa en een paradijselijk terras kunnen tot 12 gasten verblijven.

Voor een budgetvriendelijkere optie kan je tot slot terecht in de nieuwe herberg People Hostel in de wintersportplaats Les Deux Alpes. Je verblijft er al vanaf 19 euro per nacht. Of je nu kiest voor een slaapzaal of een privékamer, je bent zeker van een goed humeur en gedeeld plezier!

De smaak van de bergen op ons bord

Gastronomie

Kaasfondue, gratin de crozets, Tomme de Savoie... Hun namen alleen al roepen beelden op van een gezellig haardvuur, met de bergen op de achtergrond. Maar in de bergen valt er nog heel wat ander lekkers te ontdekken. Heerlijke tapas, ambachtelijke bieren en zelfgemaakte rum in L’Optraken in Le Grand-Bornand, moleculaire driesterrenkeuken in La Maison des Bois in het dorpje Manigod, huisgemaakte broodjes en allerlei zoetigheden (waaronder de traditionele pannenkoeken met peperkoek) in Le Pain des Pistes in Risoul... Er is voor elk wat wils!

Skigebieden die zichzelf opnieuw uitvinden

SKI

De Franse bergen, dat zijn bovenal honderden kilometers skigebieden voor een maximale sensatie! Deze winter steken verschillende wintersportplaatsen zich in een nieuw jasje om je een onvergetelijke glijervaring te bieden. Niet te missen: de mogelijkheid om voor de eerste keer op de Mont Valaisan, in La Rosière, te skiën, dankzij twee splinternieuwe supersnelle stoeltjesliften. Maar er is nog meer: vijf nieuwe rode pistes en uitgestrekte zones waar de doorgewinterde skiërs buiten de pistes kunnen skiën.

En ook niet te vergeten: de komst van nieuwe mechanische skiliften in Serre Chevalier, Les Orres en Châtel, een zwarte piste in Val Thorens (in de sector Boismint), een volledig nieuwe familiepiste in La Clusaz en pendelbussen tussen de wintersportplaatsen waarmee je gemakkelijk overal in Haute Maurienne Vanoise geraakt. Bind je ski’s maar alvast aan!

Alpes d'Huez

 
Fotocredits : 
  • France Montagne SFL SKIPASS © G.Arrieta
  • Tomorrowland © Tomorrowland
  • Chalet Pure Black et Pure White Crystal © Cimalpes OT Saint Martin
  • Bannière Michelin 2018 © France Montagnes
  • Alpe d’Huez © L. Salino
  • Hautes Alpes – Forêt enneigée © Hautes-Alpes – Rogier Van Rijn

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg