Persberichten

De EURO 2016, ook voor vrouwen In Lyon met de gebroeders Lumière

03/03/2016LyonFietsen & sport

Gaat je man in Frankrijk voor de Rode Duivels supporteren en de sfeer in de fanzones opsnuiven? Een topmoment voor een citytrip onder vriendinnen … Ontdek onze leukste adressen in Lyon.

Niet te missen

De wijk Vieux-Lyon

vieux_lyon.jpgDit was de eerste ‘secteur sauvegardé’ (beschermd gebied) in Frankrijk die door UNESCO werd opgenomen als Werelderfgoed en de tweede grootste renaissancewijk van Europa, na Venetië. In het oude Lyon kan je de typische ‘traboules’ (nauwe doorgangen tussen twee straten) en haar architecturale schatten ontdekken: binnenhofjes, Italiaanse galerijen, waterputten, draaitrappen…
Bij de toeristische dienst zijn er audiogidsen beschikbaar.

De heuvel van La Croix-Rousse en het Atelier de Soierie

montee_de_la_grande_cote_croix_rousse.jpgLyon was in de 19e eeuw de zijdehoofdstad van Frankrijk. Wanneer men de steile traboules van de Croix-Rousse heuvel afdaalt, ontdekt men de geschiedenis van de ‘canuts’, de zijdewevers. Beneden toont het Atelier de Soierie de laatste fase van dit ambachtelijk werk: het kleuren. Het atelier heeft ook een winkel met artikelen in zijde (foulards, sjerpen, dassen).
>> http://www.atelierdesoierie.com/

De Paul Bocuse hallen

Deze tempel van de gastronomie groepeert alle lokale producenten: oesterverkopers, kaasmakers, bakkers, patissiers, groenteboeren, slagers, vishandelaars, maar ook traiteurs, wijnproducenten en restaurants.

Lekker eten

In de Franse hoofdstad van de gastronomie hebt u uiteraard een fantastische keuzemogelijkheid. Maar we geven u alvast onze aanrader mee: Substrat Restaurant (7, Rue Pailleron). U komt hier terecht in een bistro-sfeer met een architectuur die een mengeling is van een atelier van een ambachtsman en een plattelandswoning. De menu’s wijzigen elke week en inspireren zich op het marktaanbod. De keuken doet beroep op kruiden, producten uit de groentetuin en champignons, maar ook op het aanbod van de lokale producenten.
>> Menu’s van 17 tot 24 euro voor de lunch en 29 tot 61 euro voor het diner.
>> www.substrat-restaurant.com

Culturele uitstap

Bezoek aan het Institut Lumière

cinematographe.jpgLyon is de wieg van de filmindustrie dankzij de gebroeders Lumière. Zij hebben inderdaad de eerste film uit de geschiedenis gedraaid in Lyon. Het museum is gevestigd in het Art Nouveau/Art Deco kasteel waar ze woonden. U ontdekt er hun uitvindingen dankzij projecties, ongewone voorwerpen en interactieve apparatuur. In het museum leert u alles over hun geschiedenis en die van de filmindustrie.
>> http://www.institut-lumiere.org/

Mini World Lyon

mini_world_lyon.jpgVanaf 30 juni 2016 zal het allereerste miniatuurpark van Frankrijk zijn deuren openen in de Carré de Soie in Lyon. Er zal een spektakel van bewegende figuurtjes te zien zijn over een oppervlakte van 2500 m2. De duizenden levensechte scenes die het park biedt, zijn opgebouwd rond drie thema’s (de stad, het platteland en de bergen) en passen zich aan het dag-en nachtritme aan.”
>> http://www.miniworld-lyon.com/

Shoppen op z’n best

La Presqu’île is de niet te missen wijk voor shopping in Lyon: men vindt er naast de grote merken de ‘Carré d’Or’ met de mooiste luxemerken en boetieks van jonge designers.

>> Meer informatie op: www.lyon-france.com

FANZONE

België zal het opnemen tegen Italië op 13 juni om 21 u in het Stadion van Lyon. De fanzone, voorzien van reuzenschermen, zal zich op de Place Bellecourt bevinden. Men zal er kleine matchen en andere spelen aanbieden voor groot en klein.

Hoe er naartoe gaan ?

Met Voyages-sncf.com : Reis vanuit Brussel naar het centrum van Lyon in 3u15. Voyages-sncf.com is de specialist in hogesnelheidstreinen en het officiële Europese distributiekanaal van de Franse spoorwegen (SNCF). In België kan je reserveren via de mobiele applicatie Voyages-sncf of via de website www.voyages-sncf.com. Reserveer nu al uw tickets voor het EK dat plaatsvindt tussen 10 juni en 10 juli 2016. Voor de scherpste tarieven kan men de online prijzenkalender raadplegen. Brussel-Lyon vanaf € 98 heen en terug.

Met Air France : In samenwerking met HOP ! biedt Air France vanaf Brussels Airport alle dagen behalve op zaterdag, directe vluchten aan naar Lyon vanaf 138€ heen-terug.

>> Met Brussels Airlines : Brussels Airlines vliegt op zeven van de negen speelsteden van de wereldbeker 2016, waaronder Lyon. De luchtvaartmaatschappij biedt elke dag meerdere vluchten aan naar Lyon vanuit Brussels Airport, vanaf 69€ heen-terug.

Fotorechten :
  • Vieux Lyon © T. Deschamps
  • Colline de la Croix-Rousse © Marie Perrin/Lyon Tourisme et Congrès
  • Cinématographe des frères Lumière © Lyon Tourisme et Congrès
  • Mini World Lyon © Mini World Lyon 

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg