Persberichten

De EURO 2016, ook voor vrouwen In de sporen van de neanderthaler in Parijs

03/03/2016ParisFietsen & sport

Gaat je man in Frankrijk voor de Rode Duivels supporteren en de sfeer in de fanzones opsnuiven? Een topmoment voor een citytrip onder vriendinnen … Ontdek onze leukste adressen in Parijs.

Niet te missen

Cruise op de Seine

la_seine.jpgLaat je op de stroom meevoeren aan boord van de bekende Bateaux-Mouches en bewonder de hotspots in de hoofdstad. Cruises op de Seine bestaan in allerlei formules (nachtcruise, fijnproeverscruise, champagnecruise enz.) en blijven het romantische uitstapje bij uitstek. Zo krijg je ook de kans om de oevers van de Seine te zien, die door UNESCO geklasseerd zijn als werelderfgoed.

Le Jardin des Tuileries

jardin-des-tuileries-pelouse-statue-et-grande-roue-630x405-c-otcp-david-lefranc-137-03_block_media_big.jpgDeze wandelplek is erg populair. De Tuilerieën kunnen uitpakken met de titel van oudste en grootste tuin van Parijs. De beroemde tuinier van de koning, André Le Nôtre, gaf de tuinen vanaf 1664 hun huidige, typisch Franse allures. Dit heuse sculpturenmuseum in de openlucht ligt tussen het Louvre en de Place de la Concorde. Fans van suikerspinnen,
draaimolens en sensatie zijn hier ook op de juiste plek tijdens het Fête des Tuileries, van juni tot augustus.

Opéra Garnier

Het Palais Garnier, een tempel van opera en dans, werd gebouwd door Charles Garnier en ingehuldigd in 1875. Dit theater is een echt architecturaal meesterwerk. U kunt het overdag bezoeken en de rijke architectuur, overdadige decoratie en gevarieerde materiaalkeuze zijn werkelijk oogverblindend. De Opera Garnier is 172 m lang en 124 m breed en is daarmee nog altijd het grootste lyrische theater in Europa.
>> https://www.operadeparis.fr/

Lekker eten

In de trant van New Yorkse en Aziatische restaurants raken eethuisjes met een open keuken steeds meer in trek in Frankrijk. Parijs vormt geen uitzondering! Je ziet met eigen ogen hoe chefs hun gerechten klaarstomen in de keuken: leuk om toe te kijken en erg gezellig. Met dat idee voor ogen installeerde chef Anne-Sophie Pic een keuken achter glas in haar sterrenrestaurant La Dame de Pic, zodat voorbijgangers het spektakel van de bezige koks kunnen zien vanaf de straat. Naast het ludieke aspect is vooral de zintuiglijke beleving belangrijk in de keuken van Anne-Sophie. Klanten mogen hun menu kiezen op basis van aroma’s. Een originele manier om de verfijnde wereld van deze sterrenchef te betreden.

>> Lunch van 59 tot 125 EUR op weekdagen en diner van 95 tot 125 EUR ’s avonds en in het weekend.
http://www.anne-sophie-pic.com/content/la-dame-de-pic

Culturele uitstap

musee_de_lhomme.png Musée de l’Homme – Nadat de werken zes jaar in beslag namen, opende het beroemde museum van de mensheid zijn deuren opnieuw in oktober 2015. Het museum ligt in het hartje van het Palais Chaillot, tegenover de Eiffeltoren, en gunt je een blik op de geschiedenis van de mens en zijn roots. In het Musée de l’Homme kun je de hand van een neanderthaler schudden en luisteren naar talen uit de hele wereld op de gloednieuwe muurkaart.
http://www.museedelhomme.fr/

Shoppen op z’n best

In het hartje van Parijs vormt de vierhoek Haussmann-Saint-Lazare-Opéra een van de allereerste winkelcentra in de stad. In deze shoppingtempel vind je naast de grote prestigieuze merken (bv. Galléries Lafayette) ook meer bescheiden labels. Mode, verzorging, decoratie, ontspanning, lekker eten ... Het is maar een greep uit alle leuke ideeën die er op je wachten.

>> Meer info op: http://www.parisinfo.com/

FANZONE

En wat als België nu eens de finale bereikt van EURO 2016, die gepland is op 10 juli in het mythische Stade de France in Saint-Denis? Natuurlijk hebben we daar nu nog het raden naar! Maar één ding is zeker: finale of geen finale, de Belgische supporters kunnen volop genieten in de fanzone aan de Champ de Mars, onder de Eiffeltoren. Daar komt een immens podium voor concerten, terwijl elke match uitgezonden wordt op een reuzenscherm.

Hoe er naartoe gaan ?

>> Met Voyages-sncf.com : Reis vanuit Brussel naar het centrum van Parijs in 1u22 met de Thalys. Voyages-sncf.com is de specialist in hogesnelheidstreinen en het officiële Europese distributiekanaal van de Franse spoorwegen (SNCF). In België kan je reserveren via de mobiele applicatie Voyages-sncf of via de website www.voyages-sncf.com. Reserveer nu al uw tickets voor het EK dat plaatsvindt tussen 10 juni en 10 juli 2016. Voor de scherpste tarieven kan men de online prijzenkalender raadplegen. Brussel-Parijs vanaf € 58 heen en terug in tweede klasse, NoFlex.

Vanaf 3 april 2016 zal de Thalys lowcosttreinen aanbieden tussen Brussel en Parijs.
De tickets zullen verkocht worden vanaf 19€ en de gemiddelde reistijd zou 2u15 bedragen.

>> Fotocredits:
  • Jardin des Tuileries © OTCP - David Lefranc
  • La Seine © Paris Tourist Office - Sarah Sergent
  • Le Musée de l’Homme – Entrée des galeries permanentes © Zen+dCoOfficeDesign 

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg